Serena Waterford is csak egy traumatizált ember A szolgálólány meséjének sztárja szerint

A szolgálólány meséje méltán elismert sorozat, amelynek várva várt folytatása múlt héten végre megérkezett: az ötödik évadban a June Osborn és Serena Waterford között évek óta feszülő ellentét csúcsosodik ki. De vajon hogyan vélekedik aljas karakteréről Yvonne Strahovski? Ha még nem láttad volna a negyedik évadot, akkor légy óvatos, mert ez a cikk hatalmas spoilert tartalmazhat számodra.

„Serena Joy viselkedésének alapja a rettegés” – meséli A szolgálólány meséjének sztárja  | Matt Winkelmeyer
„Serena Joy viselkedésének alapja a rettegés” – meséli A szolgálólány meséjének sztárja | Matt Winkelmeyer
Fotó: Gettyimages.com

Megérkezett a többszörösen Primetime Emmy-díjas A szolgálólány meséjének 5. évada, a női főgonoszt alakító színésznő pedig ennek örömére egy interjúban mesélt a sorozatban megformált karakteréről. A lengyel származású ausztrál Yvonne Strahovskit ugyanis főként a disztópikus sorozat ellenszenves Serena Joy Waterfordjaként ismerheti a közönség. Szerencsére megnyugodhatunk, hiszen Yvonne és Serena legfeljebb abban hasonlítanak, hogy szeretik kontyba fésülni a hajukat.

Remélem nincs!” – feleli Yvonne, amikor arról kérdezik, van-e bármi hasonlóság közte és Fred Waterford (Joseph Fiennes) parancsnok alattomos felesége között. A jól ismert – és rendkívül nyomasztó – történet szerint a házaspár fogva tartotta és bántalmazta June Osborne-t (Elisabeth Moss) annak érdekében, hogy a szolgálólány teherbe essen. „Furcsa eljátszani és igazolni [Serenát], beleértve mindazt a sok szörnyűséget, amit tett. Igyekeztem a lehető leginkább humanizálni őt – elvégre ő is egy ember –, nem arról van szó, hogy csak ül és azon gondolkodik, hogy «ó, most gonosz leszek», bármennyire is gyakran tűnik úgy.

A szolgálólány meséjének 5. évadától garantáltan pattanásig fognak feszülni az idegeink

Serena gonoszsága a rettegéséből fakad

Bár a színésznő szomorú, hogy Joseph Fiennes már nincs velük a forgatásokon, Fred Waterford hátborzongató meggyilkolása Yvonne Strahovski szerint „az az igazságtétel volt, amit mindenki látni akart”, és bár sokan gondolhatnák, hogy ezt követően az özvegy és várandós Serena bosszút forral majd June ellen, Strahovski másként vélekedik erről. „[Serena] megpróbálja védeni magát, mert retteg. Mindig is ez volt az alapja a viselkedésének. Végső soron attól fél, hogy elveszítheti a babáját valami miatt, amit June tehet.” A színésznő szerint a sorozat rajongói az igazságtétel mellett a traumák összetettségének és izoláltságának felfedezésére, valamint „az elme, a szív és a lélek mély és sötét hasadékainak” feltárására számíthatnak a továbbiakban. Lehetséges egyáltalán felejteni, megbocsátani és továbblépni a történtek után?

A sorozat hivatalosan is folytatódni fog egy hatodik, egyben záró évaddal, melynek kapcsán Yvonne Strahovski is elgondolkodott karaktere jövőjéről: „Szívesen látnám, ha átélne egy megváltó pillanatot az életében, amikor rájön, hogy minden, amit tett, borzalmas... de akkor nem ő lenne Serena Joy!” – mondja nevetve.

Kerülj képbe velünk a filmes aktualitásokkal:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Készülj fel egy váratlan meglepetésre - október 6.

Napi horoszkóp: Készülj fel egy váratlan meglepetésre - október 6.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói