3 ok, amiért érdemes a rövid haj mellett döntened

Unod már, hogy mindig ugyanolyan hosszú a hajad, sokszor nem tudsz mit kezdeni vele, ezért általában összekötve hordod? Bátrak figyelem: a rövid haj manapság iszonyatosan menő, de ezenkívül is vannak pozitív hozadékai. Te is meglátod, ha bevállalod!

3 ok, amiért érdemes megfontolnod, hogy rövid legyen a hajad
3 ok, amiért érdemes megfontolnod, hogy rövid hajra válts
Fotó: Northfoto/GLAMOUR

Könnyű belekényelmesedni egy adott hajhosszba, ám sokszor túl nagy elvárásokat támasztunk a hajunk felé. Legyen annyira hosszú, amennyire csak lehet, tökéletesen össze lehessen kötni, szépen mutasson göndören és egyenesen is, legyen dús, de kezelhető, és persze legyen egészséges a vége. Akinek hosszabb haja van, tudja, hogy gyakorlatilag ezt az állapotot lehetetlen hosszú távon fenntartani, mégis a végtelenségig kapaszkodunk belé és nehezen válunk meg még akár egy-két centitől is. Nagyon sokan félünk a rövid hajtól, de miért is? Szerencsére manapság roppant divatos ez a frizura, viszont más előnyökkel is jár, ha a rövid haj mellett döntesz.

Könnyű formázás

Amikor reggel felkelsz és teljesen elfeküdted a hajad, legszívesebben megmosnád, de nincs annyi időd, hogy megszárítsd és formázd is, úgyhogy inkább ma is összekötöd - ugye, neked is ismerős? A rövid haj esetében hihetetlenül könnyű dolgod lesz, ugyanis tizedannyi ideig fog tartani a hajszárítás, de sokkal könnyebb dolgod lesz a formázással is. Nem leszel gondban, hogy hogyan rakd rendbe a hátul lévő tincseket, mert egy második tükör segítségével mindenhez tökéletesen hozzáférsz.

Egészségesebb hajvégek, mint valaha

Ha alaposabban megvizsgálsz egy hajszálat, te is érezheted, hogy a fejbőrödhöz közelibbek sokkal vastagabbak, élettel telibbek, de ahogy a hajvégek felé tartasz, egyre inkább veszítenek nedvességtartalmukból. Nincs mit tenni, a haj ugyanúgy öregszik, és kevesen vannak, akiknek sikerül fenntartani a tövektől a hajvégekig ugyanazt a minőséget. Itt az idő, hogy megszabadulj az érett hajszálaktól! Meglátod, úgy fogod érezni magad, mintha mindet kicserélték volna.

Egyszer újra megnő

Igaz, minden attól függ, hogy mennyire nő gyorsan a hajad, de előbb vagy utóbb biztos, hogy újra eléred majd a jelenlegi hajhosszod. Ráadásul amikor megszabadulsz a már egészségtelen, kiszáradt fürtöktől, a hajszálakat arra fogod ösztönözni, hogy gyorsabban növekedjenek. A folyamatra rásegíthetsz egy bambusz fésűvel is: a sörték masszírozzák a fejbőrt és felpezsdítik benne a vérkeringést, ami szintén a hajnövesztést segíti elő. Miközben újra gyarapodik a már jóval egészségesebb hajkoronád, a különböző fázisokban állj meg egy pillanatra és próbálj ki más fazonokat is!

GlamDrop: Lépjünk fel együtt az utcai zaklatás ellen!

Tippek az egészséges és dús hajért:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói