18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Kegyetlennek nevezte Diana hercegnő utolsó kenetét feladó pap A korona készítőit

2022.október.31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hamarosan érkezik a Netflixre A korona legújabb évada, amely az 1990-es éveket öleli fel, központi szerepet játszva Károly és Diana hercegnő házasságának zátonyra futása. Diana halálával a hatodik évad foglalkozik majd, de a forgatás már javában zajlik.

Diana hercegné 1986. július 18-án, amint otthonuk előtt ücsörög
Diana hercegné 1986. július 18-án, amint otthonuk előtt ücsörög
Fotó: Getty Images /Tim Graham

Az 1997-es esemény a királyi család legkegyetlenebb drámája, a baleset és a körülményei szívszorítóak, és emlékezetesek mindenki számára, aki követte a híradásokat. A sorozat kritikusai szerint ez egy olyan esemény, amit méltatlan és kegyetlen szenzációhajhász módon ábrázolni.

Vilmos herceg és Harry herceg édesanyjuk halálakor
Fotó: Northfoto

A pap, aki fealdta az utolsó kenetet Diana számára

Yves-Marie Clochard-Bossuet atya volt az, aki Diana hercegné mellett volt a kórházban, és aki elbúcsúztatta, miután feladta az utolsó kenetet. Most hevesen nekiment a sorozat készítőinek, mert szerinte bántó a két fiúnak, Vilmos és Harry hercegnek, hogy újrakreálják édesanyjuk halálát és végzetes balesetét.

Jelenet a forgatásról
Fotó: Profimedia

Nem ő az első, aki szerint a készítők túlléptek a jóízlés határain

Politikusok és írók is felemelték már a szavukat a produkció ellen. Alapvetően fikciós sorozatról van szó, nyilvánvalóan nem igaz minden, ami megjelenik benne, de a kritikát megfogalmazóknak nem is ezzel van baja, hanem egészen pontosan a Diana hercegnő balesetével foglalkozó részekkel. A véleményük megegyezik az atya meglátásával is, vagyis hogy a jelenet felkavaró, traumatikus, és semmi szükség nincs rá. Olyan, mintha a Netflix kukkolni szeretne egy szörnyű tragédia közepette. Szerinte felháborító, hogy Diana halálával akarnak több nézőt szerezni és növelni a bevételeiket. Úgy gondolja, a készítőknek gondolniuk kellene Diana hercegnő gyermekeire és szeretteire, ráadásul mindenki pontosan tudja, mi történt, minden részlet ismert, és már csak ezért sincs értelme újrakreaálni a végzetes estét és az ütközést.

A mai napig lelkifurdalása van Diana hercegnő halála miatt az őt ellátó francia orvosnak

A mai napig lelkifurdalása van Diana hercegnő halála miatt az őt ellátó francia orvosnak

Ez egy család tragédiája, nem látványosság

Diana barátja, a 42 éves Dodi Fayed és a sofőr, Henri Paul azonnal meghalt, míg a brit testőre, Trevor Rees-Jones (29) súlyosan megsérült, de életben maradt a baleset után. Mentőautó vitte Dianát a Pitié Salpêtrière kórházba, ahol Yves-Marie atya volt az a keresztény pap, aki tíz órán át imádkozott a nőért, mielőtt Károly herceggel és magas rangú brit és francia tisztviselőkkel közölték a gyászhírt.

A forgatáson az egész eseménysorozatot újrajátszották ott, ahol a tragédia is történt.
Fotó: Northfoto

Amikor egyedül találtam magam vele a szobában, először a két gyermeke jutott eszembe. A két kisgyerek, akiknek később el kellett mondani édesanyjuk tragikus halálát. Akkoriban, amit igazán tudtam Dianáról, az az volt, hogy két kisfia van, és hogy elvált.

- mondta az atya, aki az eset után kapcsolatban maradt Diana édesanyjával. Frances Shand Kydd, lánya halála után áttért a katolikus hitre.

A családhoz közel állók szerint is borzalmas

A Netflix fizetett a Ville de Parisnak – a párizsi tanácsnak –, hogy három éjszakára, péntek reggelig zárja le az egykori baleset helyszínét, az Alma alagutat és a környező utcákat. A stáb kamerákat helyezett el az oszlop elé, aminek a Mercedes nekiütközött. Úgy tudni, hogy egy, Erzsébet királynőhöz egykoron közel álló forrás is azt mondta, hogy a királynőt rendkívül megviselné ez a fajta ábrázolása a történteknek.

Elizabeth Debicki Diana szerepében a Korona sorozatban
Fotó: Profimedia

A királyi életrajzíró, Sally Bedell Smith is azt mondta, hogy ezek a jelenetek a vágószoba padlójára valók, míg David Mellor volt kabinetminiszter azt mondta, „groteszk, rossz ízlést mutat, ha ezeket a jeleneteket leadják”. A Netflix azt mondta, hogy a hatodik évadban jelenik meg ez az időszak, az előzményekkel és az utóhatásokkal is foglalkoznak majd, de maga az ütközés nem lesz látható.

Ismerd meg jobban, milyen is volt Diana hercegnő:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője