18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács

2022.január.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Általában igaz, hogy nőknek hosszabb időre van szükségük, hogy a szeretkezés során felérjenek a csúcsra. Éppen ezért a hosszabb, maratoni szex biztosan megkönnyíti, hogy több élvezetet találjanak a hancúrozásban.

 Tippek a hosszabb szexhez
Tippek a hosszabb szexhez
Fotó: Shutterstock

A legtöbb tanulmány arra jutott, hogy azok a nők, akik szeretkezés során eljutnak az orgazmusig, átlagosan 12 és 14 perc alatt érnek a csúcsra. Egy átlagos szeretkezés hossza pedig a legtöbb felmérés szerint alig több negyedóránál. Ebből is következik, hogy a nők többségének valóban igyekeznie kell, ha szeretne kielégülten hátradőlni szex után.

Egy biztos, ha hosszabb ideig tart a szeretkezés, annak számos pozitív hozadéka lesz a szexuális életed minősége és a párkapcsolatod szempontjából is. A hosszú ideig tartó együttlétek növelik az intimitást, elmélyítik a kapcsolatot, és végső soron több orgazmushoz vezetnek. Persze, a hosszú szex sem csodaszer önmagában, de lássuk, hogy nyújthatjátok meg az élvezetet az ágyban!

Felejtsd el a stopperórát!

Annak ellenére, hogy a hosszabb szex nagyobb eséllyel több élvezetet tartogat neked, mégsem tanácsos, hogy állandóan azzal foglalkozz, hogy mennyi ideig tartott a szeretkezés. Ráadásul eleve, a hosszú szex mindenkinek mást jelent. Lehet, hogy valakinek a fél óra éppen elég hosszú, más viszont egyenesen órákat szeretne hancúrozni az ágyban. Egy biztos a filmek, tévéműsorok általában kétféle sztereotípia között ingadoznak, és valószínűleg mindkettő hamis képet fest, és irreális elvárások kialakításához vezethetnek. Ahogy a forró tekintetváltás, egy csók után azonnal behatolással folytatódó fékezhetetlen szexjelenetek sem reálisak a valóságban, éppen úgy az egész éjszakán át tartó őrült szenvedélyes szeretkezések sem mutatnak reális képet. A szex nem olimpiai, vagy teljesítménytúra, felesleges olyan célokat kitűzni magunk elé, hogy ma egész éjjel szeretkezni fogunk, mert óhatatlanul csalódás lesz, ha másfél óra múlva kidőlünk. A hosszú szex annyira legyen hosszú, amennyire mindkét fél komfortosnak érzi, és ameddig örömét leli benne. Ha eddig rövidnek tartottad az együttléteket, mondd meg a partnerednek, és próbáljatok fokozatosan nyújtani az ágyban töltött időn.

Ismerd meg a saját tested!

Akár hosszú, akár rövid a szex, neked annál jobb lesz, minél inkább tudod, hogy mi okoz örömet neked. Minél inkább ismered a saját tested, annál tudatosabb tudsz lenni szeretkezés közben. A maszturbálás tökéletes módja annak, hogy kitapasztald, mennyi időre van szüksége a testednek ahhoz, hogy csúcsra érjen, milyen mozdulatok esnek különösen jól, milyen titkos erogén zónáid vannak. Az önkielégítés segít abban, hogy sokkal tudatosabb legyél a testeddel és a vágyaiddal kapcsolatban is. Kísérletezz először egyedül, és a tapasztalataidat oszd meg a partnereddel.

Így maszturbálnak a magyar nők: sokan úgy gondolják, hogy túl sokszor csinálják

Így maszturbálnak a magyar nők: sokan úgy gondolják, hogy túl sokszor csinálják

A szex nem egyenlő a behatolással

Egyáltalán nem. Sőt! A legtöbb pár valahogy úgy építi fel a szexuális aktusait, hogy annak végcélja, és tetőpontja a behatolás legyen. A szex azonban jó esetben sokkal korábban kezdődik és később is ér véget, mint amíg a behatolás tart. Ha megpróbáltok elszakadni attól az elképzeléstől, hogy a szex vége és csúcspontja ez, akkor felszabadítjátok magatokat attól, hogy folyamatosan abba az irányba kelljen törekedni, hogy megtörténjen a behatolás. Tökéletes szexuális élményben lehet részetek, mindkettőtöknek, ha a behatolás egyáltalán nem történik, vagy akkor is, ha a behatolás nem vezet egyik fél számára sem orgazmushoz, és előtte is, utána is történik még sok izgalmas dolog az ágyban.

Lehet az előjáték a főmenü

Ebből kifolyólag az előjáték nem feltétlenül kell, hogy pusztán valami előtt (a behatolás előtt) legyen, lehet éppenséggel ez is a fő esemény. Ha hosszabb szexuális együttlétre vágytok egyszer mindenképpen próbáljátok ki, hogy az előjáték legyen a fő attrakció. Számtalan módja van annak, hogy erotikusan izgassátok egymást, mint ahogy annak is, hogy elérjétek az orgazmust. Amennyiben elhatározzátok, hogy behatolás nélkül fogjátok egymást boldoggá tenni, akkor máris tettek egy lépést abba az irányba, hogy nagyobb figyelmet fordítsatok egymás testére.

Késleltetett tetőpont

Az orgazmus késleltetése megtanulható technika mindenki számára. Itt rendkívül fontos a szerepe a saját test ismeretének. Először mindenki valószínűleg a maszturbálás során tudja kitapasztalni, hogy melyik az a pont, ahol már nagyon közel van az orgazmushoz, de még vissza tudja tartani magát. Idővel, a helyes jelzések megadásával a partner is meg tudja tanulni, hogy mikor kell lassítania, megállnia, hogy a társa orgazmusát eltolja. Általában igaz, hogy a több orgazmussal ellentétben a késleltetett orgazmus intenzívebb szexuális élményt nyújt, ezért mindenképpen érdemes tréningezni.

Az orgazmus sem minden

Ugyanakkor az sem feltétlenül célravezető, ha a szex középpontjába a behatolás mellett az orgazmus elérése kerül. A nők nagy része például behatolás útján jellemzően nem is ér a csúcsra. Ha amúgy sem egyszerű elérni az orgazmus, akkor felesleges tehertétel lehet, ha a szex célja az csúcsra jutás. Gyakran az út, mint tudjuk, sokkal izgalmasabb, mint a megérkezés. Nagyon intenzív, és felszabadító élmény lehet a szex orgazmus nélkül is, ezért nem feltétlenül érdemes ezt a célt kitűznünk magunk elé.

Tudtad? 11 különböző orgazmusod lehet

Tudtad? 11 különböző orgazmusod lehet

Fogadd el, hogy máskor lesz jó

Ezzel együttjár az, hogy szintén a filmek, sorozatok azt sugallják nekünk, hogy a párok általában egyszerre jutnak el a csúcsra, a valóságban ez igencsak ritka. Ezt nyugodtan elfogadhatja mindkét fél, és nem szükséges, hogy rossz érzésünk legyen azért, mert mi már odaértünk a partnerünk pedig még nem, vagy éppen fordítva. Ha nem az orgazmus a cél, akkor a szex nem is ér véget az egyik fél orgazmusával. Nem kell szinkronban lennetek, elnyújthatjátok a szeretkezést, ha megtanuljátok a késleltetés technikáját, de még így sem az kell legyen a cél, hogy együtt legyen orgazmusotok.

Szexbeszéd az új nyelved

Nagyon fontos, hogy tudjatok beszélni a szexről, a közös szexuális életetekről, de arról is, ami a másik saját élménye a szexszel kapcsolatban. Eleve megnyújtja a szeretkezést, ha felvezetésnek egy szex Kérdezz-felelek-jellegű játékot játszotok. Ha elmesélitek egymásnak, hogy váltotta ki belőletek először a szexuális vágyat, mi a leggyakoribb szexszel kapcsolatos álmotok, mikor maszturbáltatok először - akkor máris egy csomó dolgot megtudtok a másikról, közelebb kerültök egymáshoz, sőt akár az is lehet, hogy tippet kaptok, hogy mivel dobhatnátok fel a szexuális életeteket.

Napi szex: miért számít tabunak a szexről beszélni partnerünkkel?

Napi szex: miért számít tabunak a szexről beszélni partnerünkkel?

Nyitottan az újdonságra

Legyetek mindig nyitottak az új dolgokra, próbáljatok ki új pózokat, szexjátékokat, helyszíneket, sikosítót, vagy bármilyen újdonságot, amit korábban még nem csináltatok. Ez mindig növeli a szeretkezés idejét, és új ismeretekkel gazdagít, egyrészt a saját, másrészt a partnered testével, vágyaival kapcsolatban. Ha a szex célja nem valami elérése lesz, hanem sokkal inkább hasonlít egy örömteli izgalmas játékhoz, annál valószínűbb, hogy nem estek rajta túl hamarabb, mint ahogy esetleg az igényelnétek.

Legyen prioritás a szex

Sokan a munka, háztartás, család, iskola és a számos más egyéb tudnivaló mellett szeretnének kielégítő szexuális életet, úgy, hogy az életünkre erre a területére nem szánnak igazából időt. Ha úgy álltok hozzá, hogy majd egyszer csak hangulatban kerülünk, a jövő héten, vagy a következő hónapban mindenképpen, akkor jó eséllyel végletekig tudjátok halogatni a hancúrozást. Ha egyet értetek abban, hogy a szex fontos része a kapcsolatotoknak, akkor teremtsétek meg azt a minőségi időt, amit erre fordítotok. Először talán ridegen hangzik, hogy kitűzitek, hogy a vasárnap este, vagy a hétfő délután mindenképpen a mi szexóráink lesznek, de hosszú távon önmagatoknak sokkal fontosabb az üzenet, hogy nektek fontos a szexuális életetek, és fordítotok rá időt.

Légy jóban magaddal

Igazából minden indul, fogadd el a tested, szeresd önmagad. Szakíts időt arra, hogy tölts magaddal időt, legyen ez egy aromás kádfürdő, egy arcpakolás, pedikűröztetés, rendszeres maszturbálás, szaunázás - vagy mindez együtt, a lényeg, hogy foglalkozz a testeddel, bizonyítsd be magadnak, hogy megérdemli a kényeztetést. Figyelj a táplálkozásodra, kerüld a dohányzást, az alkoholt, mindig legyél hidratált, és nézd meg jól magad meztelenül is a tükörben. Minél inkább képes leszel elfogadni magad, annál jobban fogod érezni magad az ágyban, és annál kevésbé fordul majd elő, hogy csak túl akarsz lenni a szexen.

Legyél edzett

Nem kell, hogy naponta járj a konditerembe, vagy hogy salátán élj, de az tény, hogy azok az emberek, akik rendszeresen mozognak, kielégítőbb szexuális életet élnek. A mozgás lehet egy kiadós séta is, nem kell óriási teljesítményekre gondolni. Külön jót fog tenni, ha szánsz rá időt, hogy a medencefenéki, néha intim izmoknak is nevezik, izmokat megtornáztatod. Ez lehet, akár Kegel-torna is, de más mozgásforma, ami ezeket az izomcsoportokat megmozgatja. Ez ugyanis sokat segít azon, hogy még jobban kontrollálni tudd a tested, és ezáltal sikerrel nyújthatod a szexuális együttlét idejét is, nem beszélve a többi egészségügyi pozitív hozadékról!

Lélegezz jól

A helyes és tudatos lélegzés minden fizikai megterhelés során rendkívül fontos, márpedig a szex is fizikai igénybevételt jelent a testnek. Rengeteg gyakorlat létezik, ami segíti, hogy jól vedd a levegőt, ami nagyon fontos tudás lehet például akkor, ha szex közben kifáradnál, ha szeretnéd késleltetni az orgazmusod, ha szeretnél egy kicsit lelassulni például. A jól megválasztott légzésgyakorlatok minőségi változást hozhatnak a szexuális életedbe, de úgy általában a hétköznapjaidba is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Kulcsdarabok az őszi-téli szezonra!

Kulcsdarabok az őszi-téli szezonra!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)