Tökéletes páros: isteni borok és mennyei francia finomságok

2017.március.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha igazán különleges gasztronómiai élményre vágysz, mindig legyen otthon egy finom üveg Twickel bor és néhány alapanyag, melyek segítségével mennyei francia nyalánkságot tudsz készíteni.

Tökéletes páros: isteni borok és mennyei francia finomságok
Fotó: RooM8 Photography

Fehér vagy étcsokoládé trüffel pirított tökmaggal és kakaóbabbal
Hozzávalók a fehér trüffelhez: 200 gramm fehér csokoládé, 60 gramm tejszín, apróra vágott tökmag, az étcsokoládés verzióhoz: 200 gramm étcsokoládé, 120 gramm tejszín, kakaóbab
Így készítsd el:
Mindkét variációhoz olvaszd fel külön-külön a csokoládét, tedd bele a tejszínt, majd keverd el csomómentesre. Miután kihűlt, formázz kis golyókat és ízlés szerint forgasd tökmagba, kókuszreszelékbe narancsporba, vagy kakaóbabba.


Fotó: RooM8 Photography

Ehhez a nyalánksághoz a Twickel Kajmád Sauvignon Blanc 2016-os borát ajánljuk.

Fotó: RooM8 Photography

Az étcsokoládés verzióhoz a Gróf Zichy Kékfrankos 2012-es borát ajánljuk.

Borzselé
Hozzávalók: 500 ml Twickel Kajmád Rosé Cuvée 2016, 6 lap zselatin, liofilizált málna vagy eper
Így készítsd el:
Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, majd pár perc után óvatosan nyomkodd ki belőle a vizet és old fel egy pici meleg vízben. Ezután keverd el a hideg borral és öntsd formába. Rakj mindegyik formába a gyümölcsből és tedd a hűtőbe. Fél óra után már fogyaszthatod is.


Fotó: RooM8 Photography

Bazsalikomos choux

Hozzávalók: 200 gramm tej, 200 gramm víz, 8 gramm cukor, 16 gramm só, 176 gramm vaj, 220 gramm liszt, 9 db közepes méretű tojás
Így készítsd el:
Forrald fel a vizet, a tejet, a sót és a cukrot egy edényben. Add hozzá a lisztet és keverd folyamatosan addig, amíg a tészta magától leválik az edény faláról. Ha kész, vedd le a tűzről, majd dolgozd bele egyesével a tojásokat és az apróra vágott bazsalikomot. Ezután tedd nyomózsákba, formázz pici köröket, majd süsd 220 fokon 25 perc alatt készre.

Fotó: RooM8 Photography

Ehhez a sós finomsághoz a Twickel Liszt Cabernet Sauvignon 2015-ös, a Kajmád Cuvée 2013-as, Kajmád Merlot 2013-as vagy a Gróf Zichy Kékfrankos 2012-es borát ajánljuk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 sorozat, amiről talán még nem is hallottál, pedig zseniális

7 sorozat, amiről talán még nem is hallottál, pedig zseniális

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)