10 ok, amiért csökkenhet a libidód a koronavírus-járvány alatt

2021.április.27.

A koronavírus-járvány most az életed számos területét befolyásolhatja, többek közt a szexuális életedre is kihathat. Sok pár szerencsésen elmondhatja magáról, hogy ezekben a hónapokban több időt töltenek együtt és így az intim együttléteik is gyakoribbak, másoknál azonban pont az ellenkezője történik: csökken a libidójuk, és csak néha, vagy egyáltalán nem is szexelnek. De milyen okai lehetnek annak, ha te is ezt érzed?

10 ok, amiért csökkenhet a libidód a koronavírus-járvány alatt
Fotó: Gettyimages.com

1. Nincs mesélnivalótok egymásnak

Ha eddig mindketten eljártatok a munkahelyetekre, űztétek a saját hobbitokat, te edzőterembe jártál, ő mondjuk futni és időt töltöttetek külön-külön a barátaitokkal, akkor természetes, hogy nap végén mindig sok mesélnivalótok volt egymásnak. Ha viszont most minden napotok egyforma és együtt töltitek, akkor nincs mesélnivaló, ami kevésbé motiválhat arra, hogy beszélgessetek vagy összebújjatok.

2. Hiányzik a munkád

Igen, ez is lehetséges. Ha most nem tudsz dolgozni, akkor hiányozhat egy bizonyos löket az életedből. A szex vagy bármi ami kellemes, jutalomérzetet kelthet benned egy hosszú munkanap után vagy egy komolyabb projekten való munkálkodás alatt. Ha viszont megrekedsz a karriered építésében, az a jókedvedet is csökkentheti.

3. Nincs randiestétek

Nem ülhettek be egy hangulatos étterembe vacsorázni, ami után otthon össze szoktatok bújni. Megpróbáljátok azt a verziót, hogy együtt főztök, gyertyafényes vacsorát tartatok otthon, de még így is lehet hiányérzetetek, ami aztán elveheti mindkettőtök kedvét a szextől.

Mégis hogyan maszturbáljak, ha össze vagyok zárva a párommal?

Mégis hogyan maszturbáljak, ha össze vagyok zárva a párommal?4. Nem érzed a reményt

Lehet, hogy te is olyan ember vagy, akinek ahhoz, hogy jól legyen, minden nap azt kell éreznie, hogy az élete tele van lehetőségekkel, bárhová mehet és a holnap bármilyen meglepetést hozhat. Ezt a szemléletmódot most elég nehéz megélni a koronavírus-járvány miatt, és lehet, hogy azzal kell beérned, hogy holnap semmi nem történik, és ezt kell értékelned, ami viszont a szextől is elveszi a kedvedet.

5. Nem érzed magad vonzónak

Sok-sok oka lehet annak, ha jelenleg nem érzed magad vonzónak. Lehet, hogy még most sem mehetsz el az edzőterembe, a fodrászodhoz vagy a kozmetikusodhoz, nem csináltathatod meg a körmeid és új ruhát is régen vettél magadnak. Ezek mind frusztrálhatnak, de itt az ideje hogy belásd, az igazi szépséged belülről fakad, igényes pedig otthon, is tudsz maradni.

6. Túl sokat aggódsz

A rengeteg bizonytalanság sajnos szintén könnyen kiválthatja a libidód csökkenését. Talán észre sem veszed, ha mostanában ingerült és ideges vagy, ha pedig igen, nem biztos, hogy meg tudod határozni, pontosan mi aggaszt.

7. Szomorú vagy

Könnyen lehet, hogy észre sem veszed, ha most eluralkodik rajtad a szomorúság. Talán szerencsés vagy, és a szeretteid közül senki nem érintett személyesen a járványban, de nap mint nap szembetalálkozhatsz mások szomorú történetével, ami téged is szomorúvá tehet.

8. Lustább vagy

Veled is megtörtént már, hogy minél több dolgot csináltál, annál több energiád lett? Ha jelenleg nincs sok tennivalód és nincs hová menned, ellustulhatsz és a szextől is elmehet a kedved.

Tényleg erősíti a szex az immunrendszeredet?

Tényleg erősíti a szex az immunrendszeredet?9. Nincs társadalmi életed

Ahhoz, hogy boldognak és teljesnek érezd magad, kell az is, hogy legalább időnként társaságban legyél. Egy kávé vagy fröccs, esetleg néhány éjszakába nyúló beszélgetős este a barátnőiddel felbecsülhetetlen kincs lehet, de csak otthon ülve úgy, hogy szinte senkivel nem találkozol, az önérzeted is csökkenhet.

10. Félsz a terhességtől

Ez az időszak sok párból váltja ki azt a késztetést, hogy még véletlenül se adjanak esélyt egy lehetséges terhességnek, mert félnek a bizonytalan körülményektől. Ennek pedig a legbiztosabb módjaként inkább kerülik a szexet.

Ez is érdekelhet

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

Tom Ford lemondta februári bemutatóját a New York-i divathéten

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.

Napi horoszkóp: pontosan tudod, mit akarsz elérni - január 26.