Jenna Ortega Wednesday szerepére született, és komoly áldozatokat hozott érte

November 23-án debütál a Wednesday sorozat a Netflixen. Ha az Adams Family-n szocializálódtál, akkor azért ajánljuk neked, ha pedig még újonc vagy, de egy friss, ropogós ínyencségre vágysz, akkor pedig azért!

Jenna Ortega alakítja Wednesday-t
Jenna Ortega alakítja Wednesday-t
Fotó: Profimedia

Jenna Ortega még csak 20 éves, de már olyan alkotásokban csillogtathatta meg színészi tehetségét, mint például a Te című sorozat vagy a Sikoly és az Utóhatás filmek. Utóbbiban különösen nagyot alakított Vade Cavell szerepében, aki egy iskolai lövöldözés szemtanújaként próbálja meg feldolgozni a tragikus eseményeket. 2022-ben a legnagyobb dobása egyértelműen Wednesday Addams karakterének megformálása, akit már jól ismerhetünk Tim Burton filmrendező ikonikus alkotásából, az 1991-es Addams Family-ből.

Vadiúj történettel állnak elő

Talán mindenki emlékszik még Christina Ricci-re, Wednesday egykori megformálójára, akiből nyilvánvaló, hogy nincs még egy a világon. Bár a film már több, mint 30 éves, a kis Wednesday rezzenéstelen arcát különböző mémek formájában a mai napig láthatjuk. Ezzel a készítők is tisztában vannak, hiszen nem egy remake-et hívtak életre, hanem egy teljesen más történetet építettek a 21. századi Wednesday köré. Az új köntösbe bújtatott filmből sorozat lett, a 42 éves Christina Ricci helyét pedig Jenna Ortega vette át, aki a készítők szerint a lehető legtökéletesebb választás volt a szerepre. A Christina rajongók sem fognak csalódni, ugyanis a színésznő Marilyn Thornhill bőrébe bújva tűnik fel a sorozatban, amiben igazi sztárparádét láthatunk. Catherine Zeta-Jones hátborzongatóan gyönyörű a jégszívű Morticia Addams-nek a szerepében, Gomez Addams-et Luis Guzmán formálja meg, míg Pugsley Addams-et Isaac Ordonez alakítja.

Ezekkel a titkos Netflix-kódokkal azonnal eléred a legjobb karácsonyi filmeket

Ő maga is kitaszított

A történet szerint Wednesday a Nevermore iskola újdonsült diákja lesz, ahol többedmagával képviseli a kitaszítottakat. Amellett, hogy alapvetően utálja az embereket, mégis kénytelen beilleszkedni, még egy gyilkossági ügyet is fel kell göngyölítenie.

„Wednesday a klasszikus kívülálló lány karakterét testesíti meg. Mindent kizárólag feketében vagy fehérben lát (többségében feketében). Az elmúlt inkarnációkban Wednesday nagyon karikatúraszerű volt, ezért szerettük volna most őt kicsit valóságosabbá tenni”nyilatkozta Tim Burton rendező/producer.

Megtalálták a tökéletes Wednesday-t

„A kulcs a sorozat sikeréhez mindenképpen az volt, hogy megtaláljuk a tökéletes Wednesday-t, Jennánál pedig azt éreztük, hogy igen, ő az igazi” – mondták a készítők.

Jenna pedig annyira elhivatott volt, hogy még vívni és csellózni is megtanult a szerep kedvéért. „Heti 2x2 alkalommal jártam vívó edzésre és cselló órára és a forgatások között is úgy járkáltam, mint Wednesday, hogy ne essek ki a szerepemből. Valószínűleg teljesen őrültnek néztek emiatt.”

Jól áll neki a halál

A színészek vörös szőnyeges debütálására 2022 november 16-án került sor, Jenna pedig tökéletesen hozta a gótikus, megközelíthetetlen „halott menyasszony” külsőt, ami méltón prezentálja karaktere, Wednesday sötét lelki világát. A szereplőgárda többi tagja is mesésen festett a Netflix premierjén, mi pedig ennél hitelesebb Addams Familyt elképzelni sem tudtunk volna!

Wednesday régen és most
Fotó: Gregg DeGuire / Stringer/Getty
Együtt a galád család
Fotó: Presley Ann/Stringer/Getty

A Wednesday november 23-án debütál a Netflixen. Mi már halálian várjuk, és te?

Néznél addig is valamit? Ezeket ajánljuk:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói