Katalin hercegné öccse gyászol, borzalmas veszteség érte

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

James Middleton, Katalin hercegné öccse köztudottan nagy kutyarajongó, különösen ami az angol cocker spánieleket illeti, arról nem is beszélve, hogy az állatok mekkora szerepet játszottak depressziója elleni küzdelmében. Épp ezért olyan szomorú tegnap esti posztja, melyben arról számolt be, hogy élete első kutyája, Ella 15 éves korában örökre elaludt.

James Middleton 2017-ben testvére, Pippa Middleton esküvőjén
James Middleton 2017-ben testvére, Pippa Middleton esküvőjén
Fotó: Getty Images/UK Press Pool

„Mély szomorúsággal tudatom, hogy elhunyt az én drága Ellám. 15 évig volt mellettem, a legsötétebb és a legboldogabb napjaimon egyaránt. Borzasztóan fog hiányozni.” – fogalmaz a posztban James Middleton, melyben azt is elmesélte, hogy az állat nem szenvedett sokáig, betegsége nagyon rövid ideig tartott, és végül gazdája karjai között aludt el. „Ezt a képet alig néhány órával a halála előtt készítettem” – olvasható az Ellát ábrázoló fekete-fehér fotó mellett. „Szép álmokat, kedves Ella, Alizee és a kutyák vigyáznak majd rám”.

HIRDETÉS

Mentális segítő társak

Ella és James Middleton között nem csak azért olyan szoros a kapcsolat, mert ő volt a férfi első saját kutyája a felnőtt életében, de azért is, mert az állat minden egyes terápiás ülésén jelen volt, amire bevallása szerint nem ment volna el, ha nem tart vele kedvence. „Amikor mellettem volt, igazán magabiztossá váltam, hogy megértsem: mentális problémáim vannak.” Middleton úgy érzi, a kutyája mentette meg az életét, amiért rengeteggel tartozik neki. Ez adta neki a löketet, hogy 2020-ban elindítsa saját, természetes állateledel-gyártó cégét, amit kedvence után az Ella & Co. névre keresztelt. „Azért alapítottam az Ella & Co-t, ezt a kutyák számára boldogságot és jólétet biztosító céget, hogy visszaadjak valamit a kutyáimnak, akik olyan sokat tettek értem” – olvasható a cég oldalán, ahol tanítóként, terapeutaként és legjobb barátként írja le Ellát.

James Middleton és Ella 2019-ben a GQ Men Of The Year Awards-on
Fotó: Getty Images /David M. Benett

Hogy mennyire fontos szerepet töltött be az életében az angol cocker spániel, arra remek bizonyíték, hogy egy korábbi GQ Men of the Year Awards-ra a kutyust vitte magával plusz egy főként. Sőt: feleségét, Alizee-t is kutyájának köszönhetőn ismerte meg – mindketten a South Kensington Club vendégei voltak, és amikor a kutya átsétált a nő asztalához, James pedig utánament, hogy visszahozza, Alizee pincérek hitte őt, rendelt egy italt, miközben megsimogatta Ellát, majd beszélgetni kezdtek.

“Nincs annál rosszabb döntés, mint amikor valaki csak küllem alapján választ négylábút maga mellé” - Segítsd a kutyamentést!

“Nincs annál rosszabb döntés, mint amikor valaki csak küllem alapján választ négylábút maga mellé” - Segítsd a kutyamentést!

Gondoskodás és öngondoskodás

A kutatók szerint az állatok közül a kutyáknak van az egyik legfontosabb terápiás hatása, hiszen sokkal régebb óta háziasítjuk őket, mint például macskákat. „Feltétel nélkül szeretnek minket. Ők a legjobbak az esélyegyenlőség terén - teljesen közömbösek faj, nem, csillagjegy vagy ruhaméret tekintetében. Ennek a szeretetnek az egyszerűsége és a mélysége állandó öröm, a napi séták egészségügyi előnyeivel és a többi kutyasétáltatóval való beszélgetés közösségi élményeivel együtt. Felelősségteljességre, önzetlenségre és együttérzésre tanítják a gyerekeket, és arra, hogyan kezeljék, ha meghal valaki, akit szeretsz." - magyarázza Marion Janner mentális egészség kampányokkal foglalkozó szakember.

És tekintve, hogy a mentális egészség egyik fontos alapját a kapcsolódás és a valakihez való tartozás adja, June McNicholas akadémikus és pszichológus szerint ebben különösen nagy szerepet játszanak a kutyák. Sőt: egyfajta szociális mentőövet jelentenek az elszigetelt emberek számára. A szakember odáig megy, hogy az állatok gondozása és az öngondoskodás jobban összefügg, mint gondolnánk. Amikor valaki kutyát sétáltat, az eleve lehetőséget teremt a társas kapcsolódásra. Ahogy a gazdák nagyobb eséllyel gondoskodnak magukról étkezés szempontjából, ha eleve ki kell mozdulniuk, hogy eledelt vegyenek kedvenceiknek, míg a fogyatékkal élők úgy érzik, a kutyák képesek lebontani a falakat, így sokkal természetesebb interakcióra képesek a többségi társadalommal.

Te mit teszel a mentális egészségedért?

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 módszer a szakértő szerint, hogy ne a szeretteid szenvedjenek a téged ért stressz miatt

glamour plusz ikon 7 módszer a szakértő szerint, hogy ne a szeretteid szenvedjenek a téged ért stressz miatt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)