Egy hullámhosszon fürtjeiddel: Így hozd ki a legtöbbet göndör hajadból

2021.május.14.

A göndör tincseket megzabolázni korántsem egyszerű feladat, éppen ezért sokan ahelyett, hogy megtanulnák kezelni a meglévő csodaszép hullámokat, minden létező trükköt bevetnek a tükörsima hajkorona érdekében. Nagy örömünkre azonban egyre elterjedtebb itthon is az úgynevezett ‘Curly Girl Method’ melynek célja, hogy megmutassa, igen is elérhető a fényes, egészséges göndörség. Hidd el, ha kipróbálod, nem fogsz többé hajvasalóhoz nyúlni!

Egy hullámhosszon fürtjeiddel: Így hozd ki a legtöbbet göndör hajadból
Fotó: Rakuto Makino/Glamour

A Curly Girl Method lényege, hogy hajad a lehető legegészségesebb formáját hozza, így lesznek ugyanis hangsúlyosak hullámaid is, a módszer azonban tényleg csak akkor működik, ha eleve hullámos vagy göndör a hajad. A nehézség ráadásul, hogy mindenkinek más a haja és más-már termékek, mozdulatok válnak be, sokan évekig kísérleteznek, amíg megtalálják a megfelelő kombinációt.

Az áprilisi lapszámban megjelent Egy hullámhosszon című cikkünket olvasva küldte el nekünk Anna a számára tökéletes megoldást. Anna egész kicsi kora óta göndör hajú volt és sokakhoz hasonlóan ő is hosszú évekig próbálkozott azzal, hogy kezelhetővé tegye fürtjeit és megszeresse azokat, éppen ezért is osztotta meg tippjeit, hogy másoknak is segíthessen elérni az álomfrizurát.

Próbáld ki te is Anna tippjeit!
  1. Kizárólag nem leöblítendő pakolást használj, az én kedvencem a Garnier Fructis Hair Food 3 az 1-ben maszk!
  2. A pakolás fölé fújj hajkiegyenesítő spray-t, nekem a Kallos terméke vált be legjobban!
  3. A legfontosabb pedig, hogy ne használj fésűt, kézzel dolgozd a hajadba a terméket, a hajszárító használata pedig tilos! 
Fotó: Garnier

Hair Food hajpakolás GARNIER FRUCTIS 2199 Ft/ 390 ml

Fotó: Kallos

Hajkiegyenesítő spray KALLOS 565 Ft/ 200 ml

A számodra megfelelő kombinációra csak tapasztalat útján jöhetsz rá, ezért ne kedvetlenedj el, ha elsőre nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd! Ha az eredmény végül az, hogy imádod a természetes hajadat, akkor megéri a várakozás!

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói