18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Az én csúcsélményem nem is igazi?” - Hüvelyi vagy sem, minden orgazmus számít

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Vannak, akiknek magától - és könnyedén mindig - összejön, sokaknak azonban még nem volt részük benne. Előbbieknek a világ legtermészetesebb dolga, másoknak gyakran okoz hiányérzetet. Van, aki világéletében így élvezett el, másoknak egy új partner vagy helyzet hozta el a változást, megint mások soha nem tapasztalják meg. Ez a hüvelyinek nevezett orgazmus, az egyik leggyakrabban előforduló kérdés a női szexualitás témájában.

Te mennyit tudsz a női orgazmusról?
Te mennyit tudsz a női orgazmusról?
Fotó: Profimedia

Sigmund Freud nehéz örökséget hagyott a nőkre, szerinte ugyanis a csiklóizgatással átélt orgazmus gyermeteg, és egy felnőtt nőnek csak a hüvelyében kellene elélveznie vagyis pusztán a belé hatoló pénisztől.

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

Szerencsére most már mindenki számára elérhetőek és gyakran megjelennek alapvető és fontos információk a csiklóról és a női gyönyör anatómiájáról, így tudhatjuk, hogy ha csak Freud nem egy kicsi, a hüvelybe mélyen felhelyezett hüvelytojásra gondolt, mely sem a méhszájat, sem a hüvelybemenetet, sem pedig a hüvely alsó, a bemenettől számított 4-5 centis részét nem érinti, akkor az a hüvelyi orgazmus bizony a csikló és annak különböző részei által jön létre.

A hüvely ugyanis nem egy befordított pénisz, vékony fala önmagában nem érzékeny – csiklónk, beleértve annak hüvelyünk körül lévő részeit is, annál inkább. A csikló a nők elsődleges szexszerve.

Egyéb érdemeit nem kétségbe vonva, a hüvelyben átélt gyönyör lelkes híveként azt kell mondanom, hogy Freud szemlélete rendkívül megnehezítette és a mai napig káros hatással van a nők szexuális kielégülésére, és ez az egyik ok, ami a hetero nők és férfiak közötti orgazmusszakadékot okozza, vagyis azt az elképesztő nagy különbséget, ahányszor egy nő és egy férfi elélvez az együttlétek során.

Ennyi idő alatt jut el egy női test a csúcsra - igen, ez komoly

Ennyi idő alatt jut el egy női test a csúcsra - igen, ez komoly

De mi egyáltalán a hüvelyi orgazmus?

Vannak, akik szerint csodálatos, a 'csiklóorgazmusnál' (vagyis a csikló izgatásával elért csúcspontnál) sokkal mélyebb élmény, amikor a hüvely pulzálva öleli körül a belé hatoló péniszt, tehát a megélt élményt kötik hozzá. Én - már csak azért is, mert ez a pulzálás behatolás nélkül is megtörténhet-, az előbbiekkel egyáltalán nem vitatkozva úgy szoktam fogalmazni, hogy egy olyan elélvezés, ami csak a behatolástól, csiklóizgatás nélkül jön létre.

Ilyenkor azt várjuk maguktól, mi nők – és előfordul, hogy partnerünk is ezt szeretné -, hogy pusztán a behatolástól élvezzünk el, ugyanattól az ingerléstől, ami a férfi partnernek kielégülést okoz a mi testünkön belül. Fontos megértenünk, hogy a férfi és női szemi szerv eltérő felépítésű, és az izgalmunk is másként működik, ezért teljesen érthető, ha nekünk más válik be a csúcsra való eljutáshoz, és valójában nem is az orgazmus a lényeg, hanem a gyönyör.

A hüvelyben átélt gyönyör és orgazmus csodás és valóságos dolgok, melyeknek magam is nagy rajongója vagyok, és a hivatásom része, hogy nőket tanítsak arra gyakorlatban is, hogyan vonják be a hüvelyüket az élvezetbe. Néha azonban nehéz a nők feje felett folyó, véget nem érő hüvelyi- és csiklóorgazmus vitákat szemlélni, és azt látni, hogy sokunk nem érzi elég jónak magát azért, mert nem képes csupán a behatolástól elélvezni.

Valószínű ez is motivál abban, hogy pontos, a női gyönyört középpontba helyező információkat adjak a hozzám fordulóknak, hiszem, hogy csak a megfelelő információ engedélyeket ad nekünk arra, hogy úgy használjuk a testünket, ahogy az nekünk a legjobb és megértsük, hogy minden a legnagyobb rendben van velünk, ha a csiklónk izgatása sokkal jobban esik, mint megfelelő felizgulás nélkül valamit csak úgy ki-be húzogatni a hüvelyünkből.

Újdonság - új élmény

Van olyan, akinek a hüvelyinek nevezett orgazmus megy egy partnerrel, vagy mindenkivel, és ez – mint minden más gyönyörteli élmény - szuper! Nagyon gyakran előfordul, hogy a mély, hüvelyben átélt orgazmust egy új partnerrel való kapcsolódásnak köszönhetjük – akivel szexuálisan jobban összeillünk, mások az érintések, lehet, hogy máshogy érezzük magunkat ezzel az emberrel -, vagy egy változás után egy új életszakaszban tapasztaljuk meg.

Sokkal felszabadultabban vagyunk jelen, nagyobb biztonságban érezzük magunkat, önismeretünk és szexuális önismeretünk egy új szintjén vagyunk. Lehet, hogy kevesebb az aggodalmunk (akár a teherbeeséstől vagy a megfoganás elmaradásától), és a kapcsolat elején jellemző hormonfröccs is sokat számít. De olyan is gyakran megtörténik, hogy mindezek ellenére pusztán a behatolástól nem, vagy nem mindig jön létre a női orgazmus és ez nagyon érthető és normális.

5 dolog, amiről a férfiak tévesen gondolják azt, hogy a nők szeretik az ágyban

5 dolog, amiről a férfiak tévesen gondolják azt, hogy a nők szeretik az ágyban

Ahelyett, hogy erre koncentrálnánk, legyen inkább az a kérdés, mi okoz nekünk éppen gyönyört, hiszen annak élvezete, rendszeres gyakorlása tesz minket orgazmikussá és fogékonnyá arra, hogy a testünket minél jobban bevonva élvezhessük a gyönyört, és ne aszerint csoportosítsuk az orgazmust, hogy az hüvelyi vagy csiklóorgazmus-e.

A nők nagyobbik része nem élvez el pusztán a behatolástól, és nem is kell, hogy képes legyen, hiszen máshogy vagyunk összerakva, de megtanulhatjuk, hogy hogyan vonjuk be jól a hüvelyünket az élvezetbe, és igen, ez lehet, hogy oda fog vezetni, hogy néha - vagy mindig - úgy fogunk elélvezni, hogy nem izgatjuk közben a csiklónkat. De amikor ez nincs meg, azt ajánlom, hogy ezt soha ne hagyjuk el, ha jól esik és jól akarjuk érezni magunkat.

Legyen az az első szempont, hogy mi esik jól és mi okoz gyönyört – ölelés, csók, gyengédség, vadság, szerelem vagy az ismeretlenség izgalma, a kedvenc vibrátorunk, mocskos szavak, egy határozott tenyércsapás a fenekünkön. Mindegy, mi az, ha hozzájárul és a partnerünknek sincs ellenére. Ismerek olyat, aki színekkel, más képekkel, megint más az elélvezés közbeni énekléssel fejezi ki azt, hogy milyen (volt) az aktuális orgazmusa, és azt hiszem, ezek a nagyon személyes megnyilatkozások sokkal jobban megragadják az orgazmusunk lényegét, mint a 'tankönyvi' besorolások. Minden orgazmus számít, adj magadnak ma is egyet!

Pallagi Eszter nőket támogat abban, hogy megtanulják, hogyan legyen orgazmusuk, hogy érzékeljék, megtapasztalják és erősítsék a gyönyört a testükben - egyedül vagy a partnerükkel kapcsolódva. Nem csak beszélgetéssel dolgozik, hanem (anélkül, hogy megérintené a klienseit), gyakorlatban is együtt megy velük végig a folyamaton. Mottója: orgazmust minden nőnek!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kamilla királyné is pihenőre kényszerül, szünetelteti a nyilvános szerepléseit egy ideig

Kamilla királyné is pihenőre kényszerül, szünetelteti a nyilvános szerepléseit egy ideig

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)