Hollywood nagy színésznő dinasztiái

2021.május.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Régen nagyon gyakori volt, hogy a fiúk folytatták a családi hagyományokat, és édesapjuk foglalkozását választották maguk is. Így jöttek létre híres orvos-, építész-, kereskedődinasztiák. A szülői hivatás követése teljesen általános volt, a legidősebb fiú általában igyekezett átvenni az apja helyét.

Hollywood nagy színésznő dinasztiái
Fotó: Getty/Glamour

Később, amikor már mindennapos volt, hogy a nők is dolgoznak, ezek a szokások fellazultak, ma sem ritka persze, hogy a gyermekek továbbviszik a szülői hivatást, de már korántsem olyan általános, mint egykor volt. A színészi pályán is előfordul természetesen mindez, de itt talán még hatványozottabban igaz, hogy egy sikeres szülő bizony éppúgy lehet áldás, mint átok.

A nagy hollywoodi színészdinasztiákban van, ahol a fiatalabb lett az ismertebb sztár, de olyan is akad, aki nevet változtatott, hogy kicsit eltávolodjon a sikeres családja árnyékától.

Drew Barrymore, John Barrymore és Dolores Costello

A képen Drew nagyszülei láthatóak John és nagymamája, Dolores Costello, mindketten a némafilm-korszak nagy sztárjai voltak, John Barrymore például Sherlock Holmesként, Dolores pedig szinte az első gyereksztárok egyike volt, aki aztán felcseperedve a némafilm egyik istennője volt.

Drew Barrymore és John Barrymore
Fotó: Getty Images

Valójában a Barrymore família elképesztően szerteágazó, John testvérei is híres színészek voltak, sőt fia, azaz Drew édesapja John Jr. is színészként kereste a kenyerét, bár ő nem aratott túl nagy sikereket, és inkább kicsapongó életmódjával keltett feltűnést. Drew Barrymore családja tele van sikeres, és kevésbé sikeres színészekkel, és ez nem a nagyszüleivel kezdődött, hiszen a dédapja, Maurice Barrymore, eredeti nevén Blythe híres angol színész volt, akárcsak nagyanyja, Georgiana Drew, akinek a családnevét keresztnévként örökölte a híres dédunokája.

Dakota Johnson, Melanie Griffith és Tippi Hedren

Ilyen egy igazi női dinasztia! Tippi Hedren a nagymama Alfred Hitchcock híres színésznő-múzsája volt, aki a Madarak és Marnie című klasszikusok főszereplője volt. A modellkarrierjét a filmes pályára cserélő legendás szépség első, egy Broadway-producerrel kötött házasságából született Melanie Griffith.

Dakota Johnson, Tippi Hedren és Melanie Griffith
Fotó: Getty Images

A nyolcvanas évek egyik hollywoodi szexszimbólumává váló Melanie a korszak egyik álompárját alkotta a sikeres sorozatsztár Don Johnsonnal, akivel közös lányuk, Az ötven árnyalat-filmekkel világsztárrá váló Dakota Johnson, aki ezen a 2003-as fotón még talán nem is sejti, hogy egy szép napon a Hírességek Sétányán csillagot kapó nagyija nyomdokaiba lép.

Debbie Reynolds, Carrie Fisher és Billie Lourd

Aligha marad el az előző női színészklán mögött az Ének az esőben című klasszikus musicallel az egész világot elvarázsoló Debbie Reynolds és családja. A lánya Leia hercegnőként vált a filmtörténet kitörölhetetlen ikonjává.

Debbie Reynolds, Carrie Fisher és Billie Lourd
Fotó: Rexfeatures

Carrie Fisher, akinek talán az írás lett volna az igazi terepe, sosem titkolta, hogy nem volt könnyű világhíres édesanyja árnyékában élnie. Hát akkor mit mondjon Billie Lourd? A 26 éves színésznő 24 óra leforgása alatt veszítette el a nagyiját és az édesanyját, csoda, hogy a fiatal lány fel tudott állni ilyen megrázkódtatásból. Billie egyébként állandó szereplője az új Star Wars-filmeknek.

Ők túl ´csúnyák´ voltak Hollywoodnak, de világsztárok lettek



Blythe Danner és Gwyneth Paltrow

Egy újabb női dinasztia, ami miért is ne bővülhetne tovább!? Blythe Danner a hetvenes-nyolcvanas évek egy sokat foglalkoztatott színésznője volt. A Columbo sorozat egyik híres részében a legendás színész-rendező, John Cassavetes naiv szeretőjeként tette le a névjegyét a filmvilágban.

Gwyneth Paltrow és édesanyja, Blythe Danner
Fotó: Getty Images

Blythe elismert színész volt, de szupersztár a lányából lett, hiszen Gwyneth Paltrow a kilencvenes évek egyik legünnepeltebb színésznője lett. A Hetedik című filmje után sorra kapta a szerepeket a szőkeség, és Oscar-díjat is nyert a Szerelmes Shakespeare című filmjével. Ugyan lánya, Apple inkább apja, Chris Martin zenei karrierje felé kacsintgat, de ki tudja, lehet, hogy őt is látjuk még a vásznon.

Goldie Hawn és Kate Hudson

Nem egyszerű család az övék, de az biztos, hogy mindenki nagyon tehetséges, Goldie Hawn például az első valamire való filmes szerepéért, A kaktusz virága című vígjátékért Oscar-díjat nyert.

Goldie Hawn és Kate Hudson
Fotó: Getty Images

Lánya, Kate Hudson ugyan egyelőre nem vihette haza az aranyszobrot, de arra aligha lehet panasz, hogy a karrierje ne lenne pazar, hiszen valójában az egyik legkeresettebb színésznőnek számít a szakmában most is, és nála sem kizárt, hogy lesz még folytatója a családi hagyománynak!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője