Károly király komoly szerepet szán Sarolta hercegnőnek

2022.november.27.

A királyi családban felnőni egészen biztosan nem a legegyszerűbb és legfelhőtlenebb gyerekkort jelenti. Már az első pillanattól kezdve azt nézik a kamerák és az emberek tömege, hogyan reagál a helyzetekre, hogyan viselkedik, hogyan grimaszol. Vagy éppen mint Sarolta, hogyan ír azonnal történelmet.

Sarolta hercegnő
Sarolta hercegnő születésnapi portréja 2022-ben – ő is imádja a kutyákat, akárcsak Erzsébet királynő
Fotó: Profimedia

Károly király imádja az unokáit, és különösen kedves számára lányunokája Sarolta, akire mint kiderült, nagyon komoly, felelősségteljes, és szívbe markolóan szép szerepet szeretne bízni.

Arról már korábban is írtunk, hogy Károly őszintén rajong az unokákért. Kamilla királyné szerint a király négykézláb mászik a gyerekek közelében, vicces arcokat vág nekik, és a gyerekek is imádják nagyapjukat. Különösen Saroltára tekint máshogy, különleges a kapcsolatuk, és erről már a hercegnő születése után is büszkén mesélt.

Azt reméltem, hogy lesz egy lányunokám, valaki, aki vigyáz rám, mikor már nagyon öreg leszek

– mondta Sarolta születése után, de most kiderült, hogy ennél jóval komolyabb és szebb feladatot szánt számára.

Sarolta hercegnő már most élvezi a hercegnői feladatokat
Fotó: Profimedia

Eduárd helyett Sarolta

Fülöp herceg halála után sokan azt találgatták, kire száll majd az Edinburgh hercege cím, és mindenki biztosra vette, hogy majd Erzsébet királynő fia, Eduárd kapja a rangot. Azonban ez egészen eddig nem történt meg, és értesülések szerint nem is fog. Károly királynak ugyanis teljesen más tervei vannak. Azt szeretné, ha Saroltára szállna, és ez egy igazán szívbemarkolóan gyönyörű gesztus.

Ezért olyan különleges Károly király számára Sarolta hercegnő

Ugyanaz lenne a címe, mint a néhai királynőnek

Fülöp herceg ugyebár Edinburgh hercege volt, míg Erzsébet királynő Edinburgh hercegnője. Ha Sarolta megkapja ezt a rangot, az tulajdonképpen azt jelenti, hogy ugyanúgy Edinburgh hercegnője lesz, mint dédnagymamája. Károly szerint pedig ez a helyénvaló lépés, és ez a tökéletes tisztelgés és emlékezés a királynő előtt.

Sarolta már most történelmet írt

Sarolta hercegnő az első a királyi családban, akinek a helyét az utódlási sorban nem változtatta meg kisöccse érkezése. 2013-ban változtattak az utódlási törvényen úgy, hogy az ne diszkriminálja a nőket. Előtte a nők hátrébb kerültek az utódlási sorban, ha fiatalabb fiútestvér született. Anna hercegnő például így járt, miután megszülettek öccsei. Már csak ezért is fontos kérdés, hogy milyen címet kap majd Sarolta. Ugyanis nem teljesen elképzelhetetlen, hogy trónra kerüljön, például abban az esetben, ha György hercegnek nem születik gyermeke.

Olvass még többet a királyi családról:

Ez is érdekelhet

Balogh Eleni is nagyban készül a ma esti GLAMOUR Women of the Year gálára

Balogh Eleni is nagyban készül a ma esti GLAMOUR Women of the Year gálára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói