Ez a szobanövény illik hozzád a horoszkópod szerint

2021.január.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A növények nem csupán a nappalidat dobják fel. Tanulmányok kimutatták, hogy egy szobanövény vásárlása komoly pszichológiai előnyökkel jár: csökkenti a stresszt, de a koncentrációt és a memóriát is javítja, valamint elősegíti a szorongás minimalizálását. A hónapokon át tartó karantén és bezártság miatt egyre többen vásárolnak szobanövényeket. Nemcsak azért, hogy felfrissítsék kicsit a környezetüket, hanem azért is, hogy gondoskodhassunk róluk, miközben a növények növelik a hatékonyságunkat és jobb hangulatot teremtenek.

Ez a szobanövény illik hozzád a horoszkópod szerint
Fotó: Shutterstock

De ha többezer lehetőség áll rendelkezésünkre, akkor mégis hogyan lehet kiválasztani a számunkra tökéletes szobanövényt? Hasonlóan az állatöv jegyeihez, úgy a különféle növénytípusoknak is eltérő igényeik, szükségleteik és jellemzőik vannak. Lisa Stardust, asztrológus segít betekintést nyújtani a szobanövények világába aszerint, hogy a mely csillagjegyeknek milyen növényt lenne érdemes beszereznünk.

Kos: Bromélia

"A Koshoz hasonlóan a broméliák is kiállják az idő próbáját és bármilyen körülmények között képesek növekedni" - ezért a bromélia a legjobb szobanövény a Kos számára Stardust szerint.

Bika: Lófarok tenyér

A lófarok tenyér lassan növekszik és mozog, így tökéletesen egy húron pendül a Bikával. Egyedülálló, ugyanakkor masszív növény, így ideális a Bika számára.

Ikrek: Spárga páfrány

Stardust szerint ez a kedves kis szobanövény kétes jellemű, akárcsak az Ikrek . "Növekedhet árnyékban és fényben is" - mondja Stardust.

Rák: Buzogányvirág

A Rák a legvédelmezőbb típus a horoszkópok közül. A buzogányvirág jellegzetessége, hogy megvédi az apró növény csemetét a nap erős fényétől.

Oroszlán: Jukka

"Csakúgy mint a rettenthetetlen Oroszlán, úgy ez a növény is szeret a napon tartózkodni és ezzel a középpontba kerülni" - mondja a Stardust.

Szűz: Hegyescsúcsú futóka

A hegyescsúcsú futóka az egyik legkedveltebb szobanövény és a legkönnyebben gondozható is. Stardust szerint remek párost alkotnak a szűzzel, mert " a Szűzről közismert, hogy szépen lassan tárja szét a szárnyait az idő múlásával, hasonlóan a hegyescsúcsú futókához, amely idővel megújulva nyitja szét a leveleit".

Mérleg: Szakállbroméliák

A szakállbroméliákat jellegzetessége, hogy teljesen földmentesek és emiatt koszmentesek is. Emiatt "ideális a Mérleg számára, mert ők sem szeretik bepiszkítani a kezüket" - mondja Stardust.

Skorpió: Aloe vera

Az aloe vera optimális növény a Skorpiók számára, mivel mindketten képesek átalakítani és meggyógyítani másokat - mondja nekünk Stardust. Szerinte a Skorpió értékelni fogja az aloe növény természetes nyugtató géljének előnyeit.

Nyilas: Pénzfa, Majomfa, Pozsgafa

Ez a több néven is ismert kis növény nedvdús, apró rózsaszínű vagy fehér virágokkal pompázik. Stardust szerint ez a növény nem igényel sok figyelmet, ezért tökéletes párja egy Nyilasnak. Ha hónapokig felügyelet nélkül hagyja, amíg különböző kalandokon vesz részt, akkor sem lesz semmi baja.

Bak: Pénzlevelű pilea

"Ezt kínai pénzfának is hívják" – magyarázza Stardust - amely ideális párja a szorgalmas Baknak, mert megfelelő törődéssel, gondozással újabb apró sarjakat ad.

Vízöntő: Rákvirág

Ez a növény ugyanolyan egyedülálló, mint egy Vízöntő. "Képes ellenállni a felesleges vízmennyiségnek. Sokféle hűvös színben kapható, amelyek a Vízöntők veleszületett egyediségét hordozzák" - mondja Stardust.

Halak: Vitorlavirág

"A vitorlavirág egyedül a vízben képes növekedni - ez a jellegzetes szépség ideális a Halak számára. A misztikus Halak képesek elveszni és mély ábrándokba merülni, ha ránéznek erre a növényre"- mondja Stardust.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője