Anya, képzeld, a hugi is rúdtáncos lesz!

2014. március 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ígértem nektek, hogy ebben a bejegyzésben kis tanítványom első lépéseivel ismertetlek meg titeket.

Lássuk tehát az ő történetének kezdetét.

Először is, engedjétek meg, hogy bemutassam Krisztit. Egy 21 éves, főiskolás, "felesleges" többlet idővel, sportmúlttal nem igen rendelkező, csoki és csipszimádó leányzóról van szó, aki ráadásul mindig is jobban preferálta a fiús megmozdulásokat a csajos mozgásfajtáknál. Ha ez eddig önmagában egy rúdtánc edzőnek nem lenne igazi kihívás, akkor hadd tegyem fel az i-re a pontot azzal, hogy elárulom, hogy Kriszti a testvérem, a kishúgom.

Mikor Krisztinával anno leültünk beszélgetni a blog ötletről, és felállítottuk az alapkoncepciót (mely szerint egy teljesen rúd- és egészségeséletmód-szűz leányt kellene válasszak hozzá tanítványomként) egyből ő jutott eszembe. Eleget éltünk egy légtérben ahhoz, hogy régen dédelgetett vágyam lehessen a helyes útra (értsd: este 11-kor a tévé előtt nem bontunk ki még egy zacskó chipset) terelgetni, őt, de mivel egy igen makacs és öntörvényű kisasszonyról van szó, sokszor bukott kudarcba ezen kísérletem.

Itt köszön vissza, amiről előző bejegyzésemben már írtam nektek, hogy ugyebár szuper egy dolog az elhatározás, de a kérészéletétől csak akkor menthetjük meg, ha a döntést MAGUNKÉRT hozzuk. Hiába zengtem ÉN ódákat Krisztinek az egészséges életmód fontosságáról, hiába beszéltem lyukat a hasába, így mindig csak ideig-óráig tarthatott a próbálkozás. Ezúttal viszont éreztük mindketten, hogy ez most máshogy lesz. Ezt most ő is igazán akarta.

Krisztivel első körben leültünk megbeszélni a kezdeti teendőket. Heti 3 közös erősítős-rudas edzésben és 1-2 alkalommal végzett kardióban állapodtunk meg. Hatalmas szerencsémre Kriszti szeret futni, így ez a része meg volt oldva a dolognak. Oké, pipa, jöjjön a keményebbik menet. Igen, az étkezés. Azt ugye tudjátok, hogy egy egészségesebb, fittebb, sportosabb és karcsúbb alak elérésének sikere 70-30% oszlik el a helyes táplálkozás – edzésre, mozgás között. Bizony, élhetünk mi az edzőteremben, ha nem eszünk okosan, akkor frászt sem ér a dolog.

A hozzám forduló változásra vágyó kis mentoráltamnak a mindent elindító "nagybeszélgetésünk" után egy listát szoktam a kezébe nyomni. Ez egy 10 pontból álló szabályrendszer, Bea Tízparancsolata. Kriszti is megkapta a maga kis listáját, és a feladata az volt, hogy a következő 3 hétben ezen pontok betartásával éljen. Szerencsére Anyukánk szuper jó fej és nyitott a változtatásokra, ő is igyekszik odafigyelni, egészségesen táplálkozni, így nem okozott nagy gondot a háztartásban az általam kért dolgok beiktatása.

Krisztin azt láttam, hogy lelkesen fogadja a feladatot, és várja a munka tényleges megkezdését, így hamar bele is csaptunk a lecsóba, már másnap bent volt nálam a suliban (mi így hívjuk a Women's Paradise stúdióját), ahol az első edzés előtt csináltunk Kriszti alakjáról pár "előtte" fotót, valamint egy professzionális géppel megmértük a kezdeti kiinduló adatokat. Nagyon is hiszek a folyamatos visszaellenőrzésben, ahol láthatjuk a fejlődést, amely nekem támpontokat ad következő periódushoz, a tanítványoknak pedig kellő motivációt a folytatáshoz.

Kriszti átalakulásával párhuzamosan indult nálunk a suliban egy program, mely a Pole Perfection nevet kapta, és a résztvevő hölgyek 6 hét alatt egy teljes életmódváltáson esnek át. Segítségemmel teljesen új, egészségesebb étrendet és életvitelt alakítanak ki. Imádom ezeket a megmozdulásokat, igazi kis családdá kovácsolja a közös munka a csapatot. Mivel már említettem mennyire hiszek a csapat erejében, Krisztit is csatlakoztattam a program résztvevőihez, így egymást erősítve tudnak, tudunk majd dolgozni.

Elérkezett az első közös óránk ideje, na de mi is történik ilyenkor? Ha ti is kacérkodtok a gondolattal, hogy kipróbáljátok ezt a sportot, arra számítsatok, hogy az első pár alkalom igen csak kemény lesz. Nálunk az órák 75 percesek, egy jó alapos bemelegítéssel kezdünk, ami nagyon-nagyon fontos az esetleges sérülések elkerülése végett. Ezután jön a Bea-féle 15 perces kiképzés. Ilyenkor a kedvenc szadi erősítő gyakorlataimat végezzük együtt, mivel fontosnak tartom, hogy óráról-órára fokozatosan készítsük fel testünket, izmainkat az egyre intenzívebb és specifikusabb terhelésre. Ilyenkor igyekszem olyan gyakorlatokkal készülni melyek egyszerre dolgoztatják meg a rudazáshoz szükséges legtöbb izomcsoportot. Mikor ezzel is készen vagyunk, indul maga a törzsóra. Első pár alkalommal elkezdünk ismerkedni a rúddal. Mivel nálam otthon alap bútor a nappali közepén a rúd, Kriszti helyzeti előnyben volt az első órások között annyiban, hogy tenyere érintkezett már a krómmal. A csajok ilyenkor megtapasztalják milyen érzés a rudat fogni, körülötte sétálni, megtanulják a különböző kéz-és lábtartásokat, valamint pár kezdő forgást és pózt is elsajátítanak. Mivel annyira új élmény az egész, általában a lelkesedés és a jó hangulat eltereli a figyelmet a brutál terhelésről, és csak a levezető nyújtás végén szokott realizálódni a lányokban az "atyaégdeelfáradtam" érzése.

Így volt ez Krisztinél is, aki nagyon ügyesen vette a kezdeti nehézségeket, szó nélkül csinálta végig az erősítést, és a forgásokat is szépen kezdte magáénak tudni. Büszke nővér és tréner voltam, a Jolly Joker pedig, hogy ő még élvezte is a dolgot.

Pontosan ilyen pozitív és erős kezdésre számítottam, nagyon kíváncsian és izgatottan várom a folytatást!

Remélem a bejegyzéseket olvasva egyre többetek fejében fogalmazódik meg a gondolat, hogy kipróbálnátok ezt a sportot, ha így van, akkor keressetek bátran, nagyon sok szeretettel várlak titeket is az óráimon!

Annak pedig, aki Kriszti és a Pole Perfection program résztvevőit követve szintén szeretnének egy egészségesebb életmódot, táplálkozást kialakítani, egy kis meglepetéssel készültem, fogadjátok segítségül azt a bizonyos fent már említett listát.

1. Semmi fehér liszt, és (hozzáadott) cukor! (Előbbit a kezdeti 3 hetes időszakban helyettesítheted teljes kiőrlésű tönköly, kukorica, zab, mandula, kókusz vagy egyéb maglisztekkel)
2. Napi minimum 5 étkezés, kis (!) adagokra elosztva, a teljes "kipukkadok" telítettség érzése nélkül állj fel az asztaltól!
3. Az ébredés és az első étkezés között maximum 1 óra teljen el, onnantól kezdve pedig maximum 3 óránként egyél! Az utolsó táplálkozás elalvás előtt legkorábban 1 órával történjen meg, és természetesen ez csak könnyű, fehérjedús étel legyen!
4. Igyál meg napi minimum 3 liter folyadékot, ami MINDIG szénsavmentes, cukormentes víz alapú! Ásványvíz, citromos víz, koffeinmentes teák. Figyelem, a kávé, fekete tea, gyümölcslevek és társai NEM tartoznak ide!
5. Mellőzd a túlzott só fogyasztást! Ha teheted, térj át a Himalaya sóval történő ízesítésre, hiszen vízmegkötő tulajdonsága sokkal alacsonyabb!
6. Az étkezések között ne nassolj!
7. Köretnek válassz mindig friss zöldségeket!
8. Figyelj a "rejtett cukrokra", minimalizáld a magas cukortartalmú gyümölcsök (banán, szőlő, cseresznye, nektarin, körte stb.) fogyasztását, bánj óvatosan a hüvelyesekkel, kerüld a mézet, a kompótokat, befőtteket, lekvárokat! A boltban kapható ketchup helyett csinálj magad paradicsomszószt, légy kreatív!
9. Ha szereted, egyél legalább heti egyszer halat!
10. Élvezd az egészséges életed minden egyes új pillanatát!
Ne feledjétek, 10 szabály betartása, 3 hét, figyelem, kitartás, önmagadba vetett hit! Erősen, jó kedvvel, mosolyogva! Saját magadért!

Ha további motivációra, recept ötletekre van szükségetek, vagy csak kíváncsiak vagytok a rudas életre, kövessetek az Instagramon, (@beatanagy néven találtok meg) ahol nap mint nap egyre többeteket igyekszem az egészséges élet útjára csábítani :)

Sok puszi nektek!
Beu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Új Utakon: A street art, mint társadalmi párbeszéd

Új Utakon: A street art, mint társadalmi párbeszéd

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)