A jövő stílusikonja: Clémence Poésy

2012.június.1.

A franciák üdvöskéje tehetséges színésznő, akit felváltva láthatunk amerikai szuperprodukciókban, és kis költségvetésű francia filmekben. Mindene a színészet, de a divat világában is otthonosan mozog. Clémence természetes eleganciája megtestesíti a francia nőkről alkotott képet, nem véletlen, hogy imádják a tervezők. A legnagyobb párizsi divatbemutatókon mindig az első sorban foglal helyet,a Vogue szerint 2011-ben ő volt a legstílusosabb feltörekvő tehetség, nemrégiben pedig felkérték, hogy legyen a G-Star kampányarca, amelyre örömmel mondott igent.

Született: 1982. október 30-án L`Haÿ-les-Rosesben, Franciaországban

Család: Párizs egyik külvárosában nőtt fel, édesapja színész, rendező, író, édesanyja pedig francia tanár. Clémence nem volt túl népszerű a középiskolában, mivel nehezen tudott alkalmazkodni a többiekhez, nehezen illeszkedett be. Első szerepét édesapjától kapta, 14 évesen, mindössze két sora volt élete első darabjában. Van egy húga, a szintén színésznő Maëlle Poésy-Guichard.

Karrier: Miután 16 évesen otthagyta a La Source kétnyelvű alternatív gimnáziumot, beiratkozott a leghíresebb párizsi színművészeti főiskolára, a Conservatoire National Supérieur d`Art Dramatiqueba, ahol dráma tagozaton végzett, majd tanult az Atelier International de Blanche Salant et Paul Weavoron, és a Nanterre egyetem is. Ebben az időszakban már számos francia filmben szerepelt, és színházi darabokban is játszott. Az első angol nyelvű szerepe a BBC saját gyártású sorozatában , a Gunpowder, Treason & Plotban ( Puskapor, árulás és összeesküvés ) volt. 2008-ban robbant be a köztudatba, miután Colin Farrel oldalán játszott a három Golden Globera jelölt filmben, az Erőszakikban. Szerepelt a Harry Potter és a tűz serlegében, a Harry Potter és a halál ereklyéi mindkét részében, a Gossip Girl sorozatban, a 127 órában, 2012-ben pedig több sorozatban is feltűnik majd.

Divat: Szerepelt az i-D magazin, a Jalouse, az Australia`s Yen, és a Nylon címlapján, 2007-ben a Chloé, 2008-ban pedig a Gap kampányarca. 2011-ben felkérték, hogy álljon a G-Star Raw kampány élére, amelyre örömmel mondott igent.

Kattints a képre, és nézd meg Clémence Poésy szerepléseit a magazinokban, és a vörös szőnyegen!

Érdekességek:

A Poésy eredetileg édesanyja leánykori neve, eredeti neve Clémence Guichard.
Miles Kane Colour of the Trap albumán énekelt.
Hétévesen leesett a lóról, és egészen húszéves koráig nem is mert újra lovagolni.
Anyanyelvi szinten beszél angolul, de spanyolul és olaszul is tud egy kicsit.


Miért imádjuk?

Mert ő maga a francia nő: elegáns, visszafogott, természetes, bájos.

A jövő stílusikonja: Clémence Poésy

Ez is érdekelhet

Kate Middleton istennő a Top Gun filmpremierjén

Kate Middleton istennő a Top Gun filmpremierjén

G-Életstílus

Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?