18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Új házba költözöl, és kapsz egy levelet, hogy figyelnek - Mit teszel?

A Watcher című új Netflix-sorozat története valós, hátborzongató eseményeken alapszik, és azt mutatja be, mi történt a Broaddus-családdal, miután beköltöztek az álomotthonukba. De vajon mennyi belőle a valóság, és mennyi a rendezők képzeletének szüleménye? Tényleg volt egy család, aki generációkon figyelt egy idegen házat és a benne élőket?

Watcher sorozat
A Watcher sorozat főhősei helyében mi is menekülnénk
Fotó: Netflix/Glamour

2014-ben egy család megvásárolta álmai otthonát Westfield idilli külvárosában, és megtervezték, hogyan újítják majd fel a gyönyörű hat hálószobás lakást. Mielőtt azonban belekezdhettek volna, baljós levelek érkeztek postán az új tulajdonosnak címezve. Kezdetben nem volt különösebben gyanús, a levélben üdvözölték az új lakókat, idővel azonban egyre nyugtalanítóbb lett az egész, mikor arról írt az ismeretlen, hogy a házat generációk óta figyeli a családja. Évekig a nagyapja, majd az apja, és most ő. A levél a házban dolgozó munkásokat is megrémisztette. A névtelen levélíró arra is rákérdezett, hogy vannak-e a párnak gyerekei, mert neki “szüksége van fiatal vérre”. A levél azzal zárult, hogy

Üdvözöllek barátaim, üdvözöllek. Kezdődjön a buli

- ami előrevetítette, hogy nem ez lesz az utolsó levél. A hatóságok nem tudtak segíteni az aggódó családnak.

Mit tennél, ha fenyegető leveleket kapnál?
Fotó: Netflix/Glamour

A munkások is megrémültek

Két héttel azután, hogy a Broadduscsalád megkapta az első levelet, érkezett egy másik – ami kicsit személyesebb volt. Ez a levél közvetlenül Dereknek és Maria-nak szólt, „Mr. és Mrs. Braddus"-nak nevezte őket, és hibásan írta le vezetéknevüket. A hátborzongató levelek írója büszkén jelentette be, hogy immár ők is tudják a gyerekek nevét. A levél egyik különösen furcsa részlete így hangzik

A fiatal vér fog játszani a pincében? Vagy túlságosan félnek attól, hogy egyedül menjenek le? Nagyon félnék a helyükben. Messze van az a helyiség többitől. Ha az emeleten lennél, soha nem hallanád, hogy sikoltoznak.

Evan Peters-ben a stáb tartotta az életet Jeffrey Dahmer-sorozat forgatása alatt

Egy másik levélben azt írták, hogy „A Boulevard 657 ablakai és ajtói lehetővé teszik, hogy figyeljelek és kövesselek, ahogy áthaladsz a házban. Ki vagyok én? Én vagyok a megfigyelő, és a Boulevard 657-et évtizedek óta én irányítom." Mikor leállították a felújítási munkákat, és a gyerekeket sem vitték már többé oda, egy újabb levél érkezett, amiben a Figyelő nemtetszését nyilvánította ki emiatt.

A rendőrség nem tudott segíteni

Mivel fogalmuk sem volt, ki lehet a levelek írója, a pár saját nyomozásba kezdett. A férj kamerákat állított fel és magánnyomozót fogadott, de nem jutottak semmire. A család ahelyett, hogy beköltözött volna, két és fél évre bérbe adta a házat vásárlást követően. A bérlőnek is érkezett levél, egészen konkrét fenyegetésekkel: „Talán autóbaleset. Talán tűz" - írta levélben. „Talán valami olyan egyszerű, mint egy enyhe betegség, amely úgy tűnik, soha nem múlik el, de napról napra betegebbé tesz. Talán egy kisállat titokzatos halála. A szeretteid hirtelen meghalnak. Repülőgépek, autók és kerékpárok ütköznek. Csontok törnek." A Broaddusok mindent megtettek, hogy kiderítsék, ki volt a kísérteties levélíró, és bár rengeteg elméletük volt – beleértve a szomszédokat is –, soha nem fedezték fel, ki lehetett az, de elég volt arra, hogy a család megbánja a vásárlást.

Azóta is figyel?

A Boulevard 657. szám alatti ház öt évig Broaddusék tulajdonában volt, de soha nem laktak ott. 2019-ben 400 000 dollárral kevesebbért adták el az otthont, mint amennyiért eredetileg vették. A levélíró a mai napig névtelen, és senki sem tudja, hogy még mindig figyeli-e a házat. A Watcher pedig már streamelhető a Netflixen. A sorozatban annyit kért a házaspár, hogy ne az eredeti nevükön szerepeljenek, és hogy az őket alakító színészek egyáltalán ne hasonlítsanak rájuk. Azt nyilatkozták, hogy egészen biztosan nem nézik meg a thillert, mert átélni is szörnyű volt.

Még több Netflix

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói