Katalin hercegné 3 év után ismét hatalmas pillanatra készül

2022.november.20.

Rajongunk az angol királyi család ékszereiért, a koronák és diadémek azonban különleges helyet foglalnak el a szívünkben. És ha minden igaz, napokon belül ismét viszont láthatunk egy-egy szerencsés darabot Katalin hercegnén és Kamilla királynén.

Katalin hercegné 3 év kihagyás után ismét tiarát visel majd
Katalin hercegné 3 év kihagyás után újra tiarában ragyog majd
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A királyi család tagjai kifejezetten ritkán, csak nagyon indokolt és különleges esetekben viselnek tiarát, amire egészen pontosan egyetlen alkalommal sem került sor az elmúlt 3 évben. Jövő kedden azonban olyan fontos eseményt tartanak majd a palotában, ami valószínűleg megköveteli, hogy Katalin hercegné és Kamilla királyné ismét válaszannak a királyi család különleges ékszerei közül. Ez lesz ugyanis az első olyan alkalom, amikor III. Károly király uralkodóként tart majd állami bankettet, méghozzá Dél-Afrika elnökének, Cyril Ramaphosa és felesége, Dr. Tshepo Motsepe látogatása tiszteletéből.

Katalin hercegné kedvence Diana hercegnőé volt

Persze csak tippelni tudunk, melyik darabra esik majd az új walesi hercegné választása, egy azonban biztos: az egyik kedvence a Lover’s Knot, vagyis a szerető csomója, melyet még Mária királynő rendelt a brit Garrad ékszerháztól 1913-ban. A különleges szépséget Erzsébet királynő később Dianának ajándékozta, amikor feleségül ment fiához, Károly herceghez.

Különlegessége, hogy az aranyból és ezüstből készült darabot gyémántok és 19 függőgyöngy díszít. Katalin hercegné a saját esküvőjén egyébként a Cartier Halo tiarát viselte, ami, bár Erzsébet királynőéi volt, sosem viselte azt, viszont gyakran adta kölcsön testvérének, Margit hercegnőnek, és lányának, Annának.

Ezek az angol királyi család leggyönyörűbb tiarái

Kamilla királyné már jóval bátrabb, ha tiaráról van szó - öltözködésével ellentétben, mivel ezen a téren kerüli a harsány színeket és inkább a visszafogott, semleges árnyalatokat részesíti előnyben. Köztudottan a Greville tiara a kedvence. De előszeretettel viseli a Delhi Durbar vagy a virágos Cubitt tiarát is. Katalin hercegné és Vilmos herceg egyébként központi szerepet játszanak majd az est folyamán, és mindenben támogatják a jelenlegi uralkodót az elnök és felesége fogadásakor. Legutoljára egyébként Donald Trump 2019-es látogatása volt hasonló volumenű.

Forrás: people.com

Ha még többet olvasnál az angol királyi családról:

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói