Kacér, nosztalgikus és lázadó - Ezek a szépségtrendek uralják majd 2023-at

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tükröm tükröm, mondd meg nékem: mi számít majd igazán trendinek 2023-ban? Mágikus tükrünk nincs, trendre érzékeny, kíváncsi szépségszerkesztőink viszont igen. Úgyhogy mutatjuk, mik azok a szépségápolási trendek haj, smink, köröm és bőrápolás terén, melyek a következő évben a leginkább dominálnak majd.

Ezek lesznek a legmeghatározóbb szépségtrendek 2023-ban
Ezek lesznek a legmeghatározóbb szépségtrendek 2023-ban
Fotó: IMaxTree/Glamour

A legjobb helyen vagy, ha abba a típusba tartozol, aki mindig egy lépéssel a többiek előtt jár. Mi sem vagyunk ezzel másképp, szeretünk képben lenni a legújabb irányzatokkal, pláne, ha a szépségápolás bármelyik szegmense a téma. Az angol Glamour felkért néhány neves szépségszakértőt, avassák be a nagyközönséget, mire lehet számítani az elkövetkező 12 hónapban: ezek a vélemények jó kiindulópontként szolgálhatnak, ha valamilyen más irányba indulnál el, mint amit eddig képviseltél, vagy ha csak egy új dinamikát vinnél az alapból is rendkívül naprakész rutinodba, kiragadhatsz egy-két jó ötletet. Nézzük, mit tartogatnak nekünk a legnépszerűbb 2023-as szépségtrendek!

Hívogató hajötletek

Figyelem, figyelem: visszatér sokak régi kedvence, az oldalsó választék! Hosszú évek után most szinte mindenki (csak hogy néhány nevet említsünk: Kim Kardashian, Laura Harrier, Zendaya vagy Meghan Fox) odáig van az oldalt elválasztott frizuráért, és ez nem is véletlen, hiszen rengeteg féle megoldást hordoz magában. A Milk + Blush szakértője szerint „ebben az évben az oldalsó választék a legnagyobb reneszánszát fogja élni".

Az arc rétegekkel történő keretezése szintén nem újkeletű dolog, és a legjobb választás azoknak, akik a textúrák játékával szeretnék feldobni frizurájukat. „A haj vágása ebben az esetben úgy történik, hogy a különböző rétegek egymásra esése egy még dúsabb, textúrában gazdagabb frizurát eredményezzen" - mondja Nicole.

Új év, új te! Próbálj ki egy másik frizurát, méghozzá az ombre hajat!

Új év, új te! Próbálj ki egy másik frizurát, méghozzá az ombre hajat!

Az előző év végére szinte robbanásszerűen nőtt az érdeklődés a rövid haj iránt, és úgy néz ki, ez az irány 2023-ban is velünk marad. Akik szeretnék kipróbálni a rövid hajat, az egyik legideálisabb fazon az úgynevezett Amelie bob frizura, avagy a klasszikus, romantikus verzió. A legtöbb arcformához illeszkedik, maradhatsz az egyenes változatnál, de ha dús hajra vágysz, tűzdeld meg laza hullámokkal! „Ez a frizura a klasszikus bob egyik visszatérő változata. A legnagyobb előnye, hogy textúrát és teltséget ad a hajnak, mivel a hajszálak rövidségük miatt nem nehezednek el. Akinek alapból vékonyszálú a haja, és dús koronáról álmodik, ne hagyja ki!" - teszi hozzá Nicole.

A Gossip Girl rajongók bizonyára el sem tudták volna képzelni Blair Waldorfot egy hajpánt vagy egy feltűnő hajcsat nélkül, és a következő év is elképzelhetetlen lesz hajkiegészítők nélkül! Alicia Dotson sztárfodrász szerint „a következő időszakban rengeteg extrém hajkiegészítőt fogunk látni, gondoljunk csak a vastag hajpántokra és a túlméretezett, díszes hajcsatokra." Azonban a masnik, hajpántok, díszes hullámcsatok nem csak az esztétikum szolgálatában állnak, hanem egyúttal praktikusak is - két legyet egy csapásra!

Limezöld hajcsipesz H&M 1795 Ft
Fotó: h&m

Vissza a múltba!

A 19. századot idézi az egyik legmeghatározóbb irányzat a sminkben, ami nem más, mint az úgynevezett kacér smink. Ebben az időben ugyanis a nők fittyet hányva az etikett szabályaira, elkezdtek nyíltan flörtölni, a megjelenésre a fülledtség és az ártatlanság jelzői egyaránt jellemzők. „Az idei sminktrendekben kulcsfontosságú szerepet kap a nosztalgia, ez a típusú arcfestés pedig egyértelműen a nőiesség elfogadásának fontos üzenetét hordozza" - mondja Beauty Pie.

Powder Kiss Soft Matte szemhéjfesték (Ripened) MAC 7700 Ft
Fotó: MAC Cosmetics

Egy időre a feledés homályába merült az a stílus, amiről leginkább Avril Lavigne juthat eszünkbe, ám a Wednesday képernyőre kerülése előtt újra berobbant a köztudatba a kissé gótikus hangulatú, mégis kifinomult kivitelezésű smink. Leginkább az elmosott, füstös fekete szemfestés, szeplők és kontúros ajkak definiálják a trendet.

Űzd el a téli szürkeséget ragyogó színes sminkekkel - mutatjuk a legszebb inspirációkat!

Űzd el a téli szürkeséget ragyogó színes sminkekkel - mutatjuk a legszebb inspirációkat!

Mindenhol ott az ombre!

Az ombre haj ismét kiharcolta magának a hosszú éveken keresztül elfoglalt, előkelő helyét a hajtrendek között, és most követik az ombre körmök is. A Mylee márka nagykövete, Tinu Bello szerint „az ombre az a dizájn, amikor a színek zökkenőmentes átmenetén van a hangsúly. 2023-ban a legnépszerűbb színkombináció minden valószínűséggel a nude alap és a metálos körömvégek kombinációja lesz, csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik az extra fényes kezeket!"

A kreatív megoldások szerelmeseinek már 2022 újtára indította a keretbe foglalt körmöket, idén pedig virágkorát fogja élni az élénk, fényes színeket felsorakoztató, keretet adó körömtrend. Tinu elmondása alapján „a figyelemreméltó árnyalatok között elsődlegeses szerepet kap a narancs, a kék, a lila és a sárga."

Körömlakk (Medi-Take It All In) OPI 3699 Ft
Fotó: OPI

A parfümök kizökkentek a valóságból: interjú a Lush parfümőrével

A parfümök kizökkentek a valóságból: interjú a Lush parfümőrével

A textúrákkal való játék a körömtrendek terén is meghatározó ebben az évben. A 3 dimenziós körmök kifinomult verziója most azokat is leveszi a lábáról, akik eddig a legvisszafogottabb mintákért voltak oda. „Mint korábban már láthattuk, a 3D minták megjelentek hosszabb körömformákon is, de idén a középpontban a rövidebb körmök kapnak teret. Mindegy, hogy éppen ovális vagy szögletes, bátran válassz extrémebb megoldásokat is, hozd összhangba a ruháiddal, sminkeddel vagy kiegészítőiddel!" - javasolja Tinu.

Kellő figyelmet a bőrnek!

A folyamatos tudományos innovációknak köszönhetően mindig bukkannak fel újabb és újabb megoldások a bőrápolásban. Az egyik legújabb őrületnek talán némi köze lehet Hailey Bieber legújabb bőrápoló márkájának bevezetéséhez, a Rhode-hoz, ami elsőként rukkolt elő peptideket tartalmazó ajakápolóval. Ez a hatóanyag nem csak az ajkak, hanem az arcbőr ápolását illetően is rangos helyet vívott ki magának 2023-ra.

Peptide Lip Treatment ajakápoló RHODE - rhodeskin.com
Fotó: Rhode Skin

3 szépségápolási szokás, amit be fogsz tudni tartani az újévben

3 szépségápolási szokás, amit be fogsz tudni tartani az újévben

Egy ideje már központi kérdésként foglalkoztatja az embereket a bőr természetes védőrétegének visszaépítése, mivel a rengeteg hatóanyag, tisztítás, hámlasztás próbára teszi azt. Az Adonia Medical Clinic alapítója, Dr. Ifeoma Ejikeme szerint „2023 bőrápolási trendjének fókuszában nem más, mint a védőrétegek erősítése és a hidratálás áll."

Kövesd nyomon a legfrissebb trendeket:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője