Katalin hercegné és Kamilla királyné között egyre nagyobb a feszültség - ez az oka a szakértő szerint

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lassan egy év telt el azóta, hogy a brit királyi család Instagramján megjelent a poszt, mely kihirdette: ismét van walesi hercegnéje az Egyesült Királyságnak. II. Erzsébet királynő halálával Katalin hercegné egy lépéssel közelebb került a trónhoz, és új címe számos változást hozott a hercegné imázsát tekintve is. Katalin mostani kommunikációja és az arról való közbeszéd azonban nemcsak a brit trónörökös feleségének alakját körvonalazza, hanem már azt is előrevetíti, milyen királyné lehet majd belőle.

Katalin hercegné videójától könnyek szöknek a szemünkbe
Katalin hercegné már most igazi királynőként viselkedik - és öltözködik
Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Erzsébet királynő temetésének időszakában egyre-másra bukkantak fel azok a tartalmak, amelyek - az új királyi párt elegánsan kikerülve - azt taglalták, milyen lesz majd Vilmos herceg és Katalin királyné koronázása. De van, aki még ennél is messzebb ment: látókként bemutatkozott tartalomgyártók például azt is tudni vélték, hogy az újdonsült walesi hercegné aurájának színe máris megváltozott, sokkal királyibb, erőteljesebb lett. Hogy ez valóban így van-e, azt nehéz igazolni, az viszont biztos, hogy a magas, uralkodói díszbe öltözött és élete teljében lévő hercegi pár valóban magával ragadó látványt nyújtott III. Károly koronázásán. Katalinnak nem kell azonban kifejezetten ünnepi öltözékben lennie ahhoz mostanában, hogy jelezze: milyen királyné lehet majd belőle, amikor a férje trónra lép.

Katalin ruhái fontos üzenetet hordoznak

Katalin hercegné ugyanis számos egyéb módon kommunikálja, hogy a brit monarchia - és ezzel az ő élete is - egy másik szakaszába érkezett. Ennek egyik fontos pillére az a stílusában bekövetkezett elmozdulás, amelyet királyi elemzők sora észrevételezett az utóbbi időben. Bár vannak, akik szerint nem Katalin ruháival, hanem a jótékonysági és diplomáciai szerepével kellene többet foglalkoznunk, a két dolog valójában nem elválasztható egymástól.

A hercegné és teamje egyértelműen olyan divatelbeszélést hoz létre Katalin öltözékeiből, amely keretezi és szerves részét is képezi a tevékenységének. Ebből a szempontból az egyik meghatározó idei esemény az volt, amikor a Trooping the Colour nevű, évente megrendezett ünnepélyes zászlós díszszemlén mindenki pirosban feszített, csak Katalin viselt élénkzöldet.

Az idei Trooping the Colour alkalmával mindenki pirosat viselt, kivéve Katalin hercegnét - ő zöldben pompázott
Fotó: Profimedia

Katalin hercegné élete legszebb és legmerészebb ruhájában csak úgy ragyog

Katalin hercegné élete legszebb és legmerészebb ruhájában csak úgy ragyog

Ennek egyik oka az volt, hogy a hercegné idén márciusban az Ír gárda ezredese lett, azonban az is egyértelmű, hogy a zöld viselettel kitűnt a többiek közül, magára vonzotta a tekinteteket. Katalin a minden évben júniusban megtartott ascoti derbin nagyrészt szintén élénk színeket viselt. Eközben viszont a királyi család többi tagja visszafogott pasztellekben drukkolt a versenyzőknek, ahogy korábban a hercegné is tette.

Feszült lehet a viszony Kamillával

A ruhaválasztás egészen biztosan nem véletlen: azt jelzi, hogy a walesi hercegné mostantól nem „középvezetője” a királyi családban csak „A cég” becenéven emlegetett monarchiának, hanem az egyik meghatározó döntéshozója. Hogy ez az egyértelmű deklaráció egyeztetve lett-e a reflektorfény megvonására érzékenynek mondott III. Károllyal, arról megoszlanak a vélemények.

Katalin hercegné megjelenése jóval szolidabb volt a korábbi években
Fotó: Profimedia

Ebből a szempontból azt is érdemes figyelembe venni, hogy a hagyomány szerint az uralkodó az, akinek a leginkább látszania kell a tömegben, ezért is volt Erzsébet királynő szinte mindig élénk színekben. Utolsó nyilvános megjelenése alkalmával ráadásul a királynő a Katalin ruhájához nagyon hasonló színű öltözékben volt. Vannak, akik szerint a walesi hercegné öltözködése feszült viszonyt jelez az így háttérbe szorított Kamilla királynéval.

Mások azonban azon a véleményen vannak, hogy a hercegné középpontba kerülése biztosítja a monarchia jövőjét és terheket vesz le az idős királyi pár válláról. Az az egy biztos, hogy Katalint régebben sokan dicsérték azért, mert Diana hercegnével ellentétben nem vonta el a figyelmet a férjéről. A mostani erőteljesebb megjelenései viszont egy Vilmost szintén támogató, de sokkal határozottabb, ragyogóbb jövőbeli királyné sziluettjét rajzolják meg.

7 pillanat, amikor Katalin hercegné megidézte Diana hercegnő stílusát

Diana küldetését viszi tovább az új walesi hercegné

A sziluettnek más szempontból is lényeges szerepe van. A Trooping the Colour alkalmával viselt zöld ruha szabása, valamint a hozzá tartozó nagy karimás kalap a most egyébként is trendi ‘80-as és ‘90-es éveket, ezen keresztül pedig Diana hercegné néhány ikonikus öltözékét idézte meg. Katalin a kezdetektől rendszeresen visel olyan darabokat, amelyek kapcsolatot teremtenek Vilmos édesanyjával, s ezáltal a hercegnét egy másik szupersztárhoz, egyszersmind az együttérzés egyik nemzetközi jelképhez kötik.

Vilmos herceg és Katalin hercegné Károly király koronázásán
Fotó: P van Katwijk/Getty Images

Úgy tűnik tehát, hogy Katalin hercegné imázsának hosszú távon meghatározó része marad a kedves mosolyú, törődő angyal szerepe. Ezt pedig izgalmasan egészít ki a viszonylag új, botrányokon töretlen nyugalommal és elszántsággal felülemelkedő uralkodófeleség tekintélyt követelő alakja is. Előbbinek fontos eleme az a kampány, amelynek célja, hogy egy gondoskodóbb társadalmat teremtsen meg. Katalin korábban függőségekre, hajléktalanságra, valamint a családok felbomlására fókuszáló jótékonysági szervezetekkel foglalkozott, és körülbelül tíz évvel ezelőtt kezdett el érdeklődni az első gyermekévek későbbi pszichológiai hatásai iránt.

Katalin hercegné csodás átalakulása: ennyit változott a walesi hercegné az elmúlt 20 évben

Mostanra fő tevékenysége lett felhívni a figyelmet arra a kapcsolatra, amely a gyermekeket leginkább formáló évek és életük későbbi alakulása között ma már bizonyítottan jelen van. A mentális egészség és a legérzékenyebb korosztály védelme mint fő csapásirány pedig megerősíti a következő brit királyné arculatának anyai vonásait. Ezekre az eseményekre Katalin jellemzően lágy esésű ruhákban vagy olyan farmeres-blézeres öltözékekben érkezik, amelyek azt sugallják, hogy éppen kidobta a gyerekeket az iskolában, majd rohant is a helyszínre. Kivételt képeznek azok az események, amelyek az anyai és a királynői jelleget összekapcsolják: amikor a hercegné tárgyalásokon vesz részt, általában nadrágkosztümben érkezik, céltudatos, de jó ügyért harcoló nő alakját megjelenítve.

Katalin acélosabb, mint gondoltuk

A Katalin imázsában az utóbbi időben kibomló kettősséget nemcsak a hercegnő kommunikációjában figyelhetjük meg, de a bulvármédia is alkalmazza. Épp a napokban cikkeztek például sokat arról, hogy a walesi hercegné rendszeresen beszél telefonon Harry herceggel. Ennek kapcsán nem egy lap nevezte meg őt újra egy lehetséges békülés kulcsalakjaként.

Ezzel a gondoskodó attitűddel némileg ellentétben áll az a széles körben újabban elterjedt vélemény, hogy a hercegné volt az, aki kitalálta azt a ravaszul acélos mondatot, mely szerint “a visszaemlékezések eltérhetnek.” A királyi család többek között ezzel a pár szóval reagált a rasszizmus és megkülönböztetés vádjára Harry és Meghan Oprah Winfrey-nek adott interjúját követően, s az ötletet korábban a királynő körének tulajdonították. Katalin imázsának ezek az ellentmondásos elemei természetesen megférhetnek egymás mellett a jövőben. A fő feladat az, hogy mire a walesi hercegnét megkoronázzák, a különböző szerepkörök kifinomult összehangolása rutinmunka legyen.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Szűz megerősíti pozícióját, a Skorpióra romantikus találkozás vár - június 13.

Napi horoszkóp: A Szűz megerősíti pozícióját, a Skorpióra romantikus találkozás vár - június 13.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)