George Floyd családja beperelné Kanye Westet

Kanye West hétről hétre veszélyesebb vizekre evez, ezúttal George Floyd családját sértette vérig a férfi halálának okával kapcsolatos kijelentéseivel.

Kanye Westnek mindig is voltak megkérdőjelezhető lépései, de mostanában mintha valósággal hadjáratot indított volna | Fotó: Scott Dudelson
Kanye Westnek mindig is voltak megkérdőjelezhető lépései, de mostanában mintha valósággal hadjáratot indított volna | Fotó: Scott Dudelson
Fotó: Gettyimages.com

George Floyd családja pert fontolgat Kanye West ellen, akinek kilengéseitől hangos a média az utóbbi időben, kezdve a White Lives Matter gyűlöletszlogen hirdetésétől a párizsi divathéten, az offenzív megjegyzésekkel való dobálózáson át egészen odáig, hogy antiszemitizmusa miatt az Instagram és a Twitter is korlátozta a közösségi médiában való tevékenységét. Mivel az egész őrület a Black Lives Matter mozgalom megkérdőjelezésével kezdődött, sajnos nem csoda, hogy eljutottunk idáig is:

Bár a halottakat nem lehet rágalmazni, #GeorgeFloyd családja azt fontolgatja, hogy pert indít Kanye ellen a halálának módjáról tett hamis kijelentéseiért” – írta a Twitteren a család ügyvédje, Lee Merritt.

Tessék, Kanye?

A 46 éves George Floydot 2020 májusában Derek Chauvin minneapolisi rendőr ölte meg, miután kilenc és fél percig térdelt a nyakán. A férfit 2021 áprilisában ítélték el másodfokú és harmadfokú gyilkosságért, valamint másodfokú emberölésért. „Azt állítani, hogy Floyd a fentaniltól halt meg, és nem a jogilag megállapított brutalitás miatt, aláássa és kisebbé teszi a család harcát.

Csodálatos színészek a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek köztünk

Kanye West – aki 2020-ban egyébként főiskolai alapot indított Floyd kislánya számára –egy interjúban azt állította, hogy a férfi fentanil-túladagolásban halt meg, majd közölte: „ha megnézed, a srác térde nem is volt úgy a nyakán”. A halottkém 2020-ban egyértelműen emberölésnek minősítette az esetet és megerősítette, hogy fulladásról van szó, valamint Floyd a Chauvin tárgyalásán résztvevő orvosszakértők szerint is a nyakán lévő térd okozta oxigénhiányba halt bele.

Kanye West elméletét Candace Owens A valaha eladott legnagyobb hazugság: George Floyd és a BLM felemelkedése című dokumentumfilmnek nevezett alkotásának premierjén szedte össze. Candace Owens konzervatív politikai aktivista, akit korábban a párizsi divathéten már láthattunk Ye-vel közösen pózolni White Lives Matter feliratú felsőkben. Owens elsősorban a trumpista és a Black Lives Matter mozgalom ellen irányuló tevékenységével vált ismertté.

A cikk megszületése óta Roxie Washington, George Floyd kislányának édesanyja 250 millió dollárra perelte be Kanye West rappert a fent említett hamis kijelentéseiért.

Még több sztárhír:

Ez is érdekelhet

9 könyv, amit érdemes elolvasnod, ha rajongsz az asztrológiáért

9 könyv, amit érdemes elolvasnod, ha rajongsz az asztrológiáért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói