Evan Peters-ben a stáb tartotta az életet Jeffrey Dahmer-sorozat forgatása alatt

Az Amerikai Horror Story című antológiával vált ismertté Evan Peters neve, és mivel kezdetek óta oszlopos tagja a horror sorozatnak, nem mondhatjuk, hogy ne szokhattuk volna meg a sötét, ijesztő szerepekben. A Jeffrey Dahmer történetét bemutató új Netflix-sorozat viszont még az ő edzett gyomrát is megfeküdte.

Evan Peters a Szörnyeteg: a Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatban
Evan Peters a Szörnyeteg: a Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatban
Fotó: Profimedia

Hiába a szoros munkakapcsolat a sorozat alkotójával (Ryan Murphy az Amerikai Horror Story antológiában, a Póz első évadában és a Jeffrey Dahmer-sorozatban is a színésszel dolgozott - a szerk.), Evan Peters kifejezetten bizonytalan volt azzal kapcsolatban, elvállalja-e a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori főszerepét vagy sem, és a legnehezebb színészi feladatként tekint rá, amivel eddigi pályája során meg kellett birkóznia.

Egy szörnyeteg, aki a rendszer miatt úszta meg sokáig

Jeffrey Dahmer 1978 és 1991 között végzett brutális kegyetlenséggel számos férfival is fiatal fiúval, akik többségükben feketék voltak. A tény, hogy Dahmer tíz éven keresztül szedte az áldozatait, Evan Peters szerint a sorozat egyik legfontosabb üzenete is volt egyben: Ez nem csak a történetéről szól. Hanem a társadalomról és arról is, hogyan bukott el számos alkalommal a rendszerünk a rasszizmus és a homofóbia miatt abban, hogy megállítsák őt. Ez egy tragikus történet. – szögezi le Peters, aki számos Dahmerről szóló életrajzi könyvön rágta át magát, miközben a szerepre készült, sőt elolvasta Dahmner 1992-es vallomását, és azt a felvételt is meghallgatta, amin a sorozatgyilkos egy nyomozóval beszélget.

Peters számára nagyon fontos volt, hogy ezt a minden szempontból megrázó történetet a lehető leghitelesebben meséljék el, de a sorozatgyilkos egyik áldozatának hozzátartozója így is élesen bírálta az alkotókat, miszerint a streaming platform pénzt akar csinálni egy évekig húzódó tragédiából. De több kritika érkezett Evan Peters miatt is, igaz, nem a színészi játékát találták kevésnek: sokan nagyon veszélyesnek tartják egy sármos színészre bízni egy szörnyeteg megformálását, mert az akaratlanul is ahhoz vezethet, hogy a nézők romantizálni kezdjenek egy sorozatgyilkost. A produkcióra természetesen már csak ezért is mindenki kíváncsi, és olyan szinten teljesít jól, hogy már a 196,2 milliós nézettséget is átlépte, ezzel megdöntve a korábbi csúcstartó Quid Game rekordját, ami hasonlóan erős számokat produkált az első hete után.

Austin Butler sírva ment haza az Elvis forgatásáról, miután csoportosan megalázták

Evan Peters a stábnak köszönheti, hogy kibírta a forgatást

A színész számára nagyon megterhelő volt belemerülni a milwaukee-i kannibál nyomasztó történetébe: „Hogy őszinte legyek, féltem mindentől, amit tett, féltem, hogy elmélyedjek mindebben, és megpróbáljak elköteleződni a projekt mellett – ez volt az egyik legnehezebb dolog, amit valaha megtettem életemben, mert azt akartam, hogy nagyon hiteles legyen. De hogy megtegyem, nagyon sötét helyre kellett mennem, és hosszú ideig maradnom” – magyarázza a színész, aki nagyon hálás a stáb támogatásáért, sőt egyenesen nekik tulajdonítja, hogy képes volt végigcsinálni a forgatást: külön kiemelte a sorozat egyik asszisztensét, Sarah Brandest, aki visszahozta őt az életbe két jelenet között.

Merülj el a legjobb filmekben és sorozatokban:

Ez is érdekelhet

A tökéletes fenyőfa titka - Mégis melyiket érdemes választani?

A tökéletes fenyőfa titka - Mégis melyiket érdemes választani?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói