Szigeti Zsófi elárulja, hogyan éli túl a stresszes napokat

2019.március.22.

Szigeti Zsófi, a Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött, ahol zeneakadémián tanul. Blogjában bemutatja egy külföldi egyetemista mindennapjait, a kétlaki élet kihívásait, és rengeteg érdekes tapasztalatát, tippjét osztja meg veletek. Az előző bejegyzést itt olvashatjátok!

Már két hete, hogy újra Amszterdamban vagyok, de még mindig próbálom felvenni a lépést a mindennapokkal. Vannak időszakok, amikor fokozottan kreatívnak érzem magam, és folyamatosan új dalokon, dalszövegeken, vizuális elemeken stb. dolgozom. Ez az időszak most épp ilyen, közben az egyetemen egyre nehezednek a követelmények, és a kettő együtt kicsit kifog rajtam.

Az egészhez még hozzájön az is, hogy habár a maximum hőmérséklet 13 fok, mégis érezzük a tavaszt, mindenki egy kicsit jobban elengedi magát, és be-becsúszik heti egy olyan buli, amikor másnap 10-kor megyek aludni, és utána meg egész héten próbálom tettetni, hogy nem érzem totál zombinak magam.

Mindemellett az egyik barátnőmmel elkezdtünk dolgozni egy új projekten, aminek a lényege, hogy élőben játszunk elektronikus zenét minimál felállással (két laptop és egy Ableton push 2). Ő is énekes, csoporttársam az egyetemen. Nagyon motivált vagyok e kapcsán (is), ugyanis számomra ez egy teljesen új szerepet jelent majd. Elsősorban Ő fog énekelni, én a live electronics részéért leszek felelős, illetve számokat írok és producerként vagyok jelen.

Az első nagyobb munkánk egy berlini táncosnak készül, az ő koreográfiájára írtunk egy számot, ami műfajilag szerintem az ambient és a techno között húzódik valahol. Ezt a dalt elkezdtük egyik este, és reggel 8-kor mondtuk azt, hogy közel van a kész állapotához, illetve azóta is legalább kétnaponta foglalkozom a projekttel a Shaibo mellett.

Attól függetlenül, hogy nagyon termékeny ez az időszak, mégis meg kell találnom az egyensúlyt az ébrenlét és a pihenés között, illetve ilyenkor hajlamosabb vagyok (a fáradtság miatt) a stresszre. Arra gondoltam, hogy megosztok veletek néhány olyan szokásomat, amik átsegítenek ezeken az időszakokon, hátha ti is hasznát veszitek majd.

Szigeti Zsófi még idegen autók tetején is táncolt Marokkóban

Szigeti Zsófi még idegen autók tetején is táncolt Marokkóban

1. Minden reggel egy spenótos turmix (egy marék spenót, fél avokádó, egy banán és kókuszvíz). Ez az a cucc, ami felpörget reggelente, és segít elkezdeni a napot.

2. Spirulina - Én kapszulában eszem reggelente, de ha jól tudom, van por formátumban is, és akkor talán vízben elkeverve meg kell inni. A spirulina tisztítja a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, immunerősítő, segíti az emésztést, energizál és még rengeteg pozitív hatással bír. Nekem nagyon bevált.

3. Headspace - A headspace egy telefonos applikáció, gyakorlatilag amolyan modernizált vezetett meditáció. Az alapcsomag (ami ingyenes), 10 perces sessionöket tartalmaz, te osztod be, hogy a nap melyik szakában szeretnéd csinálni. Én általában lefekvés előtt szoktam, hogy javítsam a viszonylag gyenge alvásminőségemet. Nagyon sokat segít a mindennapi stressz leküzdésében, és a problémák elengedésében.

4. Jegyzetek készítése - Minden nap leírom, hogy mit szeretnék megcsinálni aznap, illetve a nap végén összegzem, hogy milyen volt a hangulatom, mit ettem stb. Már két hét alatt láthatóak egyértelmű folyamatok, akár a táplálkozásommal, akár az időbeosztásommal kapcsolatban. A jegyezetek segítségével sokkal jobban átlátom, mi az, ami segít, és mi az, ami hátráltat.

5. Sport. Talán a legfontosabb számomra. Én edzőterembe szeretek járni, de ez mindenkinél változó. Az biztos, hogy sport nélkül káosz az életem, na meg lassan itt a nyár, szóval minden szempontból erősen ajánlott...

Ezek a dolgok mindennap velem vannak, és segítenek egyben maradni, remélem nektek is adtam néhány ötletet!

Ez is érdekelhet

Ha színes ruhatár, akkor Anna Daubner! Megnéztük a tervező új kollekcióját a Kaffee Wienben!

Ha színes ruhatár, akkor Anna Daubner! Megnéztük a tervező új kollekcióját a Kaffee Wienben!

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta