Az Újhold a Szűz jegyébe lép és úgy érezheted, hogy mindenki ellened van

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus vezet be téged az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is megértsd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ezúttal abban segít eligazodni, mit hoz az Újhold a Szűz csillagjegyben.

Nehéz idők jönnek: kérjünk bocsánatot, kössünk békét és javítsuk ki a hibáinkat | Klaus Vedfelt
Nehéz idők jönnek: kérjünk bocsánatot, kössünk békét és javítsuk ki a hibáinkat | Klaus Vedfelt
Fotó: Gettyimages.com

Ma, augusztus 27-én megint egy Újholdra virradtunk, mégpedig az egyik legfeszültségtelibbre. Nincs tele nyugodt energiával a téridő, de valljuk be, maga a Szűz se az a chill energetika. Ahhoz, hogy jobban megértsétek, mit is lehet tenni a következő két hétben, mindenekelőtt olvassátok el a Szűz jellemzését, ha még nem tettétek, mert ez most egy elég speciális helyzet.

Szóval először is brutális kvadrátokat látni mindenfelé, ami azt jelenti, hogy a bolygók nem igazán áldással és harmóniával kapcsolódnak, hanem feszültségekkel és konfliktus helyzetekkel. Ilyenkor minden kicsit egymásnak feszül, kicsit mindent meg kell kérdőjeleznünk, de teher alatt nő a pálma, vagy hogy is mondják. A legerősebb kvadrátot a Nap-Hold együttállás veti a Marshoz, mégpedig 0.05° eltéréssel, ezt akkor értitek meg az erősségét, ha elmondom, hogy egy fok eltérésnél már használjuk azt a kifejezést, hogy tűpontos. Szóval ennek nagyjából sebészi kés pontossága van.

Konfliktusok másokkal és önmagunkkal

Az Újhold a Szűzben jön létre, ami ugyebár mindennek a megkérdőjelezéséről szól, illetve a nagy egész precíz részekre szedéséről és kijavításáról. A Mars pedig az Ikrekben áll, ami levegős minőség, tehát a gondolkodást, a kommunikációt kötjük hozzá. Az Ikrek Marsú embereknek a legnagyobb fegyvere az esze, ők azt hívják harcba, ha ütközésről van szó. Összeolvasva igencsak új konfliktushelyzetekbe keveredhetünk másokkal és önmagunkkal egyaránt.

Ha alacsony tudatszinten éljük meg, akkor csak annyit veszünk észre a következő időszakból, hogy „nahát, most mindenki hülye?” – legalább az a szerencsétlen Merkúr nem retrográd. Az Újhold miatt ezek teljesen új megkérdőjelezések lesznek, nem a régi csontvázak esnek ki a szekrényből, itt bizony új frontok nyílnak. Lehetőségünk van a teljes szellemiségünket egy magasabb dimenzióba emelni, ugyanis a sok kvadrát mellett a Transzplútó tűpontosan (0,8°) rajta áll a két fényadón. De persze ezt nem fogják ingyen adni, biztos, hogy megkínál majd az élet olyan kihívásokkal, ahol bátorsággal és tudatossággal kell reagálnunk, különben csúnyán elvérzünk.

Ezt jelenti a horoszkópod szimbóluma

Gyökeres változásra van szükség

Mivel az egész Újhold a 11. házban, azaz a barátok, csoportok, nyilvánosság házában jön létre, így érezhetjük, hogy mindenki ellenünk van. A retrográd Kos Chiron uralja a két fényadót, és fényszöget vet az Aszcendenshez, ami felszínre hozhat önérvényesítéssel kapcsolatos sérüléseket, meg nem oldott problémákat. Ami szerintem ennek a helyzetnek a megoldása, az az IC-n ülő Plútó, azaz a gyökereinken, hazánkon, múltunkon ülő transzformáció bolygója. Vissza kell nyúlni a gyökerekhez és ahol kisiklottunk (mert valljuk be, itt ez a vonat jó régen félrement), ott kell gyökeres változást beiktatni és új útra indulni.

Alakítsunk át valamit, amit a múltban elrontottunk, írjuk újra a történelmet, kérjünk bocsánatot ott, ahol ezer éve halogatjuk, hívjuk fel a régi szerelmünket, akit megcsaltunk, béküljünk ki azzal, akire régen nagyon megsértődtünk, mert ha nem, akkor itt bizony para lesz. Tudom, hogy már ez a cikk is rémesen asztros lett, de még vagy két A4-es oldalon át tudnám részletezni, hogy melyik planéta, kivel, milyen fényszögben van és mit jelent, de összefoglalom nektek annyival, hogy nehéz idők jönnek, ne gyerekeskedjünk.

A Feketehold Lilith szintén bekapcsolódik a játékba, mégpedig a Rák jegyéből, tehát az érzelmi helytállás és bátorság kiemelkedően fontos lesz. A következő időszakban legyünk az átlagnál jóval érettebbek, tudatosabbak, bátrabbak és próbáljuk meg levetkőzni a régi mintáinkat. Ha probléma merül fel az élet bármely területén, inkább lépjünk hátra egyet és próbáljunk meg kicsit fentebbről és messzebbről rátekinteni. Lehet, hogy a teljes életünket, életfeladatunkat át kell majd értékelnünk és az is lehet, hogy körülöttünk mindenki másnak is. Egy bizonyos kornak vége van, az utolsó végjátékot nézzük, vizsgáljuk meg minél alaposabban, hogy mi mit tehetünk azért, hogy már egy új világban keljünk fel holnap.

Melyik bolygó illik a csillagjegyedhez?

Ez is érdekelhet

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Kis mennyiségben csodaszer, nagy mennyiségben rákkeltő: csak okosan a fahéjjal!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói