Az angol királyi család új portréja egyszerre szívbe markoló és reményteli

2022.október.2.

II. Erzsébet királynő temetése előtti estén készült az most közzétett portré, amelyen III. Károly király, Kamilla királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné, vagyis a szűk királyi család látható. A Buckingham-palotában készült fotón azon az estén készült, mikor a világ vezetőit látták vendégül, akik a II. Erzsébet királynő temetésére érkeztek Londonba.

Vilmos herceg és Katalin hercegné
Vilmos herceg és Katalin hercegné
Fotó: Northfoto

Annak ellenére, hogy a fotó nagyon szomorú momentum marad a történelem számára, az angol királyi család tagjai egymást ölelve és mosolyogva álltak gyászruhában a kamera elé, ezzel is bizonyítva, hogy a család a legnehezebb pillanatokban is támogatja egymást.

A gyászidőszak alatt a család tagjai pedig már eddig is számtalan módon tisztelegtek II. Erzsébet előtt a hivatalos eseményeken, amelyen rengeteg brit vett részt, hogy leróják tiszteletüket a királynő előtt.

A 73 éves Károlyt szeptember 10-én kiáltották ki hivatalosan az Egyesült Királyság uralkodójává. A hivatalos királyi portrét nem sokkal az után publikálták, hogy a Királyi Pénzverde bemutatta, hogyan néznek majd ki az új uralkodó arcképével ellátott érmék, amelyek az év végére már forgalomba kerülnek, miközben a régebbi bankjegyek és érmék is forgalomban maradnak.

Az új portréfotók szeptember 18-án este készültek, másnap a királyi család tagjai II. Erzsébet temetésén vettek részt. Hogy a ceremónia mennyibe kerülhetett, arról itt írtunk bővebben. A királynő temetésén egyébként részt vett a legkisebb trónörökös György herceg és Sarolta hercegnő is, akinek ez volt az első olyan hivatalos eseménye, ahol kalapot viselt, és úgy öltözött mint egy apró felnőtt.

Ha szívesen olvasol az angol királyi családról:

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói