III. Károly király az új uralkodó, de nem ő a királyi család legnépszerűbb tagja

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Erzsébet királynő szeptember 8-ai halálával Károly herceg lett az utódja III. Károly király néven - de hogyan befolyásolja ez a királyi család legutóbbi népszerűségét? Az Ipsos legutóbbi közvéleménykutatása többek közt arra is szeretett volna rávilágítani, hogyan befolyásolta a közvéleményt a királyi családról Harry herceg és Meghan hercegné Oprah Winfreynek adott interjúja, valamint hogy egyáltalán kik most a legnépszerűbbek a királyi családban.

III. Károly király
III. Károly király
Fotó: Getty Images/Henry Nicholls-WPA Pool

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy nem sok minden változott az utóbbi időkben. De vajon kik a királyi család legkedveltebb és legkevésbé kedvelt tagjai? Annyi biztos, hogy bár trónra kerül, a nép számára nem III. Károly király a leginkább kedvelt királyi családtag, és az sem meglepő, hogy kit kedvelnek a legkevésbé, hiszen van, aki bőven adott okot arra, hogy csökkentse a népszerűségét.

96 éves korában meghalt Erzsébet királynő

96 éves korában meghalt Erzsébet királynő

András herceg

András herceg az utóbbi években több botrányba is belekeveredett
Fotó: Getty Images/Mark Cuthbert/UK Press

Nincs abban semmi meglepő, hogy András herceg áll a legtávolabb a britek szívétől, hiszen az elmúlt években több nagy visszhangot kapott botrányba is belekeveredett a gúlyos Air Miles Andy becenév okától egészen a Jeffrey Epsteinnel való kétes kapcsolatáig. Édesanyja, Erzsébet királynő egész élete során védelmezte, de még kérdéses, hogy III. Károly király is olyan határozottan kiáll-e a testvére mellett.

Beatrix hercegnő

Beatrix hercegnő öltözködését sok kritika éri
Fotó: Getty Images/Pascal Le Segretain

András herceg legidősebb lányát, Beatrix hercegnőt sem kedvelik túlzottan, mert úgy vélik, hogy nem igazán dolgozik, és nem is öltözködik túl elegánsan, vagy legalábbis vannak nagyon furcsa választásai, ha a ruhákról és a kiegészítőkről van szó. Ennek leghírhedtebb példája az a kalap, amelyet Vilmos herceg és Katalin hercegné 2011-es esküvőjén viselt.

Eduárd gróf

Állítólag Eduárd gróf volt Erzsébet királynő kedvenc gyermeke
Fotó: Getty Images / Chris Jackson

Eduárd, Wessex grófja a királyi család csendesebb tagjai közé tartozik. 1999 óta él házasságban Zsófia grófnével, akitől két gyermeke született: Louise Windsor és Jakab severni algróf. Bár - minden bizonnyal amiatt, hogy ritkán szerepel nagy nyilvánosság előtt, és nyugodt életet él - nem igazán népszerű, egy királyi szakértő véleménye szerint Eduárd volt a királynő kedvenc gyermeke.

Kamilla királyné

Az új királynéra, Kamillára rengetegen nehezteltek Diana hercegné miatt
Fotó: Getty Images /Chris Jackson /Pool

Az egykori cornwalli hercegnét sokáig rengeteg kritika érte, mert kitudódott, hogy III. Károly királynak már Diana hercegné volt a felesége. A történetük ennél azonban jóval bonyolultabb, hiszen III. Károly király már jóval első házassága előtt beleszeretett Kamillába, akit azonban Erzsébet királynő nem látott volna szívesen a feleségeként. Diana hercegné halálát követően sok évnek kellett eltelnie, mire a dolgok megváltoztak, de Erzsébet királynő végül maga mondta ki, hogy Kamillát királynéként szeretné majd látni a trónon fia mellett.

III. Károly király

Sokan évekig III. Károly királyt okolták néhai felesége, Diana hercegné haláláért
Fotó: Getty Images/ Eamonn M. McCormack

III. Károly királynak kőkemény kapcsolata volt a nyilvánossággal - rendkívül népszerűtlen volt, amikor Diana hercegné meghalt, de már a megcsalási botránya miatt is sokan elítélték. Az évek múlásával azonban Kamillával együtt vele is megbékéltek a britek, ami már csak azért is nagyon fontos, mert Erzsébet királynő maga is kijelentette, hogy elsőszülött fiát szánja az utódjának.

Meghan hercegné

Meghan hercegné népszerűsége a sok családi összetűzés miatt csökkent
Fotó: Joshua Sammer/Getty Images

Meghan, Sussex hercegnéje a királyi család egyik legkedveltebb tagjaként kezdte a királyi karrierjét, de az édesapjával és a testvérével való folyamatos konfliktusok és a királyi család egyes tagjaihoz fűződő állítólagos rossz viszonya miatt nem tartott sokáig. Ennek ellenére Meghan nemcsak, hogy Harry herceg felesége lett, de két gyermek, Archie és Lilibet büszke szülei.

Fülöp herceg

Fülöp herceg 73 éven át volt Erzsébet királynő társa
Fotó: Getty Images / Chris Jackson

Fülöp herceg Erzsébet királynő leghűségesebb és legkitartóbb támogatója volt 73 éven át, a 2021 áprilisában bekövetkezett haláláig. Fülöp feleségéhez fűződő szoros kapcsolata abban is megnyilvánult, hogy a királynőt maguk közt gyermekkori becenevén, Lilibetként szólította.

Erzsébet királynő dédunokái

Erzsébet királynő dédunokáit nagy szeretet veszi körül
Fotó: Getty Images/Steve Parsons – WPA Pool

A néhai Erzsébet királynőnek 8 unokája és 12 dédunokája van. Utóbbiak akárhányszor a média középpontjába kerülnek, sok kedves, szeretetteljes üzenetet kapnak. Közülük a 2021. szeptember 18-án született Sienna Mapelli Mozzi, Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi lánya a legfiatalabb.

Erzsébet királynő 12 dédunokával büszkélkedhetett - Gyönyörű jelentése van a nevüknek

Erzsébet királynő 12 dédunokával büszkélkedhetett - Gyönyörű jelentése van a nevüknek

Anna hercegnő

Anna hercegnő nagyon jó viszonyt ápolt édesanyjával, Erzsébet királynővel
Fotó: Getty Images/Samir Hussein/WireImage

Anna hercegnő a királyi család másik rendkívül csendes tagja Eduárd gróf mellett, ennek ellenére nagyon kedvelik a britek. Erzsébet királynő gyermekei közül ő a második, és egyben az egyetlen lánya. Úgy tudni, hogy mindig nagyon közeli, jó viszonyt ápolt néhai édesanyjával, akivel a halála előtti utolsó órákban is ott volt.

Tudtad? Diana és Meghan Markle előtt Anna hercegnő volt a legnagyobb stílusikon

Tudtad? Diana és Meghan Markle előtt Anna hercegnő volt a legnagyobb stílusikon

Harry herceg

Harry herceg már gyermekkorától kezdve nagyon népszerű
Fotó: Getty Images/P van Katwijk

Harry herceg már egészen gyermekkorától a királyi család egyik legkedveltebb tagja. III. Károly király és a néhai Diana hercegné fiatalabbik gyermeke ugyan már nem él az Egyesült Királyságban, de elmondta, hogy mindig is az ország lesz az otthona.

Katalin hercegné

Katalin hercegné a Vilmos herceggel való kapcsolatának kezdete óta töretlen népszerűségnek örvend
Fotó: Getty Images / Chris Jackson

Katalin hercegné, Cambridge hercegnéje kitartó népszerűségnek örvend a Vilmos herceggel való kapcsolatának kezdete óta, amely a házasságukkal csak még erősebb lett. Azóta pedig három gyermekük is született: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg.

Vilmos herceg

Vilmos herceget sokan már most el tudták volna képzelni uralkodóként
Fotó: Getty Images/ Sebastian Frej/MB Media

Vilmos herceg továbbra is a királyi család egyik, sőt majdnem legnépszerűbb tagja. Hivatalosan ő a következő a sorban, hogy király legyen édesapja, III. Károly király után, és egyszer várhatóan fia, György herceg lép majd a nyomdokaiba. A III. Károly király körüli korábbi megcsalási botrány miatt azonban sokan évekig úgy gondolták, hogy már nagymamája, Erzsébet királynő után neki kellene trónra lépnie.

Erzsébet királynő

Erzsébet királynőt az egész világon rengetegen szerették és tisztelték
Fotó: Getty Images/Paul Hackett – WPA Pool

Keserédes és nem meglepő módon a királyi család legnépszerűbb tagja a szeptember 8-án elhunyt Erzsébet királynő. Alig 27 évesen lépett a trónra, majd 70 évig és 214 napig maradt ott, ezzel rekordot döntve. Egész élete során példamutató közéleti személyiség volt, és nem túlzás azt állítani, hogy az egész világon rengetegen szerették és tisztelték.

Forrás: bestlifeonline.com

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)