Hivatalos közleményt adtak ki Erzsébet királynő állapotáról, Károly herceg már édesanyja mellett van

2022.szeptember.8.

A palota ma délben közleményt adott ki, hogy orvosai nagyon aggódnak Erzsébet királynő állapota miatt, így az uralkodót orvosi felügyelet alá helyezték. Kórház helyett azonban balmorali otthonában pihen, ahova már családja egy része is megérkezett.

Erzsébet királynő orvosi felügyelet alá került
Erzsébet királynő orvosi felügyelet alá került
Fotó: Getty Images /Sean Gallup

Jó ideje aggasztó hírek érkeznek a 96 éves Erzsébet királynőről, aki az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban mondta le a különböző nyilvános eseményeken való megjelenését. Ma délben pedig a palota szóvivője közleményt adott ki Erzsébet királynő állapotáról, akit jelenleg balmorali rezidenciájában ápolnak. „A reggeli vizsgálat után a királynő orvosai azt tanácsolták, maradjon orvosi felügyelet alatt, mert aggódnak az egészsége miatt.” – áll a közleményben. Az uralkodó állapotáról beszámoló hírről tévéadást megszakítva tájékoztatták a briteket, sőt az alsóház egyik vitáját is leállították.

69 éve koronázták meg II. Erzsébet királynőt - ilyen volt a nagy nap

A családtagokat már értesítették, közülük Károly herceg, aki az elmúlt időszakban számos alkalommal helyettesítette a királynőt, már a helyszínen van édesanyja mellett. A The Guardian információi szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg is úton van, és Meghan Markle, valamint Harry herceg is elindultak, akik ma este egy londoni jótékonysági rendezvényen vettek volna részt. Közben a tömeg folyamatosan gyűlik a királynő birtokának bejáratánál – írja a BBC.

A palota legutóbb egyébként akkor adott ki közleményt még év elején a királynő egészségügyi állapotáról, amikor kiderült, hogy elkapta a koronavírust, amikor viszont egy teljes napra kórházba került kivizsgálásra és megfigyelésre, nagyon diszkréten kezelték a betegségét, és nem adtak arról tájékoztatást a sajtónak. Nyilvános eseményeken egyre ritkábban jelent meg az elmúlt időben, többnyire családtagjai helyettesítették őt, és amikor el is látogatott személyesen a monarchiát képviselve, többnyire Fülöp herceg botjára támaszkodva tette.

FRISSÍTÉS: A Buckingham-palota néhány perce jelentette be, hogy 96 éves korában, a skóciai balmorali kastélyban elhunyt Erzsébet királynő, Anglia leghosszabb ideig regnáló uralkodója.

Ilyen gyönyörű menyasszony volt II. Erzsébet királynő, amikor 74 évvel ezelőtt hozzáment Fülöp herceghez

Ez is érdekelhet

Megérkezett a tél legmesésebb hajszín trendje, a gyertyafény barna

Megérkezett a tél legmesésebb hajszín trendje, a gyertyafény barna

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói