7 pillanat az Oscar-gála történetéből, ami olyan kellemetlen volt, hogy szinte már fájt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már tűkön ülünk, hogy végre láthassuk az idei Oscar-gála legizgalmasabb momentumait: a pillanatot, amikor a vörös szőnyeg divatmennyországgá változik, a tapsvihart és örömkönnyeket, amikor a filmvilág kiválóságai végre kezükben tartják az őket megillető díjat, és persze azokat a spontán jeleneteket is, amikre egyszerűen nem lehet felkészülni. Hiszen nincs Oscar-gála meglepetések, és ha épp úgy adódik, kínos pillanatok nélkül. Addig is, amíg várjuk a váratlant, hangolódásképpen nézzük meg, mi volt az Oscar történetének 7 legcikibb pillanata!

Ez a valaha volt 7 legkínosabb pillanat az Oscar-gála történetében
Ez a valaha volt 7 legkínosabb pillanat az Oscar-gála történetében
Fotó: Robert Gauthier/Getty Images

Az Oscar-gála az év legnagyszabásúbb eseménye, ami nézők millióit vonzza a TV-képernyők elé. Ilyenkor nemcsak a hollywoodi sztárok, hanem az egész világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy kiderüljön: kik vihetik haza a legkiemelkedőbb alkotásokért és alakításokért járó arany szobrocskát, az Oscar-díjat.

A gála évről évre megújul, és természetesen mindig óriási meglepetéseket tartogat, bizonyos momentumok pedig egy életre beleégnek a retinánkba - hol azért, mert könnyekig meghatódtunk tőlük, hol pedig azért, mert annyira kínosak voltak, hogy még mi, nézők is rosszul éreztük magunkat a látottaktól. Nos, utóbbiból gyűjtöttünk most össze egy csokorral, úgyhogy jöjjön az Oscar-gála történetének 7 legkellemetlenebb pillanata!

Sok hűhó semmiért

Ki ne emlékezne arra a jelenetre, amikor véletlenül a rossz győztest hirdették ki az Oscar-gála színpadán? Az eset nem is történt olyan régen: csak 2017-ig kell visszautaznunk az emlékezetünkben a díjátadón történt vérciki pillanatért, amikor a Holdfény helyett véletlenül a Kaliforniai álom című filmet hirdették ki nyertesként.

Egyesek talán azt hihették, hogy csak egy vicces “Kész átverés show”-féle intermezzo szemtanúi, de sajnos ez nem egy tréfa volt, hanem a szomorú valóság: miután a Kaliforniai álom stábja felsorakozott a színpadon, boldogan átvette a díjat, majd belekezdett köszönőbeszédébe, egyszer csak kiderült, nem is őket illeti a díj. Szerencsére a stáb profizmusának köszönhetően gyorsan sikerült elsimítani az ügyet, és némi humorral tudták tompítani az élét, de az biztos, hogy erre a pillanatra mindig emlékezni fog a világ.

Nem Will Smith pofonja volt az egyetlen botrányos pillanat az Oscar történetében

Nem Will Smith pofonja volt az egyetlen botrányos pillanat az Oscar történetében

Önmaga paródiája

Egyszerűen imádjuk Jennifer Lawrence-t, és nemcsak azért, mert született tehetség, hanem mert a színészet mellett a humor is a vérében van, nem beszélve az öniróniáról, amivel mindig mosolyt csal az arcunkra. Még az is jól áll neki, amikor bohóckodik, spiccesen áll színpadra, őrült rajongó módjára viselkedik Jack Nicholson előtt, nem beszélve azokról a pillanatokról, amikor csetlik-botlik, és közben nagyokat nevet magán. Nem lehet nem szeretni, mert emberi, önazonos és - pontosan ezek miatt - annyira hiteles. Az egyik legemlékezetesebb botlása a 2013-as Oscar-gálán történt, amikor megkapta a Napos oldal című filmért a legjobb női főszereplőnek járó díjat, a lépcsőn felfelé menet pedig rálépett a ruhájára és elesett. Önmagához híven a bakin jót nevetett - és vele együtt mi is.

Úttalan utakra lépett

Még 1999-ben Roberto Benigni olasz színész és rendező nyerte el a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Ahogy a színpad felé igyekezett, úgy döntött, nem a hagyományos útvonalat választja, hanem inkább a nézők feje felett egyensúlyozva, székről székre ugrál. Sokan jól szórakoztak az ingyen cirkusz láttán, de azért az szerencse, hogy nem lett nagyobb baleset az akrobatikus mutatványból.

Élek és virulok, vagy mégsem…?

Képzeld csak el, hogy épp életed egyik legszebb estéjét töltöd az Oscar-gálán, tündökölsz a gyönyörű ruhádban és élvezed az eseményt, amikor egyszer csak meglátod az arcod az In Memoriam szegmensben, amelyet az elhunytak tiszteletére vetítenek le. Pontosan ez történt Jan Chapman producerrel, akinek megjelent a fotója a Janet Patterson jelmeztervező tiszteletére készített részben. A producer nagyon is életben volt, de lehet, hogy másodpercek töredékéig ő sem volt annyira biztos benne… Később egy interjúban elárulta, hogy „megsemmisült”, amikor meglátta az őt ábrázoló fotót.

Sokkolták a világot

Hatalmas port kavart az a jelenet, amikor Angelina Jolie szájon csókolta a testvérét, amikor 2000-ben megnyerte az arany szobrot. A nézők teljesen megbotránkoztak a testvér-csók láttán, az esetből pedig óriási médiaszenzáció lett. „Most nagyon szerelmes vagyok a bátyámba. Csak magához ölelt, és azt mondta, hogy szeret, és tudom, hogy nagyon örül nekem” – nyilatkozta Jolie, amikor átvette a díjat. Azért ez nem egy mindennapi “köszönőbeszéd” volt, az biztos.

A 21. század legdrágább Oscar-díjátadós szettjei

A 21. század legdrágább Oscar-díjátadós szettjei

A színfalak mögött

2022-ben az Oscar-gála szervezői úgy döntöttek, hogy egy műsoron kívüli műsort szerveznek azzal a céllal, hogy vágóképeket készíthessenek a televíziós élő közvetítésbe. Ez azt jelentette, hogy a rajongók kedvence, a Dűne már négy díjat nyert zárt ajtók mögött, mielőtt még a díjátadó elkezdődött volna. Ráadásul Riz Ahmed volt az első muszlim személy, aki Oscar-díjat nyert élőszereplős rövidfilmért –, és senki sem láthatta a nagy pillanatot - írta meg a buzzfeed.com. A legtöbben a Twitterről tudták meg…

Viszlát 10 év múlva

Szintén 2022-ben, az Oscar-gálán Chris Rock tráfálkozni próbált, de Will Smith egyáltalán nem volt vevő a poénra. A komikus Jada Pinkett Smith-ről viccelődött, aki szerinte kopaszon úgy néz ki, mint GI Jane. A hajhullást okozó alopecia nevű autoimmun betegségben szenvedő Jada idegesnek tűnt, Will Smith pedig annyira felbőszült, hogy a színpadra rohant, és lekevert egy hatalmasat a műsorvezetőnek. A pillanat annyira megdöbbentő volt, hogy sokan meg voltak győződve arról, hogy egy megrendezett jelenetről van szó, de nem, a bal egyenest tényleg valós szándékból kapta Chris Rock. Ennek következményeképpen Will Smith-t 10 évre kitiltották az Oscar-gáláról.

Színészek, akik nagyon megérdemelnék az Oscar-díjat, de mindig elesnek előle

Színészek, akik nagyon megérdemelnék az Oscar-díjat, de mindig elesnek előle

2024-ben magyar idő szerint március 11-én rendezik meg a filmes világ legrangosabb eseményeként számon tartott Oscar-gálát, ami egészen pontosan a 96. lesz az Oscar történelmében. Mi pedig már alig várjuk, hogy kiderüljön, 2024-ben kik zsebelhetik be a legjobbnak járó szobrocskákat a jelöltek közül, addig is töltsd ki kvízünket, hogy kiderítsd mennyit tudsz a nyertes filmekről!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője