Martin Garrix túlvan egy bokatörésen és teljesen megváltoztatta az életszemléletét

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk az elektronikus zene egyik legfényesebben csillogó tehetségét jelenleg, Martin Garrixet. A még mindig nagyon fiatal, alig 23 éves holland dj a Sziget Fesztivál egyik főfellépője volt az idén ismét.

Martin Garrix
Fotó: Louis van Baar

Garrix készségesen válaszolt néhány kérdésünkre, illetve bemutatta a saját maga által alapított, fiatal, feltörekvő tehetségeket támogató kiadóját, a STMPD RCRDS-ot, aminek néhány ígéretes dj-je a Szigeten is fellépett vele egyetemben.

Nagyon fiatal vagy és máris az egyik legnagyobb dj-ként tartunk számon a világon, miért vagy a leginkább hálás?
Mindenért nagyon hálás vagyok, ami jelenleg történik velem. Tényleg az álmaimat élem meg, és közben teljesen tisztában vagyok vele, hogy az, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és ebből meg is tudok élni, nagyon különleges dolog. Eljuthatok a világ legcsodálatosabb helyeire és ezt meg is tudom osztani a szeretteimmel.

Vannak bármilyen újdonságaid készülőben, amiről esetleg már tudsz beszélni?
Nagyon sok izgalmas dolog érkezik hamarosan, nagyon szuper kollaborációkon dolgozom, és nemrég jelent meg az új Home dalom. Ez volt a harmadik együttműködésem Bonnal és annyira jó volt ismét együtt dolgozni vele.

Hollandia eléggé az élen jár az elektronikus zenében, szerinted mi lehet ennek az oka? Miért tehetségesebbek a hollandok ezen a téren (is)?
Nem tudok, ha a hollandok tényleg tehetségesebbek lennének más nemzeteknél. De igaz, hogy Hollandiában vannak iskolák, amelyek támogatják ezt a karriert, illetve itt rendezik meg az Amsterdam Dance Eventet. Ha Hollandiában élsz, akkor az több ajtót meg tud nyitni számodra, mert például el tudsz könnyedén látogatni egy ilyen rendezvényre, ahol nagyon sok információhoz juthatsz és rengeteget tanulhatsz.

Fontos beszélni arról, mit kell elszenvednie egy nőnek a zeneiparban - A Chvrches zenekarral beszélgettünk a Szigeten

Fontos beszélni arról, mit kell elszenvednie egy nőnek a zeneiparban - A Chvrches zenekarral beszélgettünk a Szigeten

2019 nagyon produktív volt már eddig számodra, mire vagy a legbüszkébb?
Nagyon jó kérdés! Annyi sok csodálatos pillanat volt. Úgy gondolom, hogy most csak nagyon örülök annak, hogy ismét fel tudok lépni a bokasérülésem után. Egy hónap kihagyás után ismét színpadra lépni a legjobb érzés volt a világon. Annyira szerencsés vagyok, hogy a felépülés könnyen ment, és olyan hamar vissza tudtam jönni és színpadra lépni. Ugyanakkor sok mindent más szemszögből is megláttam és rájöttem, hogy bármi is történik, minden napot élvezni kell.

Az utóbbi kiadványaim, a Summer Days és a These Are the Times büszke pillanatai voltak az évemnek. Illetve az ANIMA show-m indulása a tavaly októberi Amsterdam Dance Eventen szintén kiemelkedő volt. 9 hónapig dolgoztunk a produkción és látni megvalósulni igazán különleges volt számomra.

Olyan sok fantasztikus pillanata volt már ennek az évnek, de közben voltak ugye akadályok is, viszont nagyon hálás vagyok, hogy ismét fel tudok lépni! Nagyon büszke vagyok a csapatomra és arra, ahogyan kezelték ezt a borzasztóan zsúfolt nyaramat.

Néhány éve alapítottad a saját kiadódat, a STMPD RCRDS-t, mi volt a motivációd ebben és mit szeretsz benne a legjobban?
A STMPD RCRDS-zal az a célom, hogy a feltörekvő előadóknak biztosítsak teret. Fontos számomra, hogy a fiatal, ismeretlen tehetségek és a veteránok is ugyanolyan esélyekkel indulhassanak, hogy megkapják azt a támogatást, ami elkötelezett a sikerük elérésében mindenek felett. Nagyon sok menő, új dologgal készülünk a zenészeinkkel közösen. Alig várom, hogy hallhassátok, mivel jönnek ki az előadóink idén!

Loopers, Bart B More, Julian Jordan és Dyro dj-k a STMPD RCRDS színeiben léptek fel a Szigeten
Fotó: Martin Wanda

A STMPD RCRDS segítségével fiatal, ismeretlen tehetségeknek adunk lehetőséget, hogy tapasztalatot szerezzenek és ki tudják adni a saját cuccaikat. Összetoboroztunk egy tapasztalt csapatot a kiadóhoz, akik a zenészeknek mindent megadnak, hogy meg tudják találni a saját hangukat. Fontos tartom, hogy a mi zenei színterünkön legyen egy olyan támogató csapat, ami belefektet a fiatal tehetségek felkarolásába és elkötelezett abban, hogy segítsen nekik. Amikor az én karrierem indult Tiësto nagyon sokat segített nekem, mentorált, és imádom ezt a szerepet játszani más fiatal zenészek életében. Sok izgalmas dologgal készülünk és már nagyon várom, hogy halljátok!

Az Armaninak és az Axe-nak is szerepeltél kampányában, ez milyen élmény volt számodra? Van esetleg bármilyen új, hasonló együttműködésed készülőben?
Szuper élmény volt! Nagyon fontos számomra, hogy jó kapcsolatom legyen azokkal márkákkal, amelyekkel együtt dolgozom, és ezért hálás vagyok, hogy együtt tudtam olyan márkákkal dolgozni, mint az Armani és az Axe.

˝Sokkal válogatósabbak lettünk, nem kötelezzük már el magunkat˝ - Tom Odell zenéről, szerelemről mesélt nekünk a Szigeten

˝Sokkal válogatósabbak lettünk, nem kötelezzük már el magunkat˝ - Tom Odell zenéről, szerelemről mesélt nekünk a Szigeten

Milyen előadókat hallgatsz, szeretsz mostanában?
Olyan sok menő előadó van, de jelenleg nagyon szeretem Billie Eilish zenéjét hallgatni. Annyira más a hangzásvilága és olyan menő!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője