18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Nem vagy nedves, vagy nem vagy eléggé felizgulva?” - A síkosító nem a hibásak gyógyászati segédeszköze!

Miért jó a síkosítót bevetni szex közben? Röviden összefoglalva azért, mert fantasztikus érzés használni! A még sikamlósabb szex igazi főnyeremény, és mindenkinek szüksége van egy jó sikosítóra. Nem, te sem vagy kivétel, ez a cikkből tökéletesen kiderül majd. PoliLili pedig segít kiválasztani a kedvenc síkosítódat is.

Te tudod, mikor indokolt vagy ajánlott síkosítót használni?
Te tudod, mikor indokolt vagy ajánlott síkosítót használni?
Fotó: Getty Images/Iana Kunitsa

Úgy gondolom, minden párnál jó, ha a biztonság kedvéért ott lapul az éjjeli szekrényben legalább egy tubus síkosító! Van, amikor anélkül nehézkes, fájdalmas lenne a szex, még akkor is, ha egyébként mindketten kívánják az együttlétet. De nem kell vészhelyzet ahhoz, hogy használjuk! Bármennyire is nedvesedik egy nő, jól eshet még egy kis extra rásegítés. Létezik epres, szilikonos, bizsergető, bio és még sorolhatnánk. Nektek mi a legmegfelelőbb sikosító? Segítek!

Először is: minek is az a síkosító?

A minap egy férfi követőm az alábbi kérdést tette fel a Facebook oldalamon: „Minek a síkosító? Nem vagy elég nedves, vagy nem vagy eléggé felizgulva?” Egyrészt örültem, hogy felmerült a kérdés, mert így lehetett tisztázni, másrészt el is szomorított, hogy még mindig nem tiszta a fejekben, hogy a síkosító nem egy „gyógyászati segédeszköz” azoknak, akik egyébként „bénák, hibásak, kudarcot vallottak”.

Röviden válaszolva a férfi kérdésére, azért jó síkosítót használni, mert fantasztikus érzés! Csúszósabb lesz a szex, ami sokak számára egyszerűen jóval élvezetesebb.

Persze vannak olyan esetek is, amikor kvázi szükség van rá. Van, aki általában nehezebben nedvesedik, de az is lehet, hogy mondjuk a ciklus valamelyik szakaszában szárazabb szokott lenni, de teljesen véletlenszerű napokon is bekövetkezhet ez. Az öregedésnek pedig természetes következménye az egyre szárazabb hüvely.

Mégis hová kerüljön az ondó, ha nem szeretnéd lenyelni?

Tévhit, hogy aki nedves, az fel van izgulva és fordítva!

Ne hidd, hogy ha érzed, hogy a párod benedvesedett, akkor már akarja is a szexet! Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a női test képes ilyen módon reagálni a neki nem tetsző, akár egyenesen taszító szexuális ingerekre is - akár az erőszakra is. Ha belegondolunk, jobb is, hiszen anélkül még nagyobb lenne a szenvedés. Amit fontos ebből leszűrni, az az, hogy attól még, hogy egy nő bugyijában kellemes nedvességet találunk, az nem engedély a folytatásra. Győződjünk meg róla, hogy a lelke is nyitott-e a szexre! Ugyanígy, attól még, hogy valaki nem nedves, kívánhatja a szexet. Ilyenkor valóban jól jön a síkosító.

Hogyan válasszunk a síkosítók széles kínálatából?

Sokat gondolkodtam azon, hány féle márka és típus kerüljön fel a saját szexshopom kínálatába, és végül úgy döntöttem, ne csak néhány fajtát ajánljak, hanem – még ha nehéz is választani –, legyen széles a kínálat, mert mindenkinek más jön be végül. Persze egy élet se lenne elég arra, hogy minden típust végig próbáljunk, hogy végül megtaláljuk az igazit (feltéve persze, ha el is használjuk az összes tubust), ezért jöjjön most néhány tipp a választáshoz.

Mekkora kiszerelés való neked?

Elsőként mérd fel, milyen gyakran használnád és milyen mennyiségben. Véleményem szerint jobb nem játszani a lejárati idővel, így ha nem akarsz pazarolni, érdemes felmérni a várható fogyást. Naponta önkielégítesz és szereted ahhoz is használni? Akkor jobban jársz a nagyobb tubussal. Csak havi egy-két alkalommal szeretkeznétek síkosítóval? Ez esetben a kicsi a nektek való!

Nem csak az élelmiszereknél fontosak az összetevők!

Nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagokkal találkoznak a legféltettebb szerveitek, hiszen a nemi szervünk igazán érzékeny terület. A legtöbb márka, amivel én dolgozom, német termék, ami már eleve egy jó minőséget sugall. Ez már jó kiindulási alap lehet. Természetesen ennél jobban is el lehet mélyedni a pontos összetevőkben és alaposan kibogarászni az apróbetűs részeket. Léteznek bio, vegán síkosítók is, még olyan is, ami CO2 semleges, tehát az öko-lelkületűek is megtalálhatják a nekik valót. Az én személyes kedvencem egyébként az ehető, bio kókuszolaj. Számomra ez adja a legkellemesebb érzést, és az illata is csodálatos!

Ízek, illatok

Ha már a kókuszillatnál járunk, természetesen léteznek ízesített, illatosított síkosítók is. Én legutóbb egy cseresznyéset teszteltem, kellemes, enyhe illata volt (nem bírom a túlzó illatokat), és az íze is rendben volt. Persze nem sok köze volt az érett cseresznyéhez – inkább volt olyan, mint egy gyümölcsös fogkrém, csak enyhébben. Emellett nem egy olyan síkosítót is kitaláltak, ami fokozza az érzékelést, bizserget, hűsít, vagy más hatást ígér. Tapasztalatom szerint egyedi, hogy kinél működnek ezek jól és kinél nem. Ki kell próbálni, hogy kiderüljön.

A nagy kérdés: vízbázisú, vagy szilikonos síkosítót válasszunk?

Sokáig azt hittem, a szilikonos kevésbé egészséges, de mint kiderült, antibakteriális hatása miatt a fertőzések elkerülése tekintetében jobban járunk a szilikonbázisúval. Ez egyébként tartósabb is, kellemesebb síkosságot biztosít. Amikor először próbáltam ki ilyesmit a kezemen, elképedtem, mennyire selymes. És még szépen csillogott is - lenyűgözött.

Ez az egyik legnagyobb félreértés a szex során, nem véletlen, hogy sok párnál bezavar

Ezzel szemben a vízbázisú könnyen ragacsossá válik. Masszázsra szerintem nem igazán alkalmas, vagy egy férfi nemi szerv kézzel történő simogatására. Behatoláshoz, vagy mondjuk egy férfi maszturbátor használatához szuper! A zuhany alatt ne ezt alkalmazzuk, ott a szilikonos működik csak. Miért választják akkor egyáltalán a vízbázisút? Van, aki érzékeny vagy allergiás a szilikonbázisúra, és persze olyan esetek is előfordulhatnak, amikor a szilokon nem pálya. Mindjárt ki is fejtem, mikor.

Figyelj a kompatibilitásra!

Először is, ha óvszert használsz, a típusától függően érdemes utána járni, milyen síkosítóval kompatibilis. Nem lenne vicces, ha sérülne a gumi! Vannak kotonok, amihez csak vízbázisút javasolják. Ugyanígy a kedvenc szexjátékszereid anyagával is fontos, hogy kompatibilis legyen a síkosító. A szilikon anyagú vibrátorok például reakcióba léphetnek a szilikonbázisú síkosítóval. Ha mégis együtt szeretnéd használni őket, első lépésként tehetsz egy próbát: az eszköz egy nem olyan frekventált pontján próbáld ki, hogy reagál a kencére. Amennyiben azt látod, baj lesz, gyorsan mosd le! A másik opció az, hogy óvszert húzol a dildóra, és arra kerül a síkosító. A vízbázisú síkosítók ezen a téren biztonságosabbak: nagyobb valószínűséggel működnek együtt a játékszerekkel és az óvszerrel is. Persze például egy üvegdildó esetében bármit használhatsz, azt nem fogja kikezdeni a síkosító.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Szerzőnk egyetlen, a közvélemény számára necces témától sem jön zavarba:

Ez is érdekelhet

Ismét bebizonyították: Jennifer Lopez és Ben Affleck a vörös szőnyeg legédesebb párosa

Ismét bebizonyították: Jennifer Lopez és Ben Affleck a vörös szőnyeg legédesebb párosa

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói