A Targaryen szőke haj a legjegesebb hajszíntrend, ami tökéletes választás télre

Az HBO Sárkányok háza című sorozata már rengeteg ikonikus pillanatot tulajdoníthat magáénak megjelenése óta, és most itt a hajszíntrend is, ami a kultikus műsor nyomán keletkezett. A jeges Targaryen szőke haj nem csak a rajongók kedvence lesz!

A Targaryen szőke hajtrend ideális választás télre, nem csak a sorozat rajongóinak!
A Targaryen szőke hajtrend ideális választás télre, nem csak a sorozat rajongóinak!
Fotó: IMaxTree/Glamour

A Trónok Harca előzménysorozataként készült Sárkányok háza szinte azonnal belopta magát a szívekbe a világ minden pontján. Azonban nem csak az audiovizuális élményt köszönhetjük a sorozatnak, egy új hajszíntrend is felbukkant a legjobbkor időzítve, ugyanis az árnyalat tökéletesen beleillik a téli összképbe. A Targaryen szőke természetesen utalás a Targaryen ház jeges szőke hajáról ismert családjára, így nem is csoda, hogy a hajszíntrend egyre felkapottabb. Nézzük, melyik az a szőke haj, amelynek a lábai előtt hever az egész világ!

Szűziesen vakító

Egy új Tiktok filter arra inspirálta a rajongókat, hogy próbálják ki magukat a jellegzetes, hideg szőke hajszínnel, mára már a #targaryenblonde hashtag 1,9 milliárd megtekintést tudhat magáénak a platformon. A felhasználók csakúgy ontják a tartalmakat, és egyre többen vállalják be a jeges szőke árnyalatot.

A Sárkányok háza készítője kőkemény folytatást ígér

Néhány híresség, mint például Megan Fox, Ariana Grande, vagy Kim Kardashian az utóbbi időben váltotta le sötét hajkoronáját jeges szőkére, és minket levettek a lábunkról. Azoknak, akik nem ismerik a Trónok harca és a Sárkányok háza sorozatokat, Jenna Perry sztárfodrász, aki nem kisebb nevekkel dolgozott már együtt, mint Kendall Jenner vagy Bella Hadid, összefoglalja a trend lényegét. „A Targaryen szőke a legtipikusabb téli hideg szőke árnyalat”mondja a szakértő. „A lényeg, hogy a szín annyira szűzies, gyermeki legyen, amennyire csak lehetséges”.

Magától értetődő, hogy a természetes szőkéknek van a legkönnyebb dolguk, ha ezt az árnyalatot szeretnék kihozni hajukból. Ám még nekik sem javasolt otthoni körülmények között nekilátni a hajfestésnek, ugyanis jóval nagyobb kárt okozhatnak a hajszálakban. Mivel a szőkítés egy intenzív kémiai folyamat, ha elnyerte a tetszésed, mindenképpen keresd fel a fodrászod egy referenciafotóval együtt, és beszéljétek meg közösen, mi a kívánt cél, és mit lehet kihozni a frizurádból anélkül, hogy az túlságosan roncsolódna.

Nem mindennapi törődést igényel

„Nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy valaki ezt az árnyalatot eredeti mivoltában meg tudja őrizni”mondja Perry. „Sokkal gyakrabban kell ellátogatni a fodrászszalonba, hiszen máris egész másképp fest a dolog, amikor a sötét lenövés mellett látjuk a színt”. Emellett pedig a hajápoló termékeidet is le kell cserélned, mivel nagyon sok sampontól és balzsamtól besárgulhat, valamint jóval könnyebben kiszárad és töredezetté válik.

Olyan termékeket válassz, amelyek kíméletesek az igénybevett fürtjeiddel, elegendő ápoló összetevőt tartalmaznak, segítik megőrizni a hamvas tónust és kiütik a sárgás árnyalatokat!

A fodrász elmondja, mi mindenre figyelj, ha szőke hajat szeretnél

Lerántjuk a leplet a legfrissebb hajtrendekről:

Ez is érdekelhet

Ráadás digitális kuponok és nyereményjáték a március-áprilisi GLAMOUR-ban!

Ráadás digitális kuponok és nyereményjáték a március-áprilisi GLAMOUR-ban!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói