Nem igazán illik rád a csillagjegyed leírása? Asztrológus magyarázza el az okát

Sorozatunkban Ocskó Barbara asztrológus vezet be az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ma azt segít megérteni, miért fordulhat elő, hogy nem igazán illik rád a csillagjegyed leírása.

Ha két csillagjegy határán születtél, akkor valószínűleg a határon álló csillagjegy sajátosságai is igazak rád
Ha két csillagjegy határán születtél, akkor valószínűleg a határon álló csillagjegy sajátosságai is igazak rád
Fotó: Getty Images /Igor Ustynskyy

Ha asztrológiáról van szó, odáig általában mindenki eljut, hogy tudja, mi a csillagjegye (napjegynek is hívjuk). Vannak azonban olyan esetek, amikor a csillagjegyed egyáltalán nem passzol hozzád. Ez elsősorban azért lehet, mert ezt jövünk „elérni, megvalósítani”, és még nem tudtuk százszázalékosan elsajátítani azokat a tulajdonságokat, melyek alapvetően a jegyünk jellegzetességei. A másik indok az lehet, hogy nem mindegy, hogy a jegyed melyik szakaszában születtél, ugyanis minden egyes jegy az előző jegy túlzásaiból nő ki, és a hibás viselkedési minták reakciójaként is értelmezhető. Vegyünk egy példát: ha valaki Halak jegyben és február 20-a és 28-a között született, akkor könnyedén el tudja sajátítani a Halak jegy minőségét. Ám ha az illető március 17-e és 20-a között látta meg a napvilágot, akkor sokkal jobban érezhető rajta egy kis Kos hatás, amitől általában akaratosabb az illető, mint egy érzékeny Halak. Előfordulhat, hogy egyik pillanatban szentimentális, a másik pillanatban pedig fejjel megy a falnak.

Az évek múlásával napjegyünk átvándorol a következő jegybe, így mindenkinél színeződik a soron lévő jeggyel, attól függően, hány évesen érte el. Nézzük a jegyek túlzásait, hogy kiderüljön, miben lehet eltérő a jellemed:

 1. Ha a Kos jegy végén születtél, akkor jellemed lehetne kapkodó, akaratos, és harcos, bátor, magabiztos, lelkes, vagy épp ellenkezően: lehetsz kifejezetten lassú és kényelmes. Plusz lehetsz türelmes is, ami egy Kosra egyáltalán nem jellemző.
 2. A Bika jegy végén születtél? Akkor a jegyre jellemző higgadtság, türelmes jellemet felváltja egy folyton nyüzsgő, picit felületes személyiség, akinek, ha úgy tartja kedve, be nem áll a szája.
 3. Ha az Ikrek jegy legvégén születtél, akkor az Ikrekre nem jellemző módon lehetsz nagyon hűséges és érzelmes típus, aki nem riad vissza a szerelemtől, de úrrá lehet rajtad a féltékenység érzése is. Aki nagyon fiatalon családot szeretne, és semmi másra nem vágyik, csak hogy gondoskodni tudjon valakiről.
 4. Ha a Rák végén születtél, akkor egyáltalán nem szeretnél gondoskodni másokról, hanem elvárod, hogy úgy általában mindenki különleges bánásmódban részesítsen. Te akarsz lenni a társaság középpontja, aki csodálókat gyűjt maga köré.
 5. Amennyiben az Oroszlán jegy végén születtél, nem dőlsz be egy kis hízelgésnek, és kifejezetten nehezen tudnak meghódítani. Nem a hiúságoddal tűnsz ki, hanem az eszeddel és precizitásoddal. Gyakran válhatsz hűvössé és tartózkodóvá, aki nem vagy csak ritkán mutatja ki az érzelmeit.
 6. Ha a Szűz végén születtél, akkor nem vagy szőrszálhasogató, inkább maradsz tárgyilagos, és a békére törekszel. Diplomatikus érzékkel bírsz, amivel egy Szűz jegyű soha nem egyezne ki. Személyiséged vonzó lehet mások számára, szívesen megteremted életedben a harmóniát és az egyensúlyt.
 7. Ha a Mérleg jegy végén láttad meg a napvilágot, akkor korántsem vagy nyugodt és kiegyensúlyozott, sokkal jobban dominálnak nálad az érzelmek, a szenvedélyek. Pillanatok alatt élénk vitapartnerré válsz, és ha megbántanak, nem felejted el - a megfelelő pillanatban triplán adod vissza.
 8. A Skorpió jegy végén születtél? Nos, te nehezen érted meg, hogy miért kell mindent érzelmekkel csinálni, hiszen megy az anélkül is. Nem nagyon akarod megerőltetni magad, és kiválóan elmagyarázod, hogyan csinálják a körülötted lévők azt, amit alapjáraton neked kellene. Ha valami nem sikerül, nem különösebben izgatod magad, maximum tovább állsz.
 9. Amennyiben a Nyilas végén láttad meg a napvilágot, akkor elhagy az eszeveszett optimizmusod, és szeretnéd dolgaidat felépíteni, majd a biztonságos korlátok között tartani. A végletekig a realitás talaján tudsz maradni, és minden sikerért megdolgozol.
 10. Ha a Bak végén születtél, akkor szeretnéd magad körül lebontani a korlátokat, leginkább felrobbantani, olyan energiával bírsz. Társasági embernek ismernek meg, akinek zseniális ötletei vannak, gondolkodásod lehet szellemi és művészi érdeklődésű is, de képtelen vagy engedni az igazadból.
 11. Ha a Vízöntő végén érkeztél ide, hajlamos vagy felépíteni magad köré egy saját kis álomvilágot, olykor pedig kifejezetten elhagy az akaratod, és gyakorlatiatlanná tudsz válni bizonyos dolgokban. Kettős személyiséged lesz, ami csak arra vár, hogy megfejtsék.

Merülj el az asztrológiában - profi segítséget adunk hozzá:

Ez is érdekelhet

„Ha feláll, abból baj lesz!” - Így vezethet impotenciához a visszautasítás

„Ha feláll, abból baj lesz!” - Így vezethet impotenciához a visszautasítás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Mit tehetünk nőként az egészséges szexualitásért? Ez a 3 tipp sok kellemetlenségtől megkímélhet (x)

Mit tehetünk nőként az egészséges szexualitásért? Ez a 3 tipp sok kellemetlenségtől megkímélhet (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Akár a nyaradat is tönkreteheti ez a hiánytünet! (x)

Akár a nyaradat is tönkreteheti ez a hiánytünet! (x)