Kacér, nosztalgikus és lázadó - Ezek a szépségtrendek uralják majd 2023-at

Tükröm tükröm, mondd meg nékem: mi számít majd igazán trendinek 2023-ban? Mágikus tükrünk nincs, trendre érzékeny, kíváncsi szépségszerkesztőink viszont igen. Úgyhogy mutatjuk, mik azok a szépségápolási trendek haj, smink, köröm és bőrápolás terén, melyek a következő évben a leginkább dominálnak majd.

Ezek lesznek a legmeghatározóbb szépségtrendek 2023-ban
Ezek lesznek a legmeghatározóbb szépségtrendek 2023-ban
Fotó: IMaxTree/Glamour

A legjobb helyen vagy, ha abba a típusba tartozol, aki mindig egy lépéssel a többiek előtt jár. Mi sem vagyunk ezzel másképp, szeretünk képben lenni a legújabb irányzatokkal, pláne, ha a szépségápolás bármelyik szegmense a téma. Az angol Glamour felkért néhány neves szépségszakértőt, avassák be a nagyközönséget, mire lehet számítani az elkövetkező 12 hónapban: ezek a vélemények jó kiindulópontként szolgálhatnak, ha valamilyen más irányba indulnál el, mint amit eddig képviseltél, vagy ha csak egy új dinamikát vinnél az alapból is rendkívül naprakész rutinodba, kiragadhatsz egy-két jó ötletet. Nézzük, mit tartogatnak nekünk a legnépszerűbb 2023-as szépségtrendek!

Hívogató hajötletek

Figyelem, figyelem: visszatér sokak régi kedvence, az oldalsó választék! Hosszú évek után most szinte mindenki (csak hogy néhány nevet említsünk: Kim Kardashian, Laura Harrier, Zendaya vagy Meghan Fox) odáig van az oldalt elválasztott frizuráért, és ez nem is véletlen, hiszen rengeteg féle megoldást hordoz magában. A Milk + Blush szakértője szerint „ebben az évben az oldalsó választék a legnagyobb reneszánszát fogja élni".

Az arc rétegekkel történő keretezése szintén nem újkeletű dolog, és a legjobb választás azoknak, akik a textúrák játékával szeretnék feldobni frizurájukat. „A haj vágása ebben az esetben úgy történik, hogy a különböző rétegek egymásra esése egy még dúsabb, textúrában gazdagabb frizurát eredményezzen" - mondja Nicole.

Új év, új te! Próbálj ki egy másik frizurát, méghozzá az ombre hajat!

Az előző év végére szinte robbanásszerűen nőtt az érdeklődés a rövid haj iránt, és úgy néz ki, ez az irány 2023-ban is velünk marad. Akik szeretnék kipróbálni a rövid hajat, az egyik legideálisabb fazon az úgynevezett Amelie bob frizura, avagy a klasszikus, romantikus verzió. A legtöbb arcformához illeszkedik, maradhatsz az egyenes változatnál, de ha dús hajra vágysz, tűzdeld meg laza hullámokkal! „Ez a frizura a klasszikus bob egyik visszatérő változata. A legnagyobb előnye, hogy textúrát és teltséget ad a hajnak, mivel a hajszálak rövidségük miatt nem nehezednek el. Akinek alapból vékonyszálú a haja, és dús koronáról álmodik, ne hagyja ki!" - teszi hozzá Nicole.

A Gossip Girl rajongók bizonyára el sem tudták volna képzelni Blair Waldorfot egy hajpánt vagy egy feltűnő hajcsat nélkül, és a következő év is elképzelhetetlen lesz hajkiegészítők nélkül! Alicia Dotson sztárfodrász szerint „a következő időszakban rengeteg extrém hajkiegészítőt fogunk látni, gondoljunk csak a vastag hajpántokra és a túlméretezett, díszes hajcsatokra." Azonban a masnik, hajpántok, díszes hullámcsatok nem csak az esztétikum szolgálatában állnak, hanem egyúttal praktikusak is - két legyet egy csapásra!

Limezöld hajcsipesz H&M 1795 Ft
Fotó: h&m

Vissza a múltba!

A 19. századot idézi az egyik legmeghatározóbb irányzat a sminkben, ami nem más, mint az úgynevezett kacér smink. Ebben az időben ugyanis a nők fittyet hányva az etikett szabályaira, elkezdtek nyíltan flörtölni, a megjelenésre a fülledtség és az ártatlanság jelzői egyaránt jellemzők. „Az idei sminktrendekben kulcsfontosságú szerepet kap a nosztalgia, ez a típusú arcfestés pedig egyértelműen a nőiesség elfogadásának fontos üzenetét hordozza" - mondja Beauty Pie.

Powder Kiss Soft Matte szemhéjfesték (Ripened) MAC 7700 Ft
Fotó: MAC Cosmetics

Egy időre a feledés homályába merült az a stílus, amiről leginkább Avril Lavigne juthat eszünkbe, ám a Wednesday képernyőre kerülése előtt újra berobbant a köztudatba a kissé gótikus hangulatú, mégis kifinomult kivitelezésű smink. Leginkább az elmosott, füstös fekete szemfestés, szeplők és kontúros ajkak definiálják a trendet.

Űzd el a téli szürkeséget ragyogó színes sminkekkel - mutatjuk a legszebb inspirációkat!

Mindenhol ott az ombre!

Az ombre haj ismét kiharcolta magának a hosszú éveken keresztül elfoglalt, előkelő helyét a hajtrendek között, és most követik az ombre körmök is. A Mylee márka nagykövete, Tinu Bello szerint „az ombre az a dizájn, amikor a színek zökkenőmentes átmenetén van a hangsúly. 2023-ban a legnépszerűbb színkombináció minden valószínűséggel a nude alap és a metálos körömvégek kombinációja lesz, csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik az extra fényes kezeket!"

A kreatív megoldások szerelmeseinek már 2022 újtára indította a keretbe foglalt körmöket, idén pedig virágkorát fogja élni az élénk, fényes színeket felsorakoztató, keretet adó körömtrend. Tinu elmondása alapján „a figyelemreméltó árnyalatok között elsődlegeses szerepet kap a narancs, a kék, a lila és a sárga."

Körömlakk (Medi-Take It All In) OPI 3699 Ft
Fotó: OPI

A parfümök kizökkentek a valóságból: interjú a Lush parfümőrével

A textúrákkal való játék a körömtrendek terén is meghatározó ebben az évben. A 3 dimenziós körmök kifinomult verziója most azokat is leveszi a lábáról, akik eddig a legvisszafogottabb mintákért voltak oda. „Mint korábban már láthattuk, a 3D minták megjelentek hosszabb körömformákon is, de idén a középpontban a rövidebb körmök kapnak teret. Mindegy, hogy éppen ovális vagy szögletes, bátran válassz extrémebb megoldásokat is, hozd összhangba a ruháiddal, sminkeddel vagy kiegészítőiddel!" - javasolja Tinu.

Kellő figyelmet a bőrnek!

A folyamatos tudományos innovációknak köszönhetően mindig bukkannak fel újabb és újabb megoldások a bőrápolásban. Az egyik legújabb őrületnek talán némi köze lehet Hailey Bieber legújabb bőrápoló márkájának bevezetéséhez, a Rhode-hoz, ami elsőként rukkolt elő peptideket tartalmazó ajakápolóval. Ez a hatóanyag nem csak az ajkak, hanem az arcbőr ápolását illetően is rangos helyet vívott ki magának 2023-ra.

Peptide Lip Treatment ajakápoló RHODE - rhodeskin.com
Fotó: Rhode Skin

3 szépségápolási szokás, amit be fogsz tudni tartani az újévben

Egy ideje már központi kérdésként foglalkoztatja az embereket a bőr természetes védőrétegének visszaépítése, mivel a rengeteg hatóanyag, tisztítás, hámlasztás próbára teszi azt. Az Adonia Medical Clinic alapítója, Dr. Ifeoma Ejikeme szerint „2023 bőrápolási trendjének fókuszában nem más, mint a védőrétegek erősítése és a hidratálás áll."

Kövesd nyomon a legfrissebb trendeket:

Ez is érdekelhet

5 történelmi pillanat a 2023-as Grammy-gáláról, amire örökké emlékezni fogunk

5 történelmi pillanat a 2023-as Grammy-gáláról, amire örökké emlékezni fogunk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói