Hol lehet itt bagelt enni?

2011.május.18.

Tavaly februárban Berlinben jártam, és a sok menő hely mellett egy, a Potsdamer Platz közelében lévő pláza is kedvenc helyem lett. Elég ciki, de ez van.

Az ok pedig azt volt, hogy a csúnya shoppingcenter - amiből itthon is van elég, illetve inkább túl sok - kecsegtetett valami olyasmivel, amire itthon jobbára csak s fogam fájt. Az első emeletén ugyanis volt egy pékség, ahol vagy tizenöt féle bagelt árultak a hagyományostól kezdve a teljes kiőrlésűn át a sok magvasig, vagy éppen édesig. A bagel masszív, édeskés ízű tésztájáért pedig odavagyok. Igaz, nyilván nem Berlinben, hanem New Yorkban kell enni az autentikusat, hiszen sokak szerint csak a szóban forgó pékárú szülőhazájában ehet az ember olyan bagelt, ami a nagy könyvben megvan írva. Hát, jó, én tavaly csak Berlinig jutottam, és ott is mennyei íz élményekben volt részem nap mint nap. Akkor viszont itthon miért nem lehet igazán jó bagelt kapni?

Nos, mint kiderült, nem is kell olyan messze menni. Legalábbis nekem. Konkrétan ugyanis a lakóhelyemtől két utcányira található egy Briós nevű hely, ahol bizony frissen sütött bagelt is kapni. (Ne értsetek félre, vannak helyek, ahol lehet még bagelhez jutni, bár elég ritka, az meg főleg, hogy friss legyen, és akár töltelék nélkül is kérhessük.) Persze, nevéhez hűen a Briós briósban e legprofibb, és most felejtsd is el az iskolai, hol jobb-hol rosszabb pékségekből hozatott tízórai brióst ropogós cukorral a tetején, kissé szikkadtan. Az itt kapható briós ugyanis olyan, mintha a nagymamád sütötte volna! Úgyhogy nem is sokat variáltam a bagelen - főleg, mivel teljes kiőrlésű sajnos egyelőre még nincs -, ami azért szintén nagyon finom, és hamar rátértem a briósra. Már csak azért is, mert az önmagában is mennyei íz mellé mindenféle lekvárok, citromkrém!, gesztenyekrém! vagy nutella is rendelhető. Ebben persze korántsem merül ki a Briós kínálta reggeli lehetőségek, hiszen rengetegféle bagette, wrap, melegszendvics, saláta és tojásétel is kapható. Meg persze többféle kávé. Mindehhez remek menüajánlatok is járnak, úgyhogy itt tényleg kedvedre tobzódhatsz az ízek élvezetében. Még akkor is, ha pici gyerekkel vagy, ugyanis a Briós bababarát, azaz külön játszóház foglalja le a kicsiket, amíg te elkortyolgatod a kávédat. A személyzet hihetetlen kedvességét külön kiemelném, mert ez sajnos szintén sok helyről hiányzik még hazánkban. Szóval, ha egy remek, ár-érték arányban is ütős reggeliző helyet keresel a belvárosban, mindenképpen ülj be a Briósba, a Pozsonyi út 16. alatt, és ejtőzz egyet a reggeli rohanás előtt/helyett. www.brioskavezo.hu

Ez is érdekelhet

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Szépséghírek

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció