Jenna Ortegának köszönhetjük a legvagányabb hajtrendet, a tépett bobot

Mióta a Wednesday sztárja, Jenna Ortega decemberben egy egészen újkeletű rövid frizurával debütált Jimmy Fallon showműsorában, kíváncsi tekintetek ezrei szegeződtek a fazonra. Úgy néz ki, a tépett bob beírta magát a téli hajtrendek dobogósai közé.

Itt a legújabb téli hajtrend, hála Jenna Ortegának!
Itt a legújabb téli hajtrend, hála Jenna Ortegának!
Fotó: Getty/Glamour

Amennyire különleges és vérfagyasztó egyszerre, annyira hétköznapi problémákkal is szemben találja magát a mindennapjaiban Wednesday Addams, így sokan tudunk azonosulni vele. Talán ezért lopta be magát ilyen könnyen a szívünkbe a Netflix egyik legnagyobb népszerűségének örvendő sorozata, a Wednesday. Kedvenc főszereplőnket alakító Jenna Ortega pedig a való életben is elképesztően gyönyörű, mindemellett pedig még bevállalós is: egy teljesen szokatlan bob frizurával mutatkozott a nagyközönség előtt múlt hónapban, ami azóta világméretű figyelmet kapott, így jelenleg a hajtrendek versenyében az első helyezettek között áll. Íme, a legújabb tépett bob hajtrend - csak tessék, bátraké a szerencse!

Egy eddig sosem látott forma

A színésznő fodrásza Jenna a The Tonight Show-ban történt szereplése után az Instagram oldalán osztotta meg elkészült remekművét, ami mindennek nevezhető, csak szokványos bob frizurának nem. A hosszú haj után egy különlegesen bozontos, rétegzett, mégis kellemesen lázadó hajköltemény tulajdonosa lett a fiatal színésznő.

A klasszikus finom vonalakból álló, francia stílusú bob helyett Dave egy Wednesday személyiségéhez nagyon passzoló vágás mellett döntött - mintha ő saját magának készítette volna, egy rendkívül sikkes verzióban. Mivel az idei trendek főszereplői között a gótikus és a grunge stílus is ott vannak, talán Jennának lehet némi köze a dologhoz.

Jenna Ortega rövid haja a legjobb dolog, ami idén decemberben történt

Nem akkora rejtély, mint gondolnád

Mi lehet a megfelelő vágás titka, ha valaki beleszeretett a tépett bob fazonba? Az angol Glamour úgy vélte, a legjobb egyenesen a sztárfodrászt kifaggatni, aki készséggel osztotta meg tippjeit.

„Kulcsfontosságú, hogy eldöntsük, mennyire maradjon hosszú a haj ennek a frizurának a megalkotásánál, ugyanis a felsőbb rétegek a dús hatás miatt mindenképp rövidebbek lesznek. Ha az alsó tincsek túl rövidek, könnyen csalódhatunk a végeredményben" - magyarázza Dave. Ha saját magadnak nem tudod eldönteni, hogy milyen hosszúság az, ami az adottságaidhoz leginkább passzol, érdemes egy szakember véleményét kikérni a dologban. Az első lépés a tökéletes fazon megalkotásában mindenképp a megfelelő hajhossz meghatározása.

Ezután szabjuk a haj szerkezetéhez a rétegeket! „A tépett bob a legtöbb fazon esetében működik, még a göndör hajnál is" - mondja a fodrász. „Akinek azonban alapból göndör fürtökkel van dolga, mindenképp hagyja hosszabbra, ugyanis száradás után felugranak, és a végeredmény jóval rövidebb lesz a vártnál!" Bár teljesen természetesen tépettnek tűnhet, ez a haj is igényli a szimmetriát. „Csak úgy varázsolhatsz tökéletes, természetesnek tűnő tincseket, ha megvan a szimmetria" - leplezi le trükkjét a szakértő.

Végül, de nem utolsó sorban, a formázás sem elhanyagolható. Dave elmondása szerint „nem kell túlkomplikálni, ennek a stílusnak az esetében érvényes a kevesebb néha több elv. Egyes részeken kifejezetten jót tesz, ha természetes módon szárad meg a haj, és csak ott formázzuk, ahol utólag úgy látjuk, hogy szükséges!"

Éhezel a legropogósabb hajtrendekre? Állunk rendelkezésedre:

Ez is érdekelhet

Ha így iszod a kávét, árthatsz is vele magadnak

Ha így iszod a kávét, árthatsz is vele magadnak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói