Meddig uralkodik III. Károly király? Asztrológus válaszol

Asztrológus elemezte III. Károly király horoszkópját

III. Károly családi karmája, hogy II. Erzsébet Skorpió-Szaturnusza megakadályozta, sőt évtizedekig késleltette a monarchia legidősebb walesi hercegének trónra lépését. Ez benne is van az új király horoszkópjában Papp Gréti asztrológus szerint, aki most alaposan szemügyre vette Károly horoszkópját, átnézve a múltbéli eseményeket és megnézve a jövőbeli lehetőségeket.

Vajon meddig viseli a koronát Károly brit király?
Vajon meddig viseli majd a koronát III. Károly király?
Fotó: Getty Images

Károly király 1948. november 14-én, a Skorpió jegyében lévő, Plútó quadrátban lévő Nappal, a Nap és a Plútó uralmi cseréjével és Oroszlán-Ascendenssel született. Mivel a Plútó a Skorpió jegyének ura, Károly király horoszkópjában a bolygók uralmi cseréje miatt megtalálható a Nap és a Plútó együttállása is, mind az első, mind a családját jelképező negyedik házban. Kemény, könyörtelen plutonikus személyiségként uralkodónak született, de képtelen kompromisszumot kötni, ami számára alárendeltséget jelent. A Nap és a Plútó együttállása irányító, birtokló, válságtűrő embert jelez, aki alkalmatlan egyenrangú kapcsolatok kialakítására. Csak 73 évesen szerezte meg azt a hivatást, amelyre született, ám addig sok hatalmi harc és generációs konfliktus jellemezte életútját. Macsó típusú édesapjával, Fülöp herceggel sem volt felhőtlen a kapcsolata a 4-es házban lévő Nap, a recepcióban (uralmi csere) lévő Plútó együttállása és több diszharmonikus aspektus miatt.

A királynő és fia, Károly kapcsolata

Konfliktusok mindig is léteztek a különböző nemzedékek között, Károly a család ifjabb tagjaként időnként megpróbálta átvenni az uralkodói szerepet az uralkodói szerepet betöltő, tiszteletet és szeretetet érdemlő, szigorú, tökéletességre és a Windsor-família méltóságának megőrzésére törekvő Erzsébet királynőtől, ám a királynő Skorpió-Szaturnusza, mely bolygó az idős embereket jelképezi, horoszkópjának Zenitjén együttállásba került Károly herceg Napjával – Károly uralkodói ambíciói évtizedekig korlátozva és akadályozva voltak. Károly már ifjú korában zokon vette édesanyjától, hogy szigorú elitiskolában próbálták dresszírozni és beleoltani a leendő királyhoz illő méltóságot, vasfegyelmet. Ebből a nevelőintézményből többnyire az egomániás típusok kerültek ki, akiket arra dresszíroztak, hogy kizárólag a saját akaratuk számít. II. Erzsébet viszont képtelen volt elfogadni azt a tényt, hogy fiát korábbi éveiben jobban érdekelte a természet megmentése, a klímavédelem és a művészet, mint a trónutódlás. Károly viszont nem volt tekintettel királyi édesanyja elvárásaira – a konfliktus kiéleződött a Bika-Nappal született uralkodó és Skorpió-gyermeke között. Ám a királynő Bika-Napja együttállása Károly Holdjával, ami a jelenlegi uralkodó 10-ik házába, a hivatására utaló szektorba került, egyértelműen azt jelenti, hogy legfőbb feladata családja pozíciójának biztosítása és védelmezése.

Károly első házassága és apaszerepe

Károly házasságát botrányok sorozata követte. Mivel trónörökösként utódokról kellett gondoskodnia, 1981 nyarán házasságot kötött Diana hercegnővel, aki viharos gyorsasággal hódította meg a britek szívét, és korának legnépszerűbb és legtöbbet fényképezett nője lett. Népszerűsége még anyósáét, Erzsébet királynőét is megelőzte, függetlenségre törekvő énje pedig, amely lázadt a királyi udvar merev szabályai ellen, nem szavatolta a békét az anyós-meny kapcsolatban. A feszültség kettőjük között csak Vilmos herceg megszületése után kezdett kissé enyhülni. Dianának a lénye is szép volt, nem csak a külseje. A hercegnő horoszkópjában a Rák-Nap, az Uránusszal szembenálló Vízöntő-Hold, és többek között a veszélyes és tragikus sorsot jelző Mars-Plútó együttállás szabadságvágyra, kötődésképtelenségre utal, és olyan asszonyt jelképez, aki tudat alatt is domináns, erőszakos és uralkodó társat vonz.

Károly Szaturnuszának együttállása Diana Mars-Plútó kapcsolatával kibékíthetetlen ellentétet, szexuális frusztrációt jelentett a házastársak között, akik csak tragédiát és szenvedést okoztak egymásnak. Sokan még ma is nehezményezik, hogy a walesi herceg elhanyagolta LadyDi-t, és megcsalta Kamillával. Nem árt tudni, hogy ami a kötődést illeti, Károly sem alkalmas tartós kapcsolatra, de még a saját gyermekeiért való felelősségvállalásra sem. Az 5. horoszkópházában lévő Mars-Jupiter együttállásnak a nyugtalanságot és váratlan szakításokat okozó Uránusszal való szembenállása az oka annak, hogy nemcsak gyermekei édesanyjának szívét törte össze, hanem az apai szerepre is alkalmatlan volt – legfeljebb "részmunkaidőben" űzte ezt a tevékenységet.

III. Károly király már most átírja Erzsébet királynő hagyományait

Vonzza a titkos viszony

Közös gyermekeik kénytelenek voltak nélkülözni a közös papás-mamás programokat: vagy az egyik, vagy a másik szülővel töltötték a szünidőt – szigorúan szabályozott turnusváltásokban. Diana szörnyű balesetéhez 1997-ben az agresszív paparazzik járultak hozzá, akik addig üldözték Diana és új szerelme, Dodi kocsiját, míg az nekirohant egy betonoszlopnak. Mivel jótékonykodásának köszönhetően Dianát világszerte szerették, megható volt az a mélységes részvét, ami a halálát övezte. Károly romantikus oldala, melyet az uralomban lévő Mérleg-Vénusznak a Neptunusszal való együttállása mutatott, csak ifjúkori kedvesével, majd későbbi hitvesével, Kamillával való viszonyában és művészi-kreatív tehetségében mutatkozott meg.

A Vénusz-Neptunusz együttállás azonban romantikus, titkos viszonyra utal és olyan emberre, aki szerelmét rózsaszín szemüvegen át látja. Amikor a titkos viszony miatt kirobbant a botrány, majd azt a válás követte, egyértelműen Diana került ki győztesként a házastársi és válási párbajból - a média és a nép szemében is. Kamilla türelme (Szaturnusz az első horoszkópházban, az Oroszlánban) rózsát termett, a házasságtörő Károly 2005-ben feleségül vette régi szeretőjét, álmai asszonyát, aki Anglia leggyűlöltebb nője volt, de most végre királyné lett. Kamilla erős nő a Szaturnusz-Plútó együttállásával, de képes a háttérben maradni, nem lopja el a népszerűséget magas rangú hitvesétől. De neki sincs könnyű dolga Károllyal, akinek hirtelen dührohamai (Mars-Jupiter együttállás Uránusz szembenállásban) sokakat felháborít. Olykor villámhárítóként kell működnie.

Mit hoz III. Károlynak a királyság?

A jelenleg Károly 7-ik házában lévő Vízöntő-Szaturnusz, de még a karriert szimbolizáló 10-es házban lévő Bika-Uránusz is támadja a király Napját és Plútóját, ami nem engedi meg számára a kötelességmulasztást, viszont drasztikusan megváltoztatja életét, melyben hatalmi harcokra kerülhet sor. A Szaturnusz a horoszkóp egészségházának uraként jelezheti, hogy az egészségével is problémák adódnak, de az sem kizárt, hogy amikor jövőre a Halakba lépett Szaturnusz szembenállásba kerül a király Szűz-Szaturnuszával, átadja tisztségét Vilmosnak, akinek királyi trigonja a Nap és a Jupiter között alkalmassá teszi őt az uralkodói szerepre.

Érdekel az asztrológia? Olvass még róla!

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói