Emilia Clarke elmagyarázta, miért nem hajlandó megnézni a Sárkányok házát

Nem, Emilia Clarke nem kicsinyes, nem irigy, és pláne nem érdektelen vagy túl kritikus. Ennek ellenére nem követi, és nem is szeretné nézni, amint a Targaryen dinasztia története kibontakozik előttünk. Döntésének oka nagyon prózai.

Emilia Clarke elmagyarázta, mi az oka, hogy nem nézi a Sárkányok házát
Emilia Clarke elmagyarázta, mi az oka, hogy nem nézi a Sárkányok házát
Fotó: Profimedia

A Trónok harca előzménysorozatául készült Sárkányok háza magasan 2022 legjobb sorozata volt. Idegtépően izgalmas, kellően intrikus, pont ezért úgy is képes volt fenntartani a figyelmet, hogy a 2010-es éveket átívelő fantasy eposzhoz képest jóval lejjebb csavarta az „akciót”. Hála a hűséges rajongóknak, csak az első részt 10 millióan nézték meg, ezzel behúzva az HBO történelmének legnézettebb premierjének járó címet, míg elődjének bemutatkozó epizódját ehhez képest „csak” 4,2 millióan streamelték. A finálét tekintve azonban már van eltérés: a Sárkányok háza első évadának utolsó részét 9,3 millió néző követte, míg a Trónok harca évadzárója 19,8 millió nézőt szegezett a képernyők elé. A Sárkányok háza évadzárója viszont még így is magasan a legnagyobb durranás a GoT - elég silányra sikerült - lezárása óta.

Szóval a fél világ látta, imádta és várja a folytatást, Emilia Clarke viszont határozottan nem tartozik közéjük. A Trónok harca Daenerys Targaryenjét alakító színésznő ugyanis egyetlen részt sem látott, nem tervezi, hogy beleveti magát az előzménysorozatba, a Varietynek pedig a döntése mögött álló okot is elmagyarázta, amit amúgy mélységesen átérzünk. Olyan, mintha valaki azt kérdezné, el akarsz-e menni egy olyan osztálytalálkozóra, ami nem az én évfolyamomé. Elmennél egy ilyen összejövetelre? Pont ilyen érzés. – magyarázta a színésznő.

Örül a sikernek, amiből neki is kijut bőven

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne örülne a sorozat robbanásának, hiszen az első évadon pont az – az azóta már távozó - Miguel Sapochnik dolgozott, akivel nyolc évadon keresztül munkálkodott az eredeti Trónok harcán. (A társalkotó távozásáról és annak okáról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.) A nézőkön túl a kritikusok is imádták, január 10-én pedig a legjobb televíziós sorozatért járó Golden Globe-ot is bezsebelte. Ami Emilia Clarke karrierjét illeti, nyilván egy életre felkerült az A-listás hírességek közé, igaz, a 2018-as befejezés óta nem vetette bele magát újabb franchise-ba. Láthattuk viszont a Last Christmas című karácsonyi moziban, új filmjét, a The Pod Generationt pedig múlt csütörtökön mutatták be Sundance-ben.

Ha pont úgy bírod a sorozatokat, mint mi:

Ez is érdekelhet

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói