A sikolyok királynője: Olivia Cooke

2014.augusztus.21.

A 20 éves lány nyilvánvalóan szereti az ijesztő filmeket: legtöbb eddig megjelent mozija és sorozata horror és thriller, de ez nem jelenti azt, hogy ő maga is félelmetes lenne! Mindenesetre egy olyan lányra, akit ilyen fiatalon évesen már "az új Hammer hősnőnek" és "a sikolyok királynőjének" neveznek, érdemes odafigyelni.

A sikolyok királynője: Olivia Cooke
Fotó: Rexfeatures

Született: 1993. december 27, Oldham, Manchester, Anglia

Család
Igazi brit lány, hiába cipelik az ügynökei a másik kontinensre, mindig visszatér hőn szeretett hazájába. Oldhamben, Manchester közelében született. Szüleinek semmi köze nem volt a színjátszáshoz: apja visszavonult rendőrtiszt, anyja értékesítési képviselő. Ebben az átlagos családban született az egyáltalán nem átlagos lány, aki 8 éves korában kezdett el az iskolai színjátszó körbe járni. Akkortájt balettozott és tornázott is, de csak a színészet maradt meg mostanáig.

Karrier
Olivia Cooke 17 éves koráig nem kapott jelentősebb szerepet, viszont 2012-ben beindult a szekere. A manchesteri színházban a Hamupipőke átdolgozásában, egy musicalben kapott főszerepet, játszott a Blackout című BBC mini sorozatban és még abban az évben szerepelt a One Direction Up All Night turnévideójában is. Bár az ügynöke meg volt elégedve tehetségével, ő megpróbált bejutni a Royal Academy of Dramatic Art színésziskolába, ami a világ egyik leghíresebb drámaiskolája. Az utolsó fordulóig jutott el, viszont részben ezeknek a meghallgatásoknak köszönheti azt, hogy Az elnémultakban szerepet kapott. Az áprilisban bemutatott film nem gyenge idegzetűeknek való, de Olivia remekül alakítja az őrült, ám csábító lányt. 2013-ban a Bates Motel: Psycho a kezdetektől című thriller sorozatban szerepelt, ami a Psycho című film előzményeiről szól. Idén talán kevésbé hátborzongató filmekben is láthatjuk majd, mint a Me & Earl & the Dying Girl, de az Ouija című horrorban a szokásos formáját fogja hozni. Végülis, ha jó a félelmetes szerepekben, miért kéne másban játszania?

Divat

Régebben többet foglalkoztam a külsőmmel vallotta be de mióta láttam magam Az elnémultakban, és rájöttem, milyen groteszk tudok lenni, nem törődök vele annyit. Szerintem ott minden méltóságom elvesztettem. A vörös szőnyegen általában egyszerű szabású, mégis csinos ruhákat visel legtöbbször magas sarkúval, sőt a Teen Vogue is felfigyelt már tehetségére.

Miért szeretjük?
Mert ő a legaranyosabb horror színész. Mert beismeri a hibáit, és mert még mindig átlagos lányként viselkedik. "Néha furcsa a régi iskolatársaimmal összetalálkozni, mert máshogy kezelnek. Magamat látni egy plakáton pedig egészen nevetséges" – mesélte a színésznő egy interjúban. Van egy olyan érzésünk, hogy Olivia Cooke sikolyát sokszor fogjuk még hallani a mozikban.

Kattints a galériára és nézd meg Olivia Cooke pár vörös szőnyeges pillanatát:

A sikolyok királynője: Olivia Cooke Született horror színész a fiatal hollywoodi üdvöske.

Ez is érdekelhet

Romantikus első találkozások filmekben, melyek mindig megdobbantják a szívünket

Romantikus első találkozások filmekben, melyek mindig megdobbantják a szívünket

G-Életstílus

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít