És egyszer csak... Sarah Jessica Parker cipőmárkája még 10 év után is hatalmas siker

Nem csak Carrie Bradshaw hanem az őt megformáló színésznő Sarah Jessica Parker is rajong a lábbelikért
Nem csak Carrie Bradshaw hanem az őt megformáló színésznő Sarah Jessica Parker is rajong a lábbelikért
Fotó: GLAMOUR Hungary

Pedig tényleg nem új keletű a kezdeményezés. Az SJP Shoes brand ugyanis immár egy teljes évtizede, azaz 2014 óta töretlenül működik, és dobja piacra a legkáprázatosabb cipőkompozíciókat. Kacér, sikkes, időtlen – a bájos, pöttyös d'orsay pin-up fazonú magassarkútól kezdve egészen a Manolo Blahnik Hangisi tűsarkúját idéző zsályazöld, szatén Hamupipőke cipellőig.

Sőt, bár kissé karakteridegen, de csillámló, lapos talpú topánkák is sorakoznak a kínálatban. Persze, nem szerencsés a színésznőt az általa megformált karakterrel azonosítani, de ki ne emlékezne minden idők egyik legikonikusabb, cipőrajongó, szexrovat vezetőre, Carrie Bradshaw-ra, aki adósságból adósságba verte magát néhány luxus lábbeliért?

Nos, nem hibáztatom, ugyanis egy pár Windsor70-es modellért én is boldogan eladnám a lelkemet.

Számtalan Szex és New York referencia után (például a Shoe-ra keresztelt macska, a bolyhos Dolce & Gabbana szandálokért kettévágott bankkártya, az ominózus walk-in gardróbban hagyott kék Manolo cipős leánykérés) határozottan kijelenthetjük: Sarah Jessica Parker – Carrie-hez hasonlóan – súlyos, drága-cipő szenvedélybetegségben szenved, amit mi (ideális esetben potenciális vásárlók, de általánosságban sokkal inkább csodálók) egy cseppet sem bánunk.

A kollekciók láttán – akár az Evergreen klasszikus alapdarabjait, vagy a legújabb, tavaszi, púderes-pasztelles hercegnő cipellőket, esetleg Steve Madden őrületes platformos modelljeit idéző, áttetsző gumival kombinált papucs-magassarkúit szemlélve – mi magunk is a szívünkhöz kapva sóhajtunk fel!

Hello, Lover!

Vajon miért minden menyasszony egy pár unalomig ismételt Jimmy Choo-ban mondja ki a boldogító igent? Amikor a már említett Windsor70 a maga csipkés, csatos, hegyesorrú, már-már dühítően bájos valójában a nevüket ordítja a képernyőn keresztül?

Vajon hogy lehet, hogy a luxusért rajongó, cipő-műértő közönség (sok esetben kényelmetlen, de gyönyörű) nude és fekete patent Louboutin stilettokat állít sorba a beépített gardróbszekrényében, ahelyett, hogy SJP kobaltkék Fawn magassarkúját vásárolná meg egy „Ezt megérdemlem” pillanatban? Vagy csak a szemfülesebbek szúrják ki a Carrie70-es szandálban tipegő szerencséseket Budapest és egyéb nagyvárosok utcáin?

Természetesen Carrie névre keresztelt darabot is találunk Sarah Jessica Parker cipőkollekciójában, ami nem meglepő módon a színésznő egyik legkedvesebb darabja is lett
Fotó: GLAMOUR Hungary

De melyik Szex és New York rajongó vágyna ezután inkább egy királykék Manolo-ra (amelynél valóban, egyik cipő sem utalhat jobban Carrie Brashaw-ra), mintsem egy „expertkék” köves-csatos Windsorra, amelyet maga Sarah Jessica Parker tervezett? Ha az imént felvázolt, túl sok ismeretlenből álló egyenletet anyagi oldalról vizsgáljuk, hamar kiderülhet, hogy ugyan a brand abszolút a luxusszegmensbe pozicionálja magát, bizonyos darabokhoz kimondottan kedvező áron juthatunk hozzá.

Természetesen potom száz- és háromszáz-ezres összegekről beszélünk, de egy különleges tervezői modell esetében ettől a nagyságrendtől nem vesszük hevesebben a levegőt.

glamour plusz ikon Tüdőig behúzott fűzőben guggolni a pottyantós felett - miért szeretjük annyira a kosztümös filmeket?

Tüdőig behúzott fűzőben guggolni a pottyantós felett - miért szeretjük annyira a kosztümös filmeket?

A böngészést érdemes az Evergreen kollekciónál kezdeni, és szemügyre venni a tervező szívének legkedvesebb darabokat, amelyek között fel-felbukkan egy-egy ikonikus, filmes utalás a már említett Carrie70 mellett. Az egyik fekete és fehér színállásban elérhető klasszikus pömpsz Carrie Bradshaw (már említett) legjellegzetesebb megszólalását idézi fel. Míg egyik lábunkon a Hello, másikon a Lover feliratot viselhetjük.

De ne feledkezzünk meg a negyedik évad 17. „Baj van a Vogue körül” című epizódjából ismerős, patent Mary Jane jellegű Nirvana70-ről sem. Minden egyes termék mellett egy pár rövid mondatban maga Sarah Jessica, saját szavaival meséli el a műalkotás történetét. Ugyan a fekete öves rajongók kutatómunka és koncepció-értelmezés nélkül is rekordsebességgel rájönnek a megoldásra.

A 2024-es Spring kollekció számtalan újdonságai

Hiszen Carrie még otthoni mamusz helyett is tűsarkút viselt, a tüneményes masnival kombinált fluorsárga szaténpapucs a legszebb lapos talpú lábbeli, amelyen valaha megakadt a szemünk, és 3 cm-nél kisebb sarkától eltekintve ízig-vérig Bradshaw!

A metál fényű magenta és türkiz, pántos-csatos lábbelik igazi statement darabok, amelyek egy-egy egyszerű összeállításban is prímán mutatnak. Emlékezzünk csak vissza az ellopott ezüst, open-toe Manolo esetére: a jelenetben viselt szett már-már kiábrándítóan hétköznapinak hatott volna az ékszerszerű lábbeli nélkül. Ne feledkezzünk meg álmaink Barbie-topánkájáról sem, avagy a Fawn50 Pink-Lemonade árnyalatáról, amely a 2023-as év Barbie-őrülete után még mindig üdítően hat ránk.

A FAWN csillogós tűsarkú nem csak Carrie hanem SJP szívét is megdobogtatja
Fotó: GLAMOUR Hungary

A vastag pántos, pöttyözött retro vonalat az ’50-es évek esztétikáját kedvelő közönségnek ajánljuk, az egyszerű formavilágért és kortárs, szintetikus anyagokért rajongó cipőszakértők pedig egész biztosan örömüket lelik az áttetsző, fekete gumival kombinált merész kiegészítőkben.

A különleges Resort kollekció

Ami szintén 2024-ben látott napvilágot, melyben a colorblock metálsárga-lila-pink tűsarkú mellett alacsonyabb slingback fazonok, tradicionális balett topánok és extravagáns, irizáló, kristályozott masnival megspékelt lábbelikben gyönyörködhetünk.

glamour plusz ikon Mondhatjuk-e a divatiparra, hogy rasszista?

Mondhatjuk-e a divatiparra, hogy rasszista?

Aki az elmúlt tíz évben nem követte SJP tervezői munkásságát, őrületes cipőkuriózumokról maradt le, de még nem késő felzárkózni, elvégre számtalan Carrie-inspirálta modell kerülhet még megvalósításra. Például a Nők a Művészetben Gálára vásárolt colorblock-patchwork magassarkú papucs a vadító piros ruhával párosítva, vagy éppen az utolsó New York-i Big-randevúra vásárolt (és Brady születésénél tragikus véget ért) fodros pink Louboutin szandál a lélegzetelállító fekete csipkeruhával és virágmintás kaftánnal kombinálva.

Egy kicsit elvonatkoztatva a Szex és New York referenciáktól: Sarah Jessica Parker kiváló színészi képességei mellett fantasztikus cipőtervező, minden egyes általa megálmodott darab karakteres (és ami még fontosabb: karakterazonos) ízléses és szemet gyönyörködtető. A következő csillaghullásnál, kósza, talált szempillánál és születésnapi gyertyafújásnál senki ne feledkezzen meg SJP cipőkollekciójáról!