18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Slow szex: érjetek lassan az orgazmusig!

2022.március.17.

A figyelmesség időtlen trend, de vajon az ágyban is érvényesül-e? Mi azt mondjuk, feltétlenül – csak éppen tudni kell, mi a módja! A lassú szexnél minden a test felfedezése körül forog. Elmagyarázzuk, milyen izgalmassá teszi a szexuális életedet, ha az ágyban is lassítasz egy kicsit.

Slow szex: érjetek lassan az orgazmusig!
Slow szex: érjetek lassan az orgazmusig!
Fotó: Gettyimages.com

Slow szex = az a trend, ami megújítja a szexuális életedet. Lazán, görcsök nélkül eljutni a csúcsig: ennyit és nem kevesebbet ígér a slow szex. Mert légy őszinte: hiába olyan csodálatos dolog a szex és a szerelem, gyakran szorongás is társul hozzá. Mit vár el a másik, nem mondok-e csődöt, sikerül-e elérnem az orgazmust – csak néhány a kínzó kérdések közül, amelyek megnehezítik a vágyak teljesülését, különösen a hosszú kapcsolatokban.

A fogalmat Diana Richardson testterapeuta, tantratanító alkotta meg, aki egész könyvet szentelt a témának. A lassú szex a szerelem lelassult, odafigyelős formája. Az ezt űző párok tudatosan törekszenek az előjáték meghosszabbítására, a másik testének aprólékos felfedezésére, az újabb erogén zónák felfedezésére. A lassú szex szöges ellentéte annak, amit a pornófilmekben látunk, mivel az elsődleges cél itt nem az orgazmus, hanem az intimitás kialakítása. A legfontosabb, hogy legyetek kíváncsiak és nyitottak a pároddal, no meg kitartóak: ha esetleg elsőre nem olyan az élmény, mint vártátok, ne adjátok fel!

Így lazulj el lépésről lépésre

A slow szex alapfeltétele a kellemes atmoszféra. Szánjátok rá az időt, hogy „odaérkezzetek”; van, aki ezt meditációval, más jógával vagy nyugtató zenével éri el.

TUDATOS ÉRINTÉSEK

Amikor eljön az előjáték ideje, jó, ha szó szerint lelassulsz. Masszírozz, simogass, szagolj, hunyd le, aztán nyisd ki a szemed – minden megengedett. Tipp: eleinte a csókolózástól is tartózkodjatok! Ez kezdetben szokatlan és furcsa lehet, de hidd el, megéri!

BESZÉLJETEK EGYMÁSHOZ!

Mondd el, mit érzel, milyen, amikor a másik hozzád ér, kérdezd meg, ő hogy érzi magát a helyzetben – ez mind elengedhetetlen az érzéki együttléthez.

SZABÁLYOS LÉGZÉS

Szex közben folyamatosan ellenőrizd a légzésedet, mert az ágyban gyakran öntudatlanul is visszatartjuk a levegőt, amitől görcsössé válunk, és kevésbé működnek az érzékeink.

LASSAN NÖVELD A KÉJT!

Egy idő után már megcsókolhatjátok egymást. Először lassan és óvatosan, aztán egyre szenvedélyesebben. A behatolást se siessétek el. A lassú szex egyik jellegzetessége, amit a legtöbb ember rém furának talál; a behatolás még nem merev pénisszel. Pedig lehetséges!

SLOW SZEX: A LEGJOBB PÓZOK

MISSZIONÁRIUS PÓZ: ha kialakul az erekció, és mindketten kellőképpen felizgultatok, nem tilos a behatolás. Csak lassan, úgy, hogy a pénisz minél hosszabb időt töltsön a hüvelyben. Ez a misszionárius pózban nagyon jól kivitelezhető, ráadásul ebben a felállásban tudjátok a leginkább fenntartani a szemkontaktust is.

KANÁLPÓZ: ez is különösen alkalmas a lassú, nyugodt behatolásra, ezért a lassú szexnél is jól alkalmazható.

A cikk eredetileg a GLAMOUR 2022-es márciusi számában jelent meg.

Fordította: Wekerle Szabolcs

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő