Az Instagram és a Twitter is fellépett Kanye West antiszemitizmusa ellen

Úgy tűnik Kanye West elhatározta, hogy a világon mindenkit magára haragít, ezúttal olyan messzire ment, hogy nemcsak az Instagram korlátozta a profilját de a Twitterről is törölték az egyik bejegyzését, amely antiszemitizmusa miatt megsértette a platform szabályait.

Kanye West offenzív viselkedése ellen már az Instagram és a Twitter is korlátozó intézkedéseket tett |  Rich Fury/VF20
Kanye West offenzív viselkedése ellen már az Instagram és a Twitter is korlátozó intézkedéseket tett | Rich Fury/VF20
Fotó: Gettyimages.com

Kanye West botrányhulláma a párizsi divathéten kezdődött, ahol a saját divatbemutatóján White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg, hatalmas felháborodást keltve. Többen nyilvánosan fejezték ki egyet nem értésüket, köztük a Vogue szerkesztője, Gabriella Karefa-Johnson is, így ezután ő lett a rapper sértéseinek áldozata. Később a Karefa-Johnson védelmére kelő Gigi Hadidnak és Hailey Biebernek is jutott bőven Ye offenzív megjegyzéseiből. Nem beszélve arról a Tucker Carlson interjúról, ahol többek között a plus size embereket is ócsárolta, kezdve Lizzóval. Sajnos azonban itt sem állt meg a történet.

Mindennek van határa

Kanye West értelmetlen fröcsögése az interneten azt eredményezte, hogy az Instagram tegnap korlátozta a rapper profilját a platform irányelveinek megsértésére hivatkozva – miután Ye napok óta rasszista és antiszemita megjegyzésekkel dobálózott.

Brad Pitt fojtogatta a saját gyerekét, és alkohollal locsolta le a többit

A Meta irányelve szerint a felhasználók, akik sorozatosan megsértik a szabályokat korlátozásra kerülnek – ez átmenetileg megakadályozhatja őket a bejegyzések megosztásában, a kommentek írásában és az üzenetek küldésében. Kanye a Twitteren nehezményezte a korlátozást, Mark Zuckerbergnek címezve a kérdést, hogy mégis hogy tehette ezt vele. „Üdv újra a Twitteren, barátom!” – köszöntötte Elon Musk a rappert, aki két év kihagyás után tért vissza a platformra, ahol azonban hamarosan ismét korlátozásokba ütközött.

A Twitter ugyanis rövidesen törölte az egyik posztját, amelyben egy katonai kifejezésre utaló nyugtalanító szójátékkal Kanye tulajdonképpen azt fejezte ki, hogy kész hármas típusú védelmi készenléti szintre lépni a zsidókkal szemben. „Az a vicces, hogy tulajdonképpen nem lehetek antiszemita, mert a feketék valójában zsidók is.” – tette hozzá.

Még több sztárhír:

Ez is érdekelhet

7 nadrágtrend, ami mindennél menőbbnek számít 2023-ban

7 nadrágtrend, ami mindennél menőbbnek számít 2023-ban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói