Ezekkel a spóroló praktikákkal meghosszabbíthatod a piperéid életét

Sokan szeretnénk a lehető legjobbat a bőrünknek, sőt, az sem árt, ha a sminkünk kellőképpen tartós, ezért hajlandóak vagyunk több pénzt is kiadni. Azonban előfordul, hogy a piperéinket nem használjuk fel száz százalékosan. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány okos megoldást, amelyek segítségével maximálisan kihasználhatod a szépségtermékeidet.

Ezekkel az apró változtatásokkal elérheted, hogy kedvenc szépségtermékeidet még tovább használhasd
Ezekkel az apró változtatásokkal elérheted, hogy kedvenc szépségtermékeidet még tovább használhasd
Fotó: IMaxTree/Glamour

Megesett már veled is, hogy amikor nem tudtál valamit kinyomni egy tubusból, egyszerűen kidobtad? Vagy esetleg levágtad a végét, de másnapra már beszáradt, így használhatatlan lett? Igen, velünk is megtörtént, hogy a kedvenc rúzsunkat is kidobtuk, amikor már nem lehetett a saját tartójából felkenni, pedig tudtuk, hogy még lehetne mit kihozni belőle. Pedig nem kell így lennie! Lehet, hogy elsőre kicsit körülményesnek tűnnek, de ezekkel a spóroló praktikákkal sokkal hosszabb életűvé teheted a szépségápolási termékeidet, így a pénztárcád és a bolygó is boldogabb lesz. Nincs mire várni, hiszen most a környezetvédelem az egyik legfontosabb szempont!

Tégelyek előnyben!

Bizonyára szembesültél már vele, hogy a pumpás vagy tubusos kiszerelésekből sokkal nehezebb az utolsó cseppig elhasználni egy terméket, míg egy tégelyből mindent maradéktalanul ki tudsz szedni. Ezért azt javasoljuk, hogy részesítsd előnyben az olyan szépségtermékeket, amelyeket tégelyben árusítanak! Persze előfordul, hogy például a kedvenc kézkrémed csak tubusos kiszerelésben kapható, de ebben az esetben sincs minden veszve. Ha megtartasz egy használt tégelyt, a tubus szétvágásával átteheted bele a terméket, így biztos nem fog megszáradni. Ha nincs kedved ezzel bíbelődni, szerezz be egy tubuskinyomó eszközt, ami garantálja, hogy száz százalékig minden anyag kijön belőle!

Tube Squeezer tubuskinyomó CRYSTAL NAILS 2740 Ft
Fotó: Crystal Nails

Ha rákeresel, rengetegféle tubuskinyomó eszközt találsz az interneten, különböző méretekben. A Crystal Nails terméke ideális kisebb kiszerelésekhez, alumínium hengerei pedig kellőképpen strapabíróvá teszik az eszközt.

„Tudjuk, hogy ti sem tudjátok, hogy lehetne megmenteni a világot, de legalább látni szeretnénk, hogy igyekeztek”

Csak a töveket samponozd

A hosszú hajúak pontosan tudják, mennyi termékbe kerül besamponozni az egész hajat, és néhány hajmosás után azon kapják magukat, hogy majdnem üres a flakonjuk. Mivel a hajvégek az esetek nagy részében nem zsírosodnak, ezért gyakorlatilag kár elfecsérelni rájuk azt a többletet. Anabel Kingsley, a Philip Kingsley márka trichológusa szerint teljesen felesleges átdörzsölni a teljes hajhosszt, ugyanis a tövek megmosása után az öblítés a felvitt samponnal együtt le fogja vinni a szennyeződéseket.

Az ujjad a legjobb sminkecset

A közösségi média hemzseg a különféle sminkvideóktól, amelyekben vagy tízféle terméket használnak a szépségmogulok egy egyszerű, natúr smink elkészítéséhez is. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ha tökéletes sminket szeretnénk, ildomos pontosan a látottak szerint eljárni, pedig ez nem így van! Természetesen vannak olyan alkalmak és szituációk, amik megkövetelik a professzionális bánásmódot, de ha egy mindennapi smink a feladat, bőven megteszik az ujjbegyek is. Korábban Felhalmi Kinga sminkes is említést tett róla, hogy az eszközök rengeteg terméket magukba szívnak, ráadásul a tisztításuk is kényes kérdés.

A meleg csodákra képes, na de a hideg is!

Sok sminktermék a vége felé közeledve hajlamos rá, hogy elkezdjen megszáradni, ilyenkor több módszerhez is nyúlhatsz, hogy kipréseld belőle az utolsó hasznos adagot. Amikor már kezd csomósodni a szempillaspirálod, próbáld ki, hogy egy kis tálka meleg vízbe teszed néhány percre, mielőtt applikálnád, így lágyulni fog a textúrája! Persze figyelj arra, hogy nem járt-e le a termék, mert ha igen, könnyedén szemproblémát okozhat!

Imádjuk a szemceruzákat, főleg ha sokoldalúak és változatos sminket tudunk készíteni velük. Ehhez arra van szükség, hogy kellőképpen krémesek legyenek, ám ez a hegyezésnél inkább hátrányt jelent, mint előnyt. Egy felmelegedett, krémes textúra hegye ugyanis annyiszor fog bennragadni a hegyezőbe, ahányszor csak nem szégyell! Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a kedvenc termékedről. Mielőtt kihegyeznéd, tedd be a hűtőbe pár perc erejéig, hogy egy kicsit megdermedjen! Így nem fogsz elpocsékolni egy fél ceruzát, mire végre sikerül újra hegyessé varázsolnod.

Crayon Kohl szemceruza (Noir) LANCOME 9200 Ft
Fotó: Lancome

Egy jó fekete szemceruza ismérvei közé tartozik az ikonikus, ébenfekete szín, a krémes állag miatti könnyű eldolgozhatóság és nem utolsó sorban a tartósság. A Lancome ceruzája pont ilyen, ne hagyd, hogy a hegyezés idő előtt megszabadítson tőle!

Egy kis odafigyeléssel zöldebb lehet a sminkelési rutin!

Rend a lelke mindennek

Számunkra is ismerős a helyzet, amikor valami annyira megtetszik, hogy nem bírunk ellenállni neki, pedig még bőven van az otthon lévő piperénkben. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy az új terméket még nem használjuk, és egyszerűen a feledés homályába merül. Jó ötlet, ha egy fiókba vagy dobozba, jól átláthatóan pakolod el a sminktermékeid, így biztos, hogy szem előtt tudod tartani őket! A palettákba való rendszerezés is egy remek opció, főleg azoknál a rúzsoknál, amiket már a saját tégelyükből nem tudsz applikálni. Ha igazán kreatív vagy, új, egyedi színeket is kikeverhetsz!

Pro rúzspaletta (Necessary Nudes) MAC COSMETICS 13800 Ft
Fotó: MAC Cosmetics

Ez a professzionális paletta a Mac-től hat csodás, natúr árnyalattal gondoskodik a minden nap tökéletes ajkakról, amiket kedvedre kombinálhatsz is. Ha kifogytál belőlük, semmiképp ne dobd el a tartót, ugyanis ezzel a módszerrel a rúzsaidat, amiket már nem tudsz felkenni maradéktalanul kiszedheted a tartójukból és a palettába rendezheted:

Tudtad? Úgy is spórolhatsz és lehetsz ökotudatos, hogy nem vonsz meg semmit magadtól:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói