18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Kipróbálnád a hármas szexet? Most kiderül, való-e neked

Gyakori helyzet, hogy a férj (vagy a feleség) már egy ideje nyaggatja a párját, hogy próbálják ki a szexet hármasban, például még egy nő bevonásával. Honnan lehet tudni, hogy jó ötlet-e ez, és hogyan fogjanak neki a nyitásnak? PoliLili megosztja velünk tapasztalatait ezen a téren.

Készen áll a kapcsolatod egy hármas szexre? Na és te?
Készen áll a kapcsolatod egy hármas szexre? Na és te?
Fotó: Getty Images/The Good Brigade

Aki látta a Nyitva című filmet, tudja, hogy nem könnyű kinyitni egy párkapcsolatot szexuális téren. Tapasztalataim szerint sokkal többen vágynak erre, mint ahányan valóban alkalmasak erre. Nem mindig ez a legjobb megoldás egy kapcsolat felpezsdítésére. Nézzük, hogyan lehet ezt jól csinálni és milyen opciók léteznek még helyette!

Tapasztalataim szerint két nagy csoportja van azoknak, akik a kapcsolatnyitáson gondolkodnak. Az egyik az, ahol mindketten tudják, hogy nagyon izgatja őket, ha másokhoz is kapcsolódhatnak, vagy ha egymás előtt szeretkezhetnek más párokkal. A másik csoport tagjai azt érzik, már nem olyan jó együtt, mint korábban, eltávolodtak egymástól, kudarcokat élnek megy együtt a szexben. Mivel emlékeznek rá, hogy a kapcsolatuk elején még egész jókat szeretkeztek, úgy gondolják, egy új személy bevonásával visszahozhatják a szenvedélyt a kapcsolatba.

Az utóbbinak elég nagy kockázata van. Csak még kiélezettebbé válhatnak a konfliktusok egy olyan nehéz helyzetben, mint amikor megjelenik egy újabb fél az ágyunkban. Gondolj csak bele! Adott például egy nő, aki azt érzi, a férje már nem figyel oda rá annyira, nem dicséri eleget, nem értékeli azokat, amiket megtesz érte. Amikor bevonnak még egy nőt, hogy működni tudjon a szex, udvarolni kell neki. Ha a férj elkezd szépeket mondani neki, miközben a párjával ugyanúgy kommunikál, mint korábban (sőt, esetleg még megjegyzéseket is tesz rá), csak mélyíti a konfliktust. Ha mégis ilyen helyzetbe keveredtek, figyelj rá, hogy a kedvesed elhalmozd kedvességgel, csodálattal, hogy érezze, továbbra is ő a legfontosabb számodra!

Csak erős kapcsolatban ajánlott a nyitás!

Jó, de honnan tudhatjuk, hogy elbírjuk-e, hogy nem lesz belőle még nagyobb veszekedés, vagy nem kockáztatjuk vele azt, hogy végleg elengedjük egymás kezét?

„Míg az egyik szerelmem éjszakázott, a másikkal szeretkeztem" - Így működik a poliamorok szexuális élete

Valóban akarod?

Első lépésként figyeld meg magadban, őszintén érdekel-e, hogy bevonjatok egy harmadikat. De tényleg őszintén! Könnyen hazudunk magunknak. Én is szoktam, főleg olyankor, amikor félek, hogy ha önmagamat adom, ha kimondom, amit valóban gondolok, abból nagy baj lehet!

Ha azt érzed, muszáj belemenned, mert a párod nagyon akarja, és félsz, hogy ha nem vagy ott vele, akkor megteszi nélküled, megcsal, akkor nagy valószínűséggel nem fogod jól érezni magad a hármas szexben. Ez újabb sérüléseket szül, és csak még jobban eltávolodtok egymástól. Később pedig könnyen lehet, így érzel majd: „Persze, én megtettem érte azt, hogy lefeküdtem azzal a nővel, pedig nem is akartam, ő pedig még csak azt sem hajlandó megtenni értem, hogy eljön velem arra a koncertre, amire úgy vágyom!”. Ez nem fog segíteni feljavítani a kapcsolatotokat!

Ne menj bele, ha nem vagy rá igazán nyitott! Beszéljetek róla, fogalmazd meg a valódi (nem játszmás!) félelmeidet, kérdéseidet. Lehet, hogy nehéz beszélgetéseket szül, de hidd el, megéri! Számtalanszor megéltem már, hogy a nagy közös sírás után csak még közelebb éreztem magam a másikhoz. Persze ez csak akkor volt igaz, ha úgy éreztem, valóban meghallgatott a párom.

Kezdjétek a közös fantáziálással!

Jól tesztelhetitek, hogy készen álltok-e a nyitásra, ha kipróbáljátok a közös fantáziálást. Játsszatok el a gondolattal, hogy ott van veletek egy harmadik fél az ágyban. Beszéljetek hozzá, mondjátok el, mit csinálna veletek, a párotokkal, vagy ti mit tennétek vele. Milyen érzés mindez? Izgató vagy féltékenységet ébreszt? Csak akkor lépjetek tovább, ha ez a játék nem szült feszültséget bennetek.

Sokan nem értik, miért nem találnak maguk mellé harmadikat!

Rengeteg párt hallottam már panaszkodni, hogy hiába adtak fel egy hirdetést, hogy „bevállalós, fiatalos pár dögös vöröst keres”, nem találtak nőt. Őszinte leszek, nagyon kevés olyan nőt ismerek, aki szeretne szexelni egy vadidegen párral. Miért? Egyrészt, mert tudják jól, hogy a legtöbb bemutatkozásban lódítanak, másrészt azok, akik hirdetést adnak fel, valószínűleg még tapasztalatlanok a nyitás terén és egy kövér konfliktusba fog belefutni az illető, ha belemegy a találkozóba. Harmadrészt nem kis kockázata van annak, hogy egy kísérő nélküli nő felmegy valakihez szex céljából.

Nagyobb sikerrel járhatnak azok, akik inkább egy másik párt keresnek a játszadozáshoz. Ezt viszont a többség nem meri bevállalni, például, mert a férfi irtózna attól, ha egy másik férfihoz érne véletlenül. Az se ritka, hogy az egyik felet izgatná, ha a párját más is érintené, de a másik már a gondolattól is féltékenységet érez, és abban bíznak, ha csak az egyiküket érinti az új partner, akkor elkerülhető a konfliktus. Nos, szerintem ők csak magukat áltatják.

„A párterapeuta segítség, nem a szerető" - Miért lépünk félre valójában?

Honnan szerezzetek szexpartnert párként?

Ahogy fent írtam, nem tartom a legjobb ötletnek a hirdetésfeladást, esetleg akkor, ha már gyakorlatotok van a csoportos szexben. Sokkal jobban jártok, ha első körben elmentek egy swinger klubba. Erről már korábban megírtam a gondolataimat, most nem ismétlem magam. Egy ilyen buli biztonságos terep lehet a kísérletezésre, ahol könnyen lehet, hogy a vágyott bevállalós harmadik felet is megtalálhatjátok, hiszen ott nekik sem kell félni attól, hogy valami szuper kellemetlen szituációba keverednek, mert egyrészt könnyebb kilépni a helyzetből, ha nem tetszik neki, mint amikor felmennek valaki lakására, másrészt a közösség is ott van, hogy vigyázzon rá és megvédje őket az erőszakos cselekedetektől.

Hogyan pezsdítsük fel a kapcsolatunkat, ha nem nekünk való a nyitás?

Ebben a helyzetben is jó ötlet lehet elmenni egy swinger klubba úgy, hogy megfogadjuk, nem érünk máshoz, nem flörtölünk másokkal, csak bulizunk, beszélgetünk, nézzük, ahogy mások szexelnek, és csak egymással bújunk össze úgy, hogy közben tudjuk, mások is néznek minket. Abszolút ér így tenni, és nagyon izgalmas közös élményeket szülhet. Swinger nélkül is lehet új élményeket szerezni, például szexjátékszerekkel, egymás előtt maszturábálással, szerepjátékokkal, vagy épp új helyszíneken való incselkedéssel.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Számunkra nincsenek tabusított kérdések:

Ez is érdekelhet

Ilyen gyakran kellene cserélned a fogkefédet valójában

Ilyen gyakran kellene cserélned a fogkefédet valójában

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói