Jennifer Lawrence: Példakép akart lenni, nem S-es méret

Az Éhezők Viadala igazi kultikus mozi lett, több mint 600 millió dollárnyi bevételt termelt, miközben generációk számára lett példakép a film főhőse, Katniss Everdeen, az őt alakító Jennifer Lawrence pedig azonnal az egyik legismertebb és legkeresettebb színésznők egyikévé vált.

Hunger Games
Szüksége van a világnak női hősökre, és ezt Jennifer Lawrence is pontosan tudja
Fotó: 2015 by Entertainment Pictures/ Northfoto

Jennifer Lawrence a Variety videós interjújában beszélt filmekről, hírnévről, családról és egészen személyes dolgokról, többek között arról, mit jelentett számára a szerep, amivel az egész világ megismerte. Arról már korábban is mesélt, mennyi előkészület előzte meg a forgatást. A legszembetűnőbb, hogy szőke haját barnára kellett festenie, de meg kellett tanulnia sziklát mászni, fára mászni, és ami a legfontosabb: íjászkodni. Ebben egyébként Khatuna Lorig olimpiai bronzérmes íjász segített neki. De ez nagyon nem minden.

Tisztában volt a hatalmas felelősséggel

Az interjúban arról is mesélt, hogy pontosan tudta, hogy mekkora a felelőssége ebben a szerepben. Tudta, hogy a könyv már így is népszerű, és azt is, hogy a nézők jelentős része gyerek lesz, akiknek Katniss Everdeen igazi példaképként szolgálhat, ezért nagyon fontos volt számára, hogyan alakítja és jeleníti meg a karakterét. Az volt a célja, hogy minél többen tudjanak vele azonosulni.

Ehhez képest a legfontosabb kérdés nem ez volt

Az alkotókat bírálva elmondta, hogy az egyik legkomolyabb beszélgetés arra irányult, hogyan tudna még többet fogyni. Nem szerettem volna, ha azok a lányok, akik Katnissnek szerettek volna öltözni, azt érezték volna, hogy nem tehetik meg, mert a súlyuk nem megfelelő hozzá

- mondta a színésznő, aki az sem szerette volna, ha ő elhiszi, hogy egy bizonyos súly alatt lesz csak alkalmas arra, hogy megfelelően alakítsa a szerepet.

Jennifer Lawrence vallomása Az éhezők viadaláról: „árucikké váltam”

Fontos a női hős

Lawrence számára már csak azért is fontos volt a szerep, mert végre egy nő lett egy akciódús film főhőse, és úgy érezte, hogy ez áttörést hozhat az egész filmszakmában. „Azt mondták nekünk, hogy a lányok és a fiúk is tudnak azonosulni egy férfi főhőssel, de a fiúk nem tudnak azonosulni egy női főszereplővel. Minden egyes alkalommal boldoggá tesz, mikor látok egy olyan filmet, ami átüti ezeket a hiedelmeket, és bebizonyítja, hogy ez az elmélet nem igaz."

Jennifer Lawrence új filmje most debütált az Apple TV +-on: a filmben egy katona agysérülést szenved Afganisztánban, majd hazatérése után megpróbálja egyenesbe hozni az életét.

Olvass még többet sztárokról:

Ez is érdekelhet

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói