Lady Gaga smink nélkül állt az Oscar-gála színpadára, és ha valami, ez aranyat ér

Ha van olyan világsztár, aki mindent elsöprő énekhangja mellett a legváltozatosabb ruha összeállításokkal, megbotránkoztató szettekkel véste be nevét jó mélyen az emlékezetünkbe, akkor az biztos, hogy Lady Gaga. Az énekesnő azonban az idei Oscar-gálán olyan lépésre szánta rá magát, amire egyáltalán nem számítottunk.

Lady Gaga smink nélkül adta elő Hold My Hand című dalát a 95. Oscar-gála színpadán
Lady Gaga smink nélkül adta elő Hold My Hand című dalát a 95. Oscar-gála színpadán
Fotó: Getty Images /Kevin Winter

Talán mindenki kívülről fújja Miss Gaga néhány korai slágerét, ha még a szöveget teljesen nem is, a dallamot nem lehet eltüntetni a hallójáratokból. Ami még ennél is emlékezetesebb, az az olasz származású híresség rendszeres polgárpukkasztása az öltözködésén keresztül: ki ne emlékezne azokra az ikonikus címlapokra, vagy videoklipekre, amikor a művésznő szinte felismerhetetlenségig dekorálta a külsejét, vagy épp dobta le a textilt? Bár kezdeti éveihez képest stílusára egyre inkább a kifinomultság jellemző, most mégis egy meghökkentő előadást láthattunk tőle az Oscar-gála színpadán, ugyanis Lady Gaga smink nélkül, egy teljesen egyszerű öltözetben adta elő a Hold My Hand című dalát.

Példamutató irány

Lady Gaga karrierje nem véletlenül ívelt a csúcs felé, és tartotta is meg pozícióját a világ legrangosabb csillagai között. Dalai igazi klasszikusokká váltak, és színésznőként is elképesztő tehetségről tett tanúbizonyságot a Gucci ház történetét feldolgozó filmben. A vasárnapi Oscar-gálán azonban tőle nem megszokott módon vette le a lábáról a nagyközönséget, ugyanis a Hold My Hand című számát egy meghökkentően hétköznapi szettben adta elő, amihez nem viselt sminket sem.

A szakadt farmer, egyszerű fekete póló és fekete tornacipő kombinációja minden, csak nem szokványos látvány, ha az Oscar-gáláról van szó, ahol a tehetségek díjazásán felül a ruhák, a sminkek és a frizurák is főszerepet kapnak. Ez az összeállítás biztosan beírja magát a történelemkönyvekbe, ugyanis tökéletesen passzol ahhoz az üzenethez, amit Lady Gaga a bemutatkozásában osztott meg.

Lady Gaga a 2023-as Oscar-gála színpadán smink nélkül, fekete tornacipőben, farmerban és pólóban
Fotó: Kevin Winter/Getty Images

„Úgy gondolom, hogy szükségünk van egymásra – és sok szeretetre ahhoz, hogy végigjárjuk az életet. És mindannyiunknak szüksége van néha egy hősre” – mondta Lady Gaga. „Vannak körülöttünk hősök, de a saját hősöd is lehetsz, még akkor is, ha belül megtörtnek érzed magad.”

A 2023-as Oscar-gála ragyogó sztárjai meghódították a vörös szőnyeget

Sosem hazudtolja meg magát

Művészi vonatkozásai mellett Lady Gaga a kezdetektől fogva kiáll a jó ügyek mellett, amit viszonylag kevesebben tudnak róla. Számos jótékonysági- és humanitárius programban vesz részt, ezen felül pedig melegjogi aktivistaként is tevékenykedik. Édesanyjával együtt 2011-ben egy Born This Way névre keresztelt nonprofit szervezetet is létrehozott, amelynek célja, hogy a világ egy biztonságosabb hellyé válhasson azok számára, akik nem a többségi társadalomhoz tartoznak. A vasárnapi Oscar-gálás szereplése ugyanúgy értelmezhető üzenetként azoknak, akik az önelfogadás rögös útján haladnak, vagy talán még nem is léptek rá - hiszen az, hogy valaki valamiben más, mint a többiek, az nem feltétlenül baj, sőt!

Habár valószínűleg ez volt az pillanat, amit az énekesnőtől nem fogunk elfelejteni, gondoskodott arról, hogy a vörös szőnyeges bevonulása is emlékezetes maradjon. A múlt heti Versace bemutatón Gigi Hadid által viselt, letisztult darabot öltötte magára Lady Gaga, és úgy tűnik, a legkevésbé sem ejtette zavarba a ruhaismétlés. A fekete, sokat mutató, mégis sokat takaró ruha csillogó ékszerekkel, egy erőteljes füstös szemsminkkel, rózsaszín pirosítóval és élénkpiros, fényes rúzzsal párosult - Lady Gaga a javából!

Ha kíváncsi vagy, mik történtek az idei Oscar-gálán:

Ez is érdekelhet

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói