Bombasikerű filmszerepek, melyeket eredetileg másnak szántak

Ma ünnepli 34. születésnapját Emma Stone, aki mára már boldog Oscar-díj tulajdonos. Érdekes néha elgondolkodni rajta, hogy mi „Mi lett volna, ha?”, ez esetben viszont inkább azon, hogy „Milyen jó, hogy így alakult!” Emma ugyanis csak azért tündökölhetett a Kaliforniai álomban, mert előtte Emma Watson nemet mondott a felkérésre.

Emma Watson karakterét eredetileg Emma Watson alakította volna a Kaliforniai álomban
Emma Stone karakterét eredetileg Emma Watson alakította volna a Kaliforniai álomban
Fotó: Profimedia

Ha nincs ott Richard Gere a Micsoda nő! forgatásán, akkor nincs az az improvizált jelenet, amire talán mindenki emlékszik: amikor Gere megijeszti Roberts-et a „harapós” ékszerdobozzal, mire a színésznő hatalmas nevetésben tör ki. De mi lett volna, ha a férfi szerepét nem Gere alakítja, hanem mondjuk Al Pacino? Kapaszkodj, mert eredetileg őt szánták a szerepre. Ilyen és ehhez hasonló példákat gyűjtöttünk össze azokról a színészekről, akik mások szerepét örökölték meg. Bizonyára valamennyien hálásak elődieknek azért, hogy nem vállalták a szerepet, mert így bebizonyíthatták, hogy az igazából őket illette.

Kaliforniai álom

Az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült Kaliforniai álom című musical négy Oscar-díjat nyert, valamint elnyerte a legjobb filmnek járó BAFTA-díjat és minden Golden Globe jelölését díjra váltotta. A 2016-ban bemutatott film azon túl, hogy hatalmasat kaszált és a filmkritikusok elismerését is kivívta, Emmát színészi karrierjének csúcsára repítette. A szerepet eredetileg Emma Watsonnak szánták, de ő visszautasította, mert éppen akkor forgatta a Szépség és a szörnyeteg élőszereplős feldolgozását. Mi mindenesetre nagyon örülünk, hogy ő alakíthatta a színészi babérokra törő, ambiciózus lányt, Miát, aki nem fél nagyot álmodni és hegyeket megmozgat azért, hogy azokat valóra is váltsa. Boldog 34. születésnapot Emma Stone!

Dr. Szöszi

Nehéz lenne Dr. Szöszit úgy látni, hogy nem Reese Witherspoon alakítja, hiszen olyan, mintha egyenesen rászabták volna. Pedig az első kiszemelt Christina Applegate volt, aki nemes egyszerűséggel azért utasította vissza az ajánlatot, mert szeretett volna kikerülni a „buta szőke nő” skatulyából. Érthető, hiszen az Egy rém rendes család Kelly-jeként pont egy ilyen karaktert hozott hosszú éveken át, és utólag a Dr. Szöszi sikerei ellenére sem döntene másként. Azért a People magazinnak fanyar humorral megjegyezte: „Nem bánom, mert Reese Witherspoon sokkal jobb alakítást nyújtott, mint amilyet én tudtam volna, és ezáltal most jóval sikeresebb és gazdagabb is, szóval mégis miért bántam volna meg?” Christina számára ez a szerep ugyan elúszott, de azóta számos más filmben remekelhetett és egyre súlyosbodó állapota ellenére is aktív.

Micsoda nő!

Milyen lett volna a Micsoda nő! Richard Gere nélkül? Elképzelni sem lehet, annyira jól játszotta a gazdag szívtipró szerepét, akinél a komoly külső érzékeny belsőt takart. Mégsem ő volt az elsődleges jelölt, a készítők ugyanis Al Pacino-t szerették volna felkérni, de ő néhány olvasópróba után visszalépett. Azzal indokolta döntését, hogy nem tudott azonosulni a szereppel. Az akkor még fiatal Al Pacino közben igazi ikonná vált, akárcsak Gere, akinek a Micsoda nő! hozta meg a nagy áttörést.

„Felhívtam apukámat, hogy én erre képtelen vagyok" - Portré a 40 éves Matt Smith-ről, aki új értelmet adott a hercegségnek

A szürke ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata szereplőválasztásánál dupla csavar történt, ugyanis egyik főszereplőt sem az eredetileg felkért színészek alakították. A készítők Anastasia karaktereként Emilia Clark-ot képzelték el, Christian-t pedig Ryan Goslingnak szánták, de végül Dakota Johnson és Jamie Dornan vitték el a pálmát. Nyílt titok, hogy a két színész ki nem állhatta egymást a forgatások idején, de ez szerencsére a képkockákon keresztül nem látszott (kivéve persze, amikor pont az volt a cél). Érdekesség még, hogy a rajongók sem szeretettek volna kimaradni a szerepválogatásból, ezért petíció indult, miszerint Christian Grey szerepére a legméltóbb kizárólag Matt Bomer lehet. Hogy ő milyen lett volna a BDSM elkötelezett rajongójaként, az már nem fog kiderülni, de az biztos, hogy a rendezőknek a népakarat ellenére sem rá esett a választásuk.

Mátrix

Ha Neo végül a kék pirulát választja, a Mátrix nem lenne ugyanolyan. Ahogyan akkor sem, ha a szerepet végül nem Keanu Reeves, hanem Will Smith alakítja. Will nem vállalta, mert nem érezte magát elég érettnek a szerepre. A casting során még számos híres színész neve felmerült, míg végre Keanu-nál landolt a szerep, de ő mégis Will Smith-nek a leghálásabb, amit egy interjúban fejezett ki: „Neót eljátszani egy csodálatos alkotói élmény volt, megváltoztatta az egész életem. Köszönöm ezt neked.”

Még több kulisszatitok és érdekesség:

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói