Izgalom egész nyáron

2015.július.2.

Most képszerkesztőnk, R. Kovács Anna árulja el, hogy milyen könyvekkel fog kikapcsolódni a kánikulában.

Kitartó skandináv krimi rajongó vagyok, így a nyári szabadság idején bárhová is megyek, biztos, hogy lesz nálam néhány krimi (és végig is izgulom őket). Idén a kedvenc szerzőimtől válogattam.

Jo Nesbø igencsak sikeres norvég rocker és krimiíró, akinek a csavaros történeteiben még nem csalódtam. A fiú címűt tervezem elolvasni a nyáron, az ajánló alapján érdemes. (Nesbø egyébként gyerekkönyveket is ír.)
Camilla Läckberg svéd írónő, tőle még nem olvastam A hableányt, ezt akarom bepótolni. (Ő szakácskönyveket is jelentett már meg.) Håkan Nesser szintén svéd krimiíró, ő Van Veetren főfelügyelő "szülőatyja", kiváncsi vagyok rá A visszatérés című történetben is.

Jo Nesbø: A fiú (Animus, 3980 Ft)


Sonny, a rejtélyes, visszahúzódó, kábítószerfüggő fiú tizennyolc éves kora óta börtönben ül, mert beismert két gyilkosságot, amelyeket nem ő követett el. Nem ingyen tette. Cserébe megkapja az egyetlen dolgot, amire szüksége van: heroint. Mivel ügye a korrupt hatalmi rendszer minden szereplőjét érinti, a rendőrségnek és az alvilágnak egyaránt az a célja, hogy folyamatosan bódult állapotban és rácsok mögött tartsák. És Sonnynak ez meg is felel, eszében sincs változtatni a helyzeten, de mégis minden a feje tetejére áll körülötte.

Camilla Läckberg: A hableány (Animus, 3690 Ft)


Christian Thydell régi álma válik valóra, amikor megjelenik első regénye, A hableány, és ő egy csapásra országszerte ismert író lesz. A hirtelen jött népszerűség azonban lerántja a leplet Christian féltve őrzött titkáról is: a férfi másfél éve fenyegető leveleket kap. Ezzel egy időben egyik legközelebbi barátja nyomtalanul eltűnik, a rendőrség azt sem tudja, él-e, hal-e, mígnem három hónap múlva a jég alól húzzák ki a holttestét.

Håkan Nesser: A visszatérés (Animus, 3390 Ft)


Egy verőfényes augusztusi napon egy embert szabadon engednek a börtönből. Aztán egy kisgyerek kirándulás közben megtalálja a holttestét az erdőben. Vagy legalábbis annak egy részét#8230; Van Veeteren főfelügyelő, bár éppen kórházból irányítja csapatát, eltökéli, hogy nem hagyja az ügyet megoldatlanul. Hamarosan kiderítik, hogy az áldozat nem lehet más, mint a híres-hírhedt Leopold Verhaven. A férfi az ötvenes években nagy reményű középtávfutó volt, majd elítélték, amiért állítólag két szeretőjét is megölte.

Ez is érdekelhet

Őszi piknik körkép: csemegézz felszabadultan a szabadban!

Őszi piknik körkép: csemegézz felszabadultan a szabadban!

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.