20 ikonikus fotó a gyönyörű Grace Kellyről, Monaco hercegnéjéről

Grace Kelly életét könnyű tündérmeseként leírni: Hollywood aranykorának egyik legkiemelkedőbb szépsége és tehetsége volt, mielőtt elhagyta Kaliforniát, hogy férjhez menjen Rainier monacói herceghez. Mégis, ez egy olyan elképzelés, amelyet maga Grace Kelly is elvetett: „Hogy tündérmese lenne az életem, az maga is tündérmese” - mondta egyszer.

Grace Kelly
Grace Kelly
Fotó: Getty Images/Herbert Dorfman

Grace Kelly 1929. november 12-én született Philadelphiában. 1947-ben New Yorkba költözött, hogy az Amerikai Színművészeti Akadémián tanuljon. Hogy ki tudja fizetni a tandíját, modellkedett, ami megtérülő befektetés lett: két évvel később debütált a Broadway-en. Az áttörést az 1951-es Délidő című film hozta meg számára, amelyben Gary Cooper feleségét alakította.

Filmes karrierje szárnyalni kezdett, 1954-ben el is nyerte az első Oscar-díját A vidéki lány című filmben nyújtott alakításáért. Mégis Alfred Hitchcock filmjei tették igazi ikonná: Grace Kelly a horror rendező múzsája lett, és a Gyilkosság telefonhívásra, a Hátsó ablak és a Fogjunk tolvajt című filmekben is szerepet kapott.

1956. április 18-án ment férjhez Rainier monacói herceghez, esküvőjüket pedig szerte a világon rengetegen követték figyelemmel. Élete hátralévő részét a szolgálatnak és a jótékonysági munkának szentelte, mint Grácia hercegné. A halál 1982. szeptember 14-én érte, amikor is egy, a volánnál kapott agyvérzés következtében autóbalesetet szenvedett.

Grace Kelly népszerűsége még a halála utáni évtizedekben sem csökkent, és igazi ikonná vált a következő nemzedékek szemében. Egykori fotóit látva pedig egyértelmű, hogy minden idők egyik legszebb színésznője és hercegnéje is volt, akinek halála hatalmas veszteséget jelentett az egész világ számára.

Forrás: vogue.co.uk

Ez is érdekelhet

„Amikor levette a ruháit, kicsit megijedtem” - Ilyen a szex egy jóval idősebb férfival

„Amikor levette a ruháit, kicsit megijedtem” - Ilyen a szex egy jóval idősebb férfival

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói