Megnéztük Jennifer Lawrence Budapesten forgatott filmjét - Nagyon nem tetszett!

Szeretem Jennifer Lawrence-et, szeretem a kémfilmeket. A Vörös veréb ezért tökéletes választásnak tűnt. De nem volt az!

Megnéztük Jennifer Lawrence Budapesten forgatott filmjét - Nagyon nem tetszett!
Fotó: Profimedia

A történet alapját egy balerina derékba tört karrierje és ezáltal félresiklott élete adja. A főszereplő az a Dominyika, aki balesete után nem táncolhat többé, ez pedig egyet jelent azzal, hogy nem hogy édesanyja egészségügyi ellátását, de semmi mást nem tud tovább finanszírozni. A nehéz helyzetbe került lányt nagybátyja, aki a kormány embere, próbálja látszólag segíteni munkaajánlattal, de igazából testileg-lelkileg csak kizsákmányolja és olyan helyzetbe kényszeríti, amiből nem léphet vissza. Anyja és saját életéért cserébe Oroszország hű ügynökeként kell teljesítenie a parancsokat.

Fotó: Profimedia

Képzeld! Jön a Gossip Girl film!

Parancsokat és előtte persze a kiképzést. A verébképző az a hely, ahol fiatal és vonzó külsejű emberekből erkölcstelen, testüket felhasználó robokat hoznak létre, akik az ellenség bizalmába tudnak férkőzni. Talán ez volt az a pont először a film nézése során, amikor azt mondtam, hogy nem, ez sok! Lehet, hogy ebben nincs semmi meghökkentő, de az a rengeteg szexuális erőszak, testi és lelki bántalmazás, az indokolatlanul sok pornónézés, a nők teljes kiszolgáltatottsága és megalázása már elviselhetetlen a mozivásznon. A jelenetek szinte csak ezekre az apropókra épültek, a történetnek már-már semmilyen szerepe nincs, csak a meghökkentésnek.

Persze a rendező Francis Lawrence és a forgatókönyvíró Justin Haythe próbálják úgy felépíteni a Jason Matthews regényéből írt sztorit, mintha Dominyika megalázása és meggyalázása szükséges lett volna a karakter fejlődéséhez, de hagyjuk már! Attól, hogy utána 2-3 ember elmondta, hogy milyen különleges ügynökké vált, attól még 1. nem hittük el, mert a cselekményből ez nem derült ki ,2. nem indokolta a lelkünket felzaklató jeleneteket.

Fotó: Profimedia

Mindenképpen látnod kell: Soha nem volt még ilyen gyönyörű az első szerelem, mint a Szólíts a nevedenben

Sok más kémfilmhez hasonlóan itt is egy nagy kérdés körül forgott minden: ki a jófiú? Oroszország, vagy Amerika? És kinek az oldalán van az igazság? Igazából teljesen mindegy, hiába lebegett a levegőben ez a problémakör, választ erre sem kaptunk. Nem volt ok-okozat, ami alapján magunkban valamelyik félnek drukkolhattunk volna. Ehelyett végig csak egy kérdés járt a fejemben: mikor nyírják ki Lawrence-et?

Azt nem árulom el, hogy a film végén ez megtörténik-e, de a helyzet rémességét még inkább fokozta az a 15-20 perc (időérzékemet is elvesztettem a gyermeki lelkemmel együtt), amikor Dominyikát elfogják és brutálisan megkínozzák. Na igen, a megkínzás-dolog. Ennél brutálisabb már nem nagyon lehetett volna, köszönhetően például a bőrhámozónak...

Tudtad? Brad Pitt és Leonardo DiCaprio Tarantino új filmjében fog játszani

Bár annyi vér nem volt benne, mint egy Tarantino filmben, de utoljára a Django elszabadul alatt éreztem azt, hogy: legyen vége, mert elájulok!

Nem lett vége... egy életnek tűnt!

Fotó: Profimedia

A film lezárása egyébként meglepően jól sikerült. Sok mindent megmagyarázott és kerek egésszé tette a történetet. Azonban ez sem kompenzálta a sokkot, amit átéltem.

Olyan ember vagyok, aki nem szívesen nézi meg még a híradót sem, mert sok benne az erőszak. Bevallom ez a film nem volt nekem való. Talán az én lelkem volt gyenge hozzá, de ennek ellenére is állítom, hogy túl sok indokolatlan erőszakot tartalmazott.

Hogy milyen volt Jennifer Lawrence színészi játéka? Vagy gyönyörű volt-e Budapest? A kettőről egyszerre csak az jut eszembe, ahogy a budapesti bérlakás kádjában egy véres hulla hever, aminek arcához hozzányomják Jennifer Lawrence fejét. Bárcsak jobban meg tudtam volna figyelni mindkettőt...

Ne hagyd ki! A tavalyi év 3 legsikeresebb filmjében nő főhősnek szurkolhattunk


A filmet kizárólag olyan embereknek ajánlanám, akik éreznek magukban erőt arra, hogy békés életükbe beengedjék ezeket a nyugalom megzavarására erősen alkalmas képeket. Én a film után a villamoson olyan bizalmatlanul ültem, hogy ha valaki egy hirtelen mozdulatot tett volna felém, biztosan állkapcson rúgom.

Nézd meg a film előzetesét itt:

Érdekesség: A Dominyika gonosz nagybácsiját alakító orosz ügynök (Matthias Schoenaerts) hihetetlenül hasonlít a fiatal Putyinra! Valószínűleg nem véletlenül...

Fotó: Profimedia

Ez is érdekelhet

A legtöbb ember gyáva feltenni ezt a szexszel kapcsolatos kérdést

A legtöbb ember gyáva feltenni ezt a szexszel kapcsolatos kérdést

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő