A jó rudas ismérvei

2014.május.21.

A hétvégén ünnepelte fent állásának 1. évfordulóját iskolánk. A programok végén a szülinapi tortára hullajtott krokodilkönnyek mellett mondtunk köszönetet azoknak a lányoknak, nőknek, akik az egy év alatt megtiszteltek minket választásukkal, jelenlétükkel, bizalmukkal, hűségükkel és szeretetükkel. Felidéztük a legelső lépéseket, próbálkozásokat, és elbeszélgettünk arról, hogy mi az, ami miatt most itt ülhetnek velünk, és ünnepelhetjük együtt őket, minket, a közös munkát. Mi az az erő, mely segített az elmúlt egy évben kitartani, és melyek azok a jellemzők, amelyekre a következő – remélhetőleg - még jó sokban szükségük lehet. Ebben a bejegyzésemben róluk írok, lássuk tehát a lányok 4 plusz 1 elengedhetetlen útitársát a rudakkal övezett úton.

1. Kitartás
Bizony, a kezdeti lelkesedés ismérve, hogy nem tart örökké, és lecsengésével agyunk hamar átkapcsolhat az "én ezt akkor most inkább feladnám" frekvenciára. Egyre több a kék-zöld folt, kipirosodott tenyér, és a soha múlni nem akaró izomláz. De aki elszánt, az tudja, hogy holtpontok mindig is lesznek, és ha ügyesek vagyunk, a segítségükkel, a rajtuk való tudatos átlendüléssel erősíthetjük alkalomról-alkalomra egyre jobban, és mélyebben elszántságunkat, növelhetjük kitartásunkat.

2. Türelem
Mikor valami új és izgalmas dologba kezdünk bele, érthető, hogy minél többet és gyakrabban szeretnénk foglalatoskodni vele. Minden kezdő rúd-szerelmes ismeri az érzést mikor a teremből kisétálva már a következő óra időpontját várja, és az elalvás előtti utolsó perceit is a tanult elemek fejben történő újra és újra lejátszása tölti ki. Ilyenkor hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, de az okos rudas tudja, hogy csak úgy, mint az élet oly sok területén, a rudak között is a lassan járj, tovább érsz elve az üdvös döntés.

3. Bátorság
Azt szoktam mondani, hogy bátor ember az, aki ismeri saját félelmeit, és az általuk elvont energiát fordítja legyőzésükre. Persze csak okosan, finoman, tudjátok, békéért sosem harcolhatunk fegyverrel!

Ahhoz, hogy valakiből sikeres rudas váljon, bizony szüksége van némi bátorságra is. Na de nem az elemek veszélyessége miatt. Ez a bátorság nem tévesztendő össze a vakmerőséggel. Bátorságra ahhoz van szükséged, hogy merj rálépni a saját utadra, és ha kell, merj egyedül, támogatás nélkül haladni rajta. Hiszen – mint ahogyan arról előző bejegyzésemben is írtam, ezt a sportot a mai napig övezi némi előítélet. Ha szerencséd van, talán sosem kell kiállnod a szerelmedért, de ez a ritkább eset.

Természetesen a későbbiekben jól jön majd például a tériszonyt legyőzni tudó bátorság is, de az már a fentiekhez képest fityfiritty lesz. És sosem szabad elfelejteni csajok, aki mer, az nyer!

4. Figyelem, fegyelem, koncentráció
A rudak között nincs helye a szétszórtságnak! Ez a sport kőkemény figyelmet, koncentrációt igényel tőled. Segítségével gyakorolhatod a fegyelmet, az alázatot. A kezdeti periódusban is roppant fontos, hogy az elemek elsajátítása a lehető legprecízebb módon történjen, hiszen mint mindenhol, itt is szilárd alapokra lehet csak biztonsággal építkezni. Lesz olyan, hogy egy-egy mozdulatot hosszú órákon keresztül ismételgetsz majd. A kezedről jön le a bőr, a térdhajlatod bedagadva, a sípcsontodon pedig több a zöld szín, mint egy domborzati térképen. De te belül magad vagy a szilárd fegyelem. Koncentrálsz, figyelsz. Így válik a rúd tökéletes tanítómestereddé.

Plusz 1
Láthatjátok, hogy habár a mi életünk sem csupán játék is mese, azért mégis csak kijut belőlük is bőven. Azt gondolom, hogy szinte az összes hozzánk járó, velünk edző hölgy nevében mondhatom, hogy ha van valami, ami nélkülözhetetlen összetevője egy rudas lánynak, akkor az a hatalmas mosoly az arcán. Persze, van rossz nap, van, hogy nehezebben mennek a dolgok, van, hogy bal lábbal kelünk fel, de olyan valahogy soha sincs, hogy az óra végén megbántuk volna, hogy elindultunk edzeni. Mikor meglátod a sok ismerős arcot, mikor végre sikerül az elem, amivel olyan rég óta szenvedsz, mikor érzed egy lusta esős nap után az életet magadban, és mikor este haza érve várnak a dicsérő lájkok és kommentek a közösségi oldalakra feltöltött aznapi sikerélményed képe alatt, na, akkor mondod azt, hogy hát igen, életed legjobb döntése volt ezt a sportot választani. (Na, jó, elfogult vagyok, de a dobogón tuti, hogy fent áll)

Ha tetszett a kép, mely soraimat olvasva alakult ki benned a rudas életről, akkor gyere el hozzánk, győződj meg róla magad, tapasztald meg a saját bőrödön is az általam leírtakat!

Mivel tudjuk, hogy ketten mindig könnyebb, most egy kis segítséggel kedveskedünk nektek! Fogd kézen egy barátnődet, gyertek el együtt hozzánk, hivatkozzatok erre a bejegyzésre, és így az egyikőtök fél áron vehet részt az első próba óráján! Hajrá csajok, találkozzunk személyesen is, gyertek, és rúdra fel!

Ez is érdekelhet

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján