Juss túl a szexuális életed krízisén 3 lépésben!

2015. november 2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szexuális életünkről vagy egyáltalán nem szeretünk beszélni, vagy inkább akkor, ha minden a legnagyobb rendben van. Az élet azonban nemcsak hullámhegyekből. Ez igaz a szexuális életünkre is, időnként nem mennek úgy a dolgok az ágyban ahogy szeretnék, vagy ahogy például egy kapcsolat kezdeti időszakában.

Juss túl a szexuális életed krízisén 3 lépésben!
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Számos oka lehet annak, ha ritkul a hancúrozások száma, vagy csak nem találod elég élvezetesnek a szexet, esetleg úgy érzed, hogy csökkent a szexuális étvágyad. Ha a partnereddel kölcsönösen szeretitek egymást, ez még nem feltétlenül jelenti sajnos azt, hogy a szexuális életetek is örökké tökéletes marad. Felesleges azonban túlzottan rágörcsölni ezekre a problémákra, minél többet gondolkodsz az okokon, annál feszültebb és görcsösebb leszel. Próbáld meg elfogadni, hogy ez óhatatlan velejárója egy kapcsolatnak.

Ez nem azt jelenti, hogy ölbe tett kézzel kell várnod, hogy a helyzet magától megjavuljon. Sőt éppen ellenkezőleg, amikor realizálod a problémát, akkor sokkal célravezetőbb, ha a kesergés, és a másik hibáztatása helyett arra fordítani az energiáidat, hogy visszatérjenek a boldog és szexuálisan is kielégítő napok. Íme három lépés, ami közelebb vihet ehhez!

1. Vedd kezedbe az örömöd!

Szó szerint. Az a helyzet, hogy az ilyesmivel senki nem szokott büszkélkedni, de jó ha tudod: bizonyított tény, hogy azok a nők, akik rendszeresen maszturbálnak sokkal magabiztosabbak az ágyban és sokkal elégedettebbek a párkapcsolatukban is. A stabil párkapcsolatban élőkkel kapcsolatban gyakran az a téves elvárás, hogy felhagyjanak a magányos örömszerzéssel. Egyrészt egy idő után mindenki szembesül vele, hogy talán nincs két olyan ember, akinek tökéletesen megegyezik a libidója. Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás egy egészséges pár számára, ha az egyik fél állandó lemondásra van kárhoztatva, vagy ellenkezőleg, folyamatos szexkényszerben van. De túl ezen, a maszturbálás azért is fontos része egy felnőtt szexuális életének is, mert így tudod a legkönnyebben kitalálni, hogy pontosan mire vágysz (talán nem lepődsz meg, de ez is folyamatosan változik), minél pontosabban ismered a tested reakcióit, annál jobban tudod rávezetni a partneredet, hogy örömet szerezzen neked. És akkor a velejáró orgazmus egyéb áldásos hatásairól még nem is beszéltünk!

2. Lásd magad szexinek!

Egy párkapcsolatba egy idő után mindenki hajlamos kicsit belekényelmesedni. Kinyúlt pulcsiban, házi papucsban, kócosan eleinte biztosan nem mutatkoznál a párod előtt, de eljön a nap, amikor már nem zavartatod magad, ha hirtelen a tegnapi zoknit vetted fel reggel, és az előző napi sminked teljesen elkenődött, vakarózva iszod a reggeli kávédat mellette. Könnyen elképzehető, hogy ő így is éppolyan szexinek lát majd téged, viszont te cseppet sem érzed annak magad. Márpedig ez nagyban befolyásolja a libidódat. Minél szexibbnek érzed magad, annál inkább kívánod a szexet is. Nem is feltétlenül miatta, sokkal inkább magad miatt törekedj rá, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Igen, tényleg elkezdhetnél mozogni!(A fizikai aktivitás egyébként is növeli a szexuális étvágyat!) Időnként lepd meg magad ruhával, fehérneművel, ehhez nem kell különösebb indokot keresned, egyszerűen csak olyan darabokra vadássz, amiben te szexisnek érzed magad. Próbálj visszaemlékezni, hogy mikor érezted magad igazán kívánatosnak, keresd ezeket a helyzeteket. Ha magabiztos vagy és szexinek érzed magad, akkor elhiszed, hogy más számára is kívánatos vagy, minél inkább így érzed, annál inkább kívánatosabb is leszel a partnered számára.

3. Beszélj!

Oké, ez nagyon egyszerű, de ugyanakkor talán a legnehezebb is. Nem könnyű ugyanis beszélni a szexuális vágyainkról. Az ágyban még csak-csak megy nevén nevezni a dolgokat, de más helyzetekben, amikor nem vagytok felfokozott hangulatban, akkor olyan kínos beszélni a szexről. Pedig muszáj! Nemcsak akkor, amikor éppen fel akarod izgatni a párodat, hanem akkor is, ha éppen nem akartok ágyba bújni. Mindkettőtöknek fontos, hogy biztosítsátok egymást például arról, hogy realizáltátok a szexuális életetek problémáit, és meg akarjátok oldani a dolgot, közösen. Téged is megnyugtatna, ha tudnád, hogy ez a krízis nem azt jelenti, hogy máshol akarja keresni a boldogságot, és ez visszafelé is igaz. Egy ilyen beszélgetés persze akkor ér valamit, ha megpróbálsz minél érdeklődőbb, nyitott és őszinte lenni. Kommunikáld a saját vágyad, beszélj róla, ha megfogalmazod benned is tudatosul, és a párod is tisztában lesz vele, ez igen nagy lépés, hogy jobb legyen a szexuális életed. De ugyanilyen fontos, hogy te is végighallgasd és elgondolkozz azon, hogy mire vágyik a partnered, fontos, hogy nyitottan állj az igényeihez. Arra figyelj csak, hogy olyasmire egyikőtök se kényszerítse másikat, amitől az idegenkedik.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Ez a szereplő a lelkitársad A Bridgerton család című sorozatból

Kvíz: Ez a szereplő a lelkitársad A Bridgerton család című sorozatból

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)