Derítsd ki, melyik színtípusba tartozol, hogy a legjobbat hozd ki megjelenésedből!

Szponzorált tartalom

2023.március.29.

Színtípusod pontos ismerete lehetővé teszi, hogy úgy igazodj el az üzletek kínálatában akár egy igazi stílusszakértő. Természetes haj-, bőr- és szemszínedre alapozva fantasztikus megjelenést érhetsz el mindössze azzal, hogy olyan színű és árnyalatú ruhákat, kiegészítőket vagy sminket választasz, amelyek tökéletesen passzolnak saját színtípusodhoz. Színtulajdonságaid ismerete tehát aranyat ér! Cikkünkből megtudhatod, melyik színtípusba tartozol, és megtalálod a hozzájuk tartozó színpalettákat is. Így mielőtt nekivágsz a tavaszi GLAMOUR-napoknak, mindenképp érdemes tovább olvasnod!

Vajon melyik színtípusba tartozol? Derítsd ki és tündökölj!
Vajon melyik színtípusba tartozol? Derítsd ki és tündökölj!
Fotó: Getty Images

Így működik a színek tudománya

Ahhoz, hogy kamatoztathasd a színek erejét, elsőként meg kell határozni a természetes haj-, bőr- és szemszín tónusai alapján, hogy melyik évszaktípusba tartozol a négy közül. Ezt követően pedig elég csupán néhány összefüggést megjegyezni. A hideg típusok közé tartozó Nyárhoz és Télhez a hideg színek passzolnak, míg az Ősz és a Tavasz típusok számára a meleg színek állnak jól. Emellett az árnyalatokra is érdemes figyelni. A Tavasz és Nyár típusok ugyanis a világosabb színekben ragyognak igazán, míg az Ősz és a Tél típusok a sötét árnyalatokban tündökölnek, hisz a saját természetes színeik is sötétebbek.

Az alap színtípusokat további altípusokra is lehet bontani attól függően, hogy a többi évszak hatásai miként érvényesülnek az adott fő típusban. Így például a Nyár alap típusnak létezik tavaszias Világos Nyár, őszies Lágy Nyár és télies Hideg Nyár altípusa is. Színtanácsadó segítségét is kérhetjük, hogy pontosabb képet kapjunk az alkategóriánk meghatározásához. Érdemes azonban azt is tudni, hogy új hajszínnel, vagy akár a nyári barnasággal is változhat a típusunk.

Nyár, Ősz, Tél vagy Tavasz? Melyik színtípushoz tartozol?

TÉL: A hazánkban leggyakoribbnak számító Tél típust a kontrasztok teszik igazán különlegessé. Fagyosan ragyogó, erőteljes tónusok jellemzik. Hajszínük fekete vagy hamvas barna/szőke, illetve nagyon világos szőke. Szemszínük lehet egészen hideg kék is, de előfordulnak mogyoróbarna, sötétbarna, illetve kékeszöld és szürkéskék árnyalatok is. Emellett bőrszínüket a kékes alaptónus uralja, ami kiemeli a haj és a szem élénkségét.

TAVASZ: A Tavasz-típus lehengerlő üdeségével és aranyló árnyalatival varázsolja el környezetét. Hajszínét a sötét vagy világos meleg aranyszőke árnyalatok jellemzik, de ehhez a típushoz tartoznak a szőkésvörös, a vörös és a mézszínek is. Bőrét a barackos, arany alaptónus határozza meg, míg szemszíne igen változatos; lehet világosbarna, melegzöld és türkiz is. Az élénk színek igazán előnyösek számára.

NYÁR: Igazi pasztell-típus, akit a finom, tört árnyalatok tesznek ellenállhatatlanná. Az évszak színpalettája a Télhez hasonlóan hideg, viszont színei annál világosabbak és fátyolosabbak. Arcszínét a hűvös alaptónus jellemzi, amin a szeplők szürkés vagy hamvas árnyalatúak. A Téllel ellentétben azonban szemszíne nem tér el annyira a hajszínétől, leginkább hideg szürkéskékes vagy zöldes. Haja jellemzően hamvasszőke, vörös árnyalat nélkül.

ŐSZ: Az Ősz típust a sugárzó, mély árnyalatú színek keltik életre. Megjelenése sokszínűséget, melegséget áraszt, a föld színei kiemelik szépségét. Bőrét a Tavasz üde, barackos színeinél intenzívebb árnyalatú, meleg alaptónus jellemzi. Szeplői és anyajegyei is arany- vagy sárgásbarnák. Szemszíne is meleg tónusú és igen sokféle színben pompázhat, a pávakéken és olajzöldön át az aranybarnáig. Világos vagy közepes színmélységű haj jellemzi, amiben felfedezhető egy kis vöröses-arany csillogás.

Hogy legközelebb biztosan a hozzád illő darabokat vedd le a polcról, nem érdemes otthon hagynod a saját típusodra jellemző színpalettát, ha bevásárolni mész! Használd a 2023. április 13-16-ig tartóGLAMOUR-napokonis, hogy immár a színtípusod ismeretében tudj válogatni a jobbnál jobb kedvezmények közül. Több mint 415 kupon vár rád 20-50 százalékos kedvezménnyel, 300 márkától több mint 4000 üzletben és online is, amiket a GLAMOUR Univerzum-applikációbanis megtalálsz!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Kost megbecsülik, a Nyilas lázban ég - június 7.

Napi horoszkóp: A Kost megbecsülik, a Nyilas lázban ég - június 7.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

PR

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)